Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je mi 30 a dostal jsem nadobí Zepter. Jako asi dobrý, ale zatím ho nedokážu ocenit. Viděl jsem pár návodů. Ale co mě vytáčí...míchaná vejce. Ta pánev je tak zasviněná a nejde to dolů. Jestli jsem pochopil správně, tak oleje se nepoužívají. Je tu někdo, kdo by mi poskytl návod, jak udělat míchaná vejce tak, že bych tu pánev nemusel drhnout 20 minut? Díky
Nádobí Zepter má tlusté dno s akumulačními vlastnosti. Tepelná setrvačnost vám vajíčka přesuší, připálí - obtížný odhad nahřívání. Zlatý plechový kastrúlek. Pár kapek oleje vám neuškodí, vždyť konzumujete tuk ze žloutku. Osmahnout cibulku na špeku, pak vajíčka ... nebo kvasnicová pomazánka Jednoduchá kvasni/...
PS: Zepter používáme asi 25 let - spokojenost
Zepter mám už přes 20let a můžu vás ujistit, že ta jejich propagace, že na něm lze dělat bez tuku rozhodně nefunguje. Palačinky neobrátíte a vajíčka dopadnou tak jak píšete. Takže bez oleje už to raději nezkoušejte. Ale já na palačinky, bramboráky nebo vejce raději používám teflonovou pánev. Jinak je Zepter celkem nezničitelné, solidní a velmi předražené nádobí.
Mám pánev a kastrolky no name, můžu být za chytrou a napsat, jak miluji míchaná vejce já? Do hrnku vejce, trošku mléka, cca 1 lžíci na 2 vejce a tolik špetek soli, kolik je vajec. nakvedlám metličkou. Na menší pánvi kousek másla, do vlažného vylít rozkvedlaná vejce a míchat co nejméně. Spíše vařečkou jakoby obracet. Nemám ráda tvdrdé cucky a špatně je trávím. A toust nasucho, mátnutý máslem. To miluji. A až bude šnytlík, to teprve bude!
Mytí vajíček, je lépe nechat odmočit, než odrbávat.
Problém není určitě v nádobí. Míchaná vajíčka se dají udělat klidně i ve starém rendlíku po babičce.
Zřejmě jste nechal vejce na ohni moc dlouho a na dně se Vám napálila nahnědlá či úplně hnědá až černá kůrka. To se pak myje velice špatně. I když je toto jídlo na přípravu velice jednoduché, chce to si úpravu dobře pohlídat. Vejce dělat na staženém plameni na minimum a neustále míchat. Pak snadno obsah přendáte na talíř. Pokud je kastrolek hodně napálený, naplňte jej teplou vodou a kápněte jaru. Za nějaký čas se to napálené odmočí a půjde Vám vyčistit dobře. Nedrhněte nikdy ostrou drátěnkou, kastrolek byste si uvnitř poškrábal. Jaga.
Jinak trochu tuku dát musíte pokaždé, zlepší to chuť. Nejlepší je kousek másla, ale ani na sádle nejsou vajíčka špatná.
Jaké má ta pánev dno? Teda mimochodem je to hodně předražené nádobí, ale dostal jste ho, a "darovanému koni, se na zuby nekouká" . Ale jestli náhodou nemáte tu pánev na maso, s tím "hrbolatým" dnem. Tak tam by se ta míchaná vajíčka asi dělala špatně. Jestli má dno hladké, tak bude chyba jinde.
Ale můžete příště zkusit s troškou másla, jestli nebude výsledek lepší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.