Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termalni lazne v tehotenstvi

Od: madam odpovědí: 8 změna:

Dobry den, chtela bych zajet do termalnich lazni, myslite ze je to nejaky problem v tehotenstvi? voda 35-39°C

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

5x

Všeobecně se nedoporučuje těhot. koupání v termálních vodách kvůli výskytu různých bakterií, plísní,mikroorganizmů a pod v ní obsáhnutých. V těhot. dbejte na zvýšenou hygienu.

hodnocení

3x
Nedoporučuje se to
liska5

Nedoporučuji. Nejen kvůli hygieně. To prohřátí není dobré. To mám z vlastní zkušenosti.

madam
hodnocení

Mohu se zeptat jake jsou vase vlastni zkusenosti?

liska5

Natekly mi žíly na noze a jedna praskla, když jsem zrovna vylézala z vody. To tryskala tmavá krev, i když se říká, že žilní teče a tryská jen červená tepenná. Dva dny pauza a pak jsem chodila do té chladné. Obecně plavecké bazény nesmí mít vyšší teplotu, že se v nich pak množí bakterie. Proto se stále chloruje. I ve wellness teplotu a množství chloru kontroluje hygiena. Jen u těch termálů nechlorují a o kontrolách vody někde v cizině pochybuju.

floro*
hodnocení

1x
Nebezpečí asi spočívá v náporu na oběhový systém. Přece jen v těhotenství je zvýšená činnost srdce, protože musí najednou zvládnout dva oběhy. A za další, děloha tlačí na břišní tepnu, která směřuje do dolních končetin.
Možná v počátku těhotenství by to šlo, ale 2. a 3. trimestr by mohl být problém.

pb®
hodnocení

1x

Celý 3. trimestr u druhého těhotenství jsem plavala 2x týdně. Nejdřív třičtvrtě hodinka plavání, pak relaxační bazén a divoká řeka 32°C, nakonec vířivka 36°C. Na křečové žíly netrpím a i tak jsem v těhotenství nosila preventivně stahovací punčochy a cvičila cviky na žíly. Po plavání používala Gynocaps jako preveci vaginálního zánětu. Plavání mi pomáhalo, byla jsem čiperná až do porodu, schopná popoběhnout, bez oteklých kotníků. To z prvního těhotenství neznám, ale taky jsem před ním a při něm tolik necvičila.

liska5

Já taky plavala, ale už né v té termální teplé vodě..Člověk přesně neví, kde má něco slabšího. Zatím to byly jen metličky, od kterých jsem to nečekala, že jedna pukne...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]