Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupila ksem dnes rýžovar. Je v návodu poměr rýže a poměr vody, ale není tam uvedené jestli solit rýži, nebo až po uvaření. Nechci aby se rozvařila. Jak to děláte vy? Děkuji
Souhlas s tabletlkou. Osobně vařím rýži ne v rýžovaru, ale v elektrickém automatickém tlakovém hrnci. Navíc ale před zalitím vodou ještě do hrnce dám malé množství jedlého oleje (slunečnicový, řepkový) a rýži v něm promíchám. Pak zaliji přesnou dávkou studené vody, osolím, opět trochu promíchám, nahoru vložím půlku větší cibule s napíchanými hřebíčky a dám vařit na dobu 5 minut (doba se počítá až po natlakování).
Bohumile, budu muset vyzkoušet váš nápad s olejem. Když vařím rýži jako přílohu, neproplachuji ji, ale krátce osmažím na oleji, většinou s cibulkou, protože se tak zbavím škrobu, když nechci rýži lepivou.
V papiňáku vařím rýži na kaši. Na dovolené v přívěsu, jsem tak vařila rizoto s nějakou vepřovkou a zeleninou. Tož, dobré to bylo.
Babkazov - já ji před vařením, jak jsem popsal, rovněž neproplachuji. A pokud to vařím v tom "automaťáckým papiňáku", tak při nastavení na těch 5 minut (jak jsem řek, vaření 5 min. pod tlakem), tak pokud dám přesný poměr na 2 dávky rýže 3 dávky vody a dávku pro dva lidi (jedna dávka asi tak 150 ml) , tak asi za cca čtvrt hodiny je rýže hotová a vždy OK, měkká , kyprá a vlhká. Pokud se přidá o trochu víc vody, tak je pak více lepivější a drží víc pohromadě ("na hůlky"). Jedná se o běžnou rýži, kupovanou většinou v Penny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.