Nejste přihlášen/a.
Za mne nic moc. Taková jalová dietní placička. To jsou slisované burisony - vzduch, rýžový škrob a nějaká ta vláknina. To už je lepší krajíček tmavého chleba. Ten má aspoň nějaké vitamíny a minerály. Čokoládovou polevu už vůbec, bude z levných tuků a víc cukru, než kakaa. A nějaké ty příchutě se solí a kořením, to tak k pívu..Ta přírodní se hodí k dietě při zažívacích poruchách / průjem/
Na čokoláru mám tento názor: říkám, že čokoláda se nevyrábí z kakaa a čokového másla, ale z čokoládové hmoty. To je jako kdyby do štrůdlu místo postrouhaných jablek někdo dával sušená jabka namočená v jablečné šťávě z koncentrátu.
Rýžové suchary zda jsou zdravé? Sice mají málo kalorií, ale výživově nezajímavé. Prostě polystyren. Souhlas s liska5 obecně (celozrnná) pšenice je o trošičku zdravější než rýže. Rýžové suchary jsou vlastně podobné s kukuřičným pop cornem. Já doporučuji z obilovin oves, je ještě lepší než pšenice nebo rýže. Jezte oves. Jezte müsli ať Vám to myslí.
A já ještě ječné kroupy, výborné na játra a střeva...A taky pohanku, jáhly, quinoiu, špaldu, bulgur...
A čemu říkáte "čokoládová hmota"? Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek kakaového stromu, čemuž se obecně říká "kakao", a z kakaového másla. Takže je to opravdu směs kakového prášku, čemuž se říká "sušina" a kakového másla, což je ta tuková složka. Jinak by čokoláda nebyla možná vyrobit. Takže nevím, co máte na mysli tou "čokoládovou hmotou", ta je podle Vás vyrobená z čeho?
Ne, ne, ne. Kakaová hmota sou přímo rozdrcené sušené fermentovaných bobů (kakaová hmota má asi 50% kakaového másla). Jako když hlouho mixujete ořechy, také z toho vznikne taková kaše. Čokoládové máslo se vyrábí lisováním té kakaové hmoty. Co co zbyde z lisování, to je kakaový prášek - lidově kakao.
Chtěl jsem podotknout, že někteří levní výrobci čokolád smíchají kakaový prášek a kakaové máslo. Obě dvě přísady doupravuji ještě různými procesy, aby zamaskovali, že nejaké suroviny pocházijou z míň kvalitních odrůd. Třeba prášek před tím zalkalizují, aby byla výsledná čokoláda tmavší. Viz černočerný Lindt apod. Takže když na obale bude pouze kakaová hmota a ne prášek nebo máslo, tak je to dobrá čokoláda.
No nevím proč říkáte to "nenene". Doporučila bych se kouknout na Wikipedii. Vy zřejmě mluvíte o nějaké domácí výrobě čokolády, kde se drtí opražené kakaové boby. Ale i tam je důležité právě ta tuková složka, kakaové máslo. Samozřejmě, že z obyčejného kakaa, které lze koupit v obchodě a kakaového másla vyrobit čokoláda nejde. Ale to je snad jasné.
Nevím, jestli jsou zdravé. Je to prostě nafouknutá rýže. Mně připomínají slisovaný polystyrén a vyhýbám se jim co nejdál. Nemá to žádnou barvu, vůni ani chuť. A ta "čokoláda" na povrchu? Spíš škrobová kaše. A protože nevím, jak dlouho ještě na světě pobydu, chci si to zpříjemnit. Proto třeba dneska hodlám dělat pěkně vysmažené křupavé poctivé bramboráky s dostatečným množstvím česneku. Člověk si pochutná a hned má lepší náladu, než když žvýká nějaké rýžové chlebíčky. A přitom je to z obyčejných brambor. Těmito rýžovými chlebíčky by měli krmit obyvatele Valdic, Borů, či Mírova, aby věděli, že je to součást jejich trestu. Slušným lidem bych doporučila řízky. Je to tak. Jaga.
Neexistuje pojem "nezdravá" nebo naopak"zdravá " strava.
Myslím,že strava má být patřičně pestrá.A platí vždy.Všeho moc škodí.
JABRAKA
Tak tady nesouhlasím, protože nezdravé jídlo opravdu existuje. A na druhou stranu existuje strava, která neškodí vůbec a může se jíst pořád.
Suzy, vzpomínáš si, kdysi jsem dala otázku a prosbu, ať se všichni shodneme na třech zdravých potravinách. Vzpomeneš si? nakonec ty 3 zdravé potraviny pro někoho byly jedem. Neshodli jsme se na tak prosté věci, jako jsou 3 zdravé potraviny. Tedy CO JE ZDRAVÉ?
Babko, do té otázky jsem asi neodpovídala, protože bych určitě zdravou potravinu našla. Tak teda pro mne je vyloženě zdravá veškerá zelenina, dále ryby, pak jsou to všelijaké oříšky a semena, dále třeba pohanka, quinoa, cizrna, fazole mungo a jiné druhy fazolí, také jsou to veškeré vločky, ovesné, žitné a ty další, dokonce i maso a je toho víc, a divím se, že jste v té otázce nenašli ani 3 zdravé potraviny.
A je to samozřejmě také rýže, ale určitě ne ty nafouknuté chlebíčky. Tam se všechno to, co je v rýži normálně zdravé promění ve škodliviny, tím způsobem úpravy.
Toto jsem našla na internetu.
"Kromě toho, že jsou rýžové chlebíčky v množství, které nás alespoň trochu zasytí vydatným zdrojem energie, neobsahují jinak téměř žádné látky, kterými bychom obohatili své zdraví. Často se také na obalech vyskytuje údaj o tom, že jsou celozrnné, což vás může zmást ohledně vlákniny."
A ještě polité čokoládou. A navíc to ani není dobré. Ale to už je jenom můj názor. A jestli to jíte kvůli tomu, že máte pocit, že jsou dietní, tak nejsou. Ale když Vám to chutná, tak občas to asi moc vadit nebude, i když v tom není nic zdravého.
Tak tady čtu, že předností těchto rýžových chlebíčků je nízká kalorická hodnota, ale to je právě ten omyl. Většina lidí si to myslí, protože to na pohled vypadá jako "nafouklé nic". Ale ve skutečnosti to tak není, a navíc je to "nafouklé nic" při pravidelné a větší konzumaci nezdravé. Je snadné si najít, co to vlastně ten rýžový chlebíček je doopravdy. Informací je dost.
Ano, to máte pravdu, ale všichni asi víme, jak je ta otázka myšlena. Ale zase na druhou stranu, když se nad tím zamyslíte, tak existují i opravdu okem viditelné nezdravé potraviny. Například když se zkazí maso, tak zezelená a začne smrdět, takže by se dalo i říct, že to maso fakt nevyléčitelně onemocnělo.
Nebo když zplesniví nějaká konzerva, a je na ní ta ošklivá nezdravá krusta ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.