Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy zajít ke gynekolovi po svém ,,poprvé”

Od: just odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, chtěla bych se jen zeptat, kdy se má chodit ke gynekolovi po té, co budu mít své poprvé , které proběhne bez komplikací. Stačí až klidně po 3 měsícich s občasným sexem či bych tam měla ,,upalovat hned po aktu” druhý den? Je mi 20let. Děkuji předem za Vaše odpovědi. Urážky apod si prosím nechte :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

7x
to je na vas, je dost takovych, ktere se tam ukazaly klidne az ve 30

hodnocení

2x

Pokud zadám nějaký dotaz, nebudu už předem naježená a varovat lidi, aby si nechali urážky. Proč jsi taková? Není přece proč Tě urážet. Asi máš složitou povahu a za vším vidíš bubáky.

Pokud vše bude v pořádku, žádné bolesti, přiměřený průběh i délka, není třeba hned po prvním krvácení k lékaři chodit. Ledaže by nastaly nějaké problémy, výtoky, bolesti, nepravidelnost. Jinak opravdu není třeba. Stačí, až budeš dospělá, budeš chtít vést pohlavní život. Poprvé jsem u ženského lékaře byla asi ve 20 letech. Nic jsme nezmeškala, ani nezanedbala.

Hlavně si zaveď menstruační kalendář a kroužkuj si dny krvácení. Na to se gynekolog ptá pokaždé nejdřív. Kdy byly PM. /poslední měsíčky/.

Jinak si myslím, že pokud máš dobrou mamku, která Ti rozumí a má Tě ráda, určitě by ona zodpověděla vše nejlíp. I případné další Tvé zvídavé otázky. Záleží na tom, jaký spolu máte vztah. Jaga.

doplněno 24.03.22 10:21:

Omlouvám se, chápala jsem to tak, že to "poprvé" se bude týkat první menstruace. ;)

just
hodnocení

Nic se nedeje☺, diky za komentar a snahu to vylicit co nejlepe

hodnocení

0x

Pravidelné návštěvy gynekologa, by měly být v zájmu každé ženy. Zdraví máme jen jedno. A základem je prevence.

just
hodnocení

Chodim pravidelne, slo mi jen o to, zda-li se MUSI chodit hned treba do mesice po prvnim sexu na prohlidku, ci muzu mit sex kdy chci a staci se objednat az na klasickou preventivni prohlidku v dobe , kdy jsem zvykla.

pb®
hodnocení

0x

Ne, určitě tam nemusíte upalovat hned druhý den, zkrátka se někdy objednáte. Já tam byla poprvé v 21 a o nic jsem nepřišla a nic jsem nezanedbala.

hodnocení

0x

A očkovat proti rakovině děložního čípku se před prvním sexem nehodláte?

add
Já třeba očkování nemám. Když mi ho nabízeli nerozuměla jsem tomu a mamce to též přišlo zbytečně. Je mi již 18 nikdy jsem nebyla u gynekologa, sex až od 18 a bez komplikací. Myslím že gynekologie je stejně jako lékař. Pokud nemáš problém nemusíš tam. Samozřejmě nějaké prohlídky preventivní ale i to asi není potřebné

add - to je uvažování malého dítěte. Až ti něco bude, tak už bude pozdě.

pb®
ferax ale to přece v případě rakoviny děložního čípku vůbec není pravda. Proto se dělá při roční preventivní prohlídce cytologie, protože prekancerózní změny jsou vidět již roky před rozvinutím rakoviny a dají se ošetřit, aby rakovina nepropukla. Nepomiskuitní ženy co nekašlou na prevenci se zrovna téhle nemoci moc obávat nemusí.

pb® - reagoval jsem na příspěvek jako celek. Říkat, že preventivky nejsou potřeba, může jen hlupák.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]