Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Mám kalhoty nové strečové ,a potřebuju je zkrátit.Moje sousedka stará paní si zato bere 60kč což je vynikajíci cena.Ja ji chápu ale ona chce aby sem ji zdělil o kolik cm to má udělat.Nerada poušti do bytu někoho.A tak se chci zeptat.Je přesné meření když ji dám svoji rozměry.Počítam v rozkroku je šev a od ševu po konec na starých kalhot to děla 70cm.Je jastné že se to musí podhnou.Ale když ji řeknu délku po podhnutí tak celková délka musí dělat 70cm.Myslíte že to bude pasovat?Sem duchodce a kamarád to doporučuje.Těším se na odpověd.
nemůžete říci, jak dlouhé kalhty chcete. Pak stačí, abyste je vytáhnul výše a budete jako pan prezident. Oblečte je, obujte se a zahněte jak se vám to bude líbit a přišpendlete, cca 4 špendlíky.
Samotnému se to bude dělat těžko, zvlášť, jestli jsou kalhoty strečové, jak píše - natáhnou se jak budou samy chtít. Nejlíp kdyby si to sousedka naměřila sama.
Já to dělám tak, že nové položím na staré a zašpendlím. Pak vyzkouším zda to sedí popř. upravím.
Máte-li doma špendlíky, tak:
Obujte boty, které budete ke kalhotám nosit. Kalhoty na sebe oblečte (i s páskem, utáhněte) a nohavici zahněte tak, aby nohavice přepadaly až nad podpatek/opatek. Zašpendlete zhruba délku. Sundejte kalhoty a zašpendlete záložku kolem dokola "Šev na šev" (boční i vnitřní). Stačí jedna nohavice. Znovu vyzkoušejte. Můžete pokontrolovat délku se staršími kalhotami. Takovýto zašpendlený polotovar (nebo délku bočního švu v cm nebo šířku záložky v cm) odneste sousedce k dalšímu dopracování.
Zdravím. Délka kalhot se měří na švu od boku, ne od rozkroku. Kalhoty, které nosíte a mají správnou délku, položte na stůl tak, jak je sundáte z ramínka. Tak máte navrchu boční šev; ten změříte (bez toho pásku s knoflíkem a dírkou), jen ten šev nohavice => nad bokem -> po švu dolů až do konce nohavice. Ida
A číslo, které naměříte, to je délka vašich kalhot. Tento rozměr dejte sousedce, a ona vám nové kalhoty zkrátí na stejnou délku, jak jste zvyklý. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.