Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zepter michana vejce

Od: brumlala odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, je mi 30 a dostal jsem nadobí Zepter. Jako asi dobrý, ale zatím ho nedokážu ocenit. Viděl jsem pár návodů. Ale co mě vytáčí...míchaná vejce. Ta pánev je tak zasviněná a nejde to dolů. Jestli jsem pochopil správně, tak oleje se nepoužívají. Je tu někdo, kdo by mi poskytl návod, jak udělat míchaná vejce tak, že bych tu pánev nemusel drhnout 20 minut? Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nádobí Zepter má tlusté dno s akumulačními vlastnosti. Tepelná setrvačnost vám vajíčka přesuší, připálí - obtížný odhad nahřívání. Zlatý plechový kastrúlek. Pár kapek oleje vám neuškodí, vždyť konzumujete tuk ze žloutku. Osmahnout cibulku na špeku, pak vajíčka ...;) nebo kvasnicová pomazánka Jednoduchá kvasni/...

PS: Zepter používáme asi 25 let - spokojenost

jp
hodnocení

1x

Zepter mám už přes 20let a můžu vás ujistit, že ta jejich propagace, že na něm lze dělat bez tuku rozhodně nefunguje. Palačinky neobrátíte a vajíčka dopadnou tak jak píšete. Takže bez oleje už to raději nezkoušejte. Ale já na palačinky, bramboráky nebo vejce raději používám teflonovou pánev. Jinak je Zepter celkem nezničitelné, solidní a velmi předražené nádobí.

hodnocení

0x

Mám pánev a kastrolky no name, můžu být za chytrou a napsat, jak miluji míchaná vejce já? Do hrnku vejce, trošku mléka, cca 1 lžíci na 2 vejce a tolik špetek soli, kolik je vajec. nakvedlám metličkou. Na menší pánvi kousek másla, do vlažného vylít rozkvedlaná vejce a míchat co nejméně. Spíše vařečkou jakoby obracet. Nemám ráda tvdrdé cucky a špatně je trávím. *mnam*A toust nasucho, mátnutý máslem. To miluji. A až bude šnytlík, to teprve bude!

Mytí vajíček, je lépe nechat odmočit, než odrbávat.

hodnocení

0x
A proč to hrotíte v zázračném nádobí? Já s teflonkou z ikei pa pár stovek nemám nejmenší problém. Minimálně bych vždy použil alespoň trochu másla už kvůli chuti...

hodnocení

0x

Problém není určitě v nádobí. Míchaná vajíčka se dají udělat klidně i ve starém rendlíku po babičce.

Zřejmě jste nechal vejce na ohni moc dlouho a na dně se Vám napálila nahnědlá či úplně hnědá až černá kůrka. To se pak myje velice špatně. I když je toto jídlo na přípravu velice jednoduché, chce to si úpravu dobře pohlídat. Vejce dělat na staženém plameni na minimum a neustále míchat. Pak snadno obsah přendáte na talíř. Pokud je kastrolek hodně napálený, naplňte jej teplou vodou a kápněte jaru. Za nějaký čas se to napálené odmočí a půjde Vám vyčistit dobře. Nedrhněte nikdy ostrou drátěnkou, kastrolek byste si uvnitř poškrábal. Jaga.

Jinak trochu tuku dát musíte pokaždé, zlepší to chuť. Nejlepší je kousek másla, ale ani na sádle nejsou vajíčka špatná.

hodnocení

0x
Dobrý večer,na Zepteru vaříme už mnoho let. S míchanými vajíčky jsem problém nikdy neměla.. udělám na kousku špeku (nebo troše másla...) a povrch hrnce setřu papírovou utěrkou. Když si do nich dávám sýr a nechám to zakydané,tak to loupnu na chvíli odmočit, nijak zvlášť to neřeším.

hodnocení

0x

Jaké má ta pánev dno? Teda mimochodem je to hodně předražené nádobí, ale dostal jste ho, a "darovanému koni, se na zuby nekouká" ;). Ale jestli náhodou nemáte tu pánev na maso, s tím "hrbolatým" dnem. Tak tam by se ta míchaná vajíčka asi dělala špatně. Jestli má dno hladké, tak bude chyba jinde. *nevi*Ale můžete příště zkusit s troškou másla, jestli nebude výsledek lepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]