Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit akné

Od: agata* odpovědí: 5 změna:

už asi 3 rok bojují s akné a červenými skvrnami po něm. nic mi nepomáhá a můžu se starat o pleť sebe víc ale prostě nic. jako jo je mi 14 ale mamka aji taťka to takhle neměli, leky neberu, zdravém jim, piju vodu a produktu už mam taky vyzkoušenych. kdyby jste měli nějaké typy, tak prosím pište!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tyler
hodnocení

1x

Pokud umíš anglicky, je to jedno z mnoha jeho videí. Některá videa mají alespoň EN titulky. Ve zkratce to je o vitamínech, minerálech a životosprávě. Stačí hledat na yt Berg Acne.

Z hlavy vím jen, že škodí cukr, mouka. Naopak pomáhá strava s obsahem zinku a vitamínů. Své udělá taky dědičnost. Zvláštní, že doktoři většinou předepisují a předepisují, ale že by poskytli takové základní informace, to ne. Pokud potřebuješ zakrýt fleky, na to je super Aknecolor. Mají ho v lékárnách - pozor na více odstínů, ať nechodíš s pusou jak od paštiky.

youtu.be/...

tyler

A jinak starat se o pleť ve smyslu mýt ji několikrát denně mýdlem a furt ji něčím čistit je prý jeden z důvodů, proč to akné můžeš mít. Zbavuješ se tak svých zdravých bakterií a o to je tvá pokožka náchylnější.

Vše se dozvíš v těch videích.

liska5
hodnocení

1x

Může pomoci změna ve stravování. Vynechat průmyslově vyrobené potraviny, omezit cukr /i v nápojích/, výrobky z bílé mouky a vše mléčné. Je třeba mít v krvi dostatek Fe - železa. Chudokrevní mají sklon k akné. A právě ti, co žijí převážně na mléčných výrobcích mají železa málo. Železo ale nebrat v tabletách, které způsobují často zažívací potíže, Fe je v melase /takový pendrekový sirup - denně lžíci/,v droždí, v játrech, žloutcích, listové zelenině, suš.meruńkách, ořechách, rozinkách, tmavém chlebě..Přisvojitelnost je asi jen 10%, ale zvýší se přítomností vit.C ve stravě nebo tabletkách. A k tomu dodávat Zn a B vit. Stačí očistit 1x denně spec. pleťovou vodou, příp. opláchlout vodou a ošetřit krémem z lékárny.. Na pleť si nesahat, chodit do přírody na sluníčko. Já na boláky používám propolis v lihu..

liska5
hodnocení

1x

Přidejte si probiotika, imunita sídlí ve střevě. Ve stravě česnek a kyselé zelí.

hodnocení

1x

Neteř měla taky obličej v katastrofálním stavu. Pak už nezabírali ani moc masti od kožní lékařky. Googlila jsem a našla chválený výrobky Master herb. Takže jsem to konzultovala s její mamkou a koupily jsme to i přes vyšší cenu. To ji pěkně zabralo. Ještě používá i gel z aloe vera. Na mazání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]