Dobry den, uz 2 mesice se snazim hubnout. Zaradila jsem vice pohybu - 5x tydne chodim cvicit do fitness centra (vetsinou s lehkymi vahami nebo bezecky pas), v praci dost chodim - ujdu tak 20km za den, o vikendu chodim behat nebo na kolo. Snazim se jist i zdrave, omezila jsem mastna jidla, sladkosti. Prikladam takovou kolaz toho, co za den snim. Snidat casto nestiham, takze piji jen kavu, kdyz mam cas delam si ovesnou kasi nebo vajicka se zeleninou, ke svacine mivam pecivo, k obedu kus masa (skoro vzdycky kureci) a k tomu ryzi nebo brambory, k veceri vetsinou nejake maso nebo syr a prilohu (pohanka/kuskus...)Nevim, jestli porce nejsou az moc velke, ale zase kdybych ubrala budu mit hlad. Co delam spatne? doplněno 19.03.22 18:16: Merim 158cm, vazim 60kg, 20 let
Jestli každý den cvičíte, tak nabíráte svaly. Tak těžko můžete čekat úbytek hmotnosti. Úbytek tuku ano, ale celkové hmotnosti ne. Jídelníčkum nerozumím, ale přijde mi, že tam je málo bílkovin, na to, jak často cvičíte.
Dost často má člověk moc sacharidů a málo bílkovin. Ten toustový chléb s okurkou je úplně špatně a k večeři bych sacharidy už nejedla, jen bíloviny a vlákninu.
Neuvádí kolik vám je, kolik važite, jak jste vysoká, kolik toho denně sníte ( nejlepši je jídelníček na míru) většina lidi má potřebu málo jíst při hubnutí. Třeba zrovna jíte málo a to múže být problém, dále doporučuji vyhýbat se bílé mouce a bílému cukru. Důležitý je spousty dalších faktorů jako stres, kvalitní spánek, jak se cítíte, také můžete mít zpomalení metabolismus atd..
Také jsem cvičil v posilovně a váha zůstala. Zabrala metoda ovoce a lehké váhy. Ráno jsem si dal místo snídaně jablko nebo banán a v posilovně cvičil intenzivně s lehkými váhami. Pokud se při cvičení potíte, makáte dobře. Na oběd jsem si dal poloviční porci. Každý den kilo dolů, sám jsem se divil. Ale chápu, není to pro každého a někteří rádci nebudou možná se mnou souhlasit. Po sedmi dnech jsem dal i snídani a makal stejně. Mě to pomohlo, je to hlavně o vůli a nejít do ledničky mimo plán.
mate59
Každý den kilo dolů to není správné.Kilo dolů za týden je optimální.
martin45
Ano, souhlasím. Ale dost jsem se na sebe naštval nic jiného nepomáhalo. Tak jsem na to naběhl a v posilovně se ze mě stal málem vodník. Tak naplno jsem nikdy předtím nemakal. Dělal jsem i taktiku 20 opakování, 5 vteřin pauza, pak 19,18, až po pět. Minuta pauza a to samé nohy. Stále jen lehké váhy.
Máte ideální váhu vzhledem k výšce,tak nechápu, proč chcete hubnout. Podle mě jíte málo. A kalorické tabulky jsou fajn. Já vůbec necvičím a s těmi tabulkami jsem zhubla už 3 kg. Taky je možné,že nabirate svaly,tak váha stojí. Zkuste se i měřit,obvod pasu. To je směrodatnejsi.
To jste za 2 měsíce nezhubla ani kilo?Platí stále rovnice pokud je kalorický příjem vyšší než výdej tak váha dolů nepůjde,
liska5
Cvičí a narostly jí svaly místo měkkého a relativně lehkého tuku. Proto váha stojí. Hlavně ať zpevní postavu. Měla by ubrat přílohy a pečivo. Co má mít pravidelně: bílkoviny/ krůta, králík, ryby, vejce,tvaroh/ ke každému nesladkému zelenina, denně hrstičku ořechů, kvůli kvalit.tuku a minerálům. Cereálie a luštěniny raději, než těstoviny a bílé pečivo.
Pokud pohyb, tak dlouhodobý výkon střední až nízké intenzity. Klusat určitě déle jak 45 min. Pak se teprve spaluje tuk...
Hodně dělá to, jakou figuru a spalování jsme zdědili.
liska5
A dostatečně pít - ráno sklenici vody nalačno, a pak mezi jídly. Do vody lžíci citron.šťávy nebo jablečného octa. Vodu lehce ohřát. A večer před spaním už nejíst.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.