Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Rizoto - nevím přesně jak na postup

Od: honzakral odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, nejsem vůbec dobrý kuchař, a chci dělat toto rizoto. Mám otázku, když mám rýži v sáčcích, mám ji z toho vyndat, několikát proplachnout a přidat jako oni v tomto receptu? Myslím tím syrovou, bez toho aby byla předem uvarena. toprecepty.cz/...

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x
avatar ringo

Jak chcete. Můžete ji ze sáčků vysypat a pak přidat, nebo ji uvařit a nakonec přidat. Co je pro vás jednodušší.

 

hodnocení

1x
avatar babkazov

Rizoto můžete dělat všemi způsoby. Já mám ráda podušené maso, ještě trochu tvrdé, přisypu k němu rýži a odměřím tekutinu. Odhadnu, kolik je s masem a doliji buď vývarem nebo vodou tak aby tekutiny bylo 2,5x více. Mírně přesolit. A nasypu mraženou zeleninu. Do trouby na 10 minut, zamíchat, troubu vypnout, rizoto do ní na dalších 10 minut, vrátit.

 

joudic*
hodnocení

1x
kazdy dela rizoto jinak, a vetsina lidove tvorivosti je na pozvraceni, obycejne ceske rizoto, na kterem nelze nic zkazit, je osmazena cibulka plus osmazene maso, nebo maso obrane a natrhane z vareni polevky, nebo zbytky z peceneho kurete atd atd, pak se to smicha s uvarenou ryzi, to je cely recept... nic se nepece, nepere...
pokud chcete stejne rizoto jako ve skolni jidelne, tak veprove maso, sladka paprika, malou pixlu ceskeho hrasku (ne bonduelle), ktera se dava az nakonec do ryze (bez nalevu), veprove po osmazeni bych nechal jeste chvili dusit vice do mekka se sladkou paprikou nez se to smicha, no a pak posypat trochou syra

 

hodnocení

0x
avatar inzinyrka

No, myslím si, že by to mělo jít. Já bych asi to maso jen trochu déle dusila.

 

max2
hodnocení

0x
Sackova ryze je ta jedna z nejhorsich, co vubec je! Neco jako pytlikovany caj.
V Asii stoji nejlevnejsi ryze 5 kg za kilo, ale kdyz vidite naraz 20-30 druhu a ten lepsi stoji 20 korun za kilo, teprve pochopite, o cem je vlastne ryze. Za tech 5 korun bude delat ryzi jen absolutni spodina, proto si vyzkousejte jine druhy a nejlevnejsi si uz nikdy nedate.
Moje rizoto, italska ryze, je to trochu jako rozvarene, k tomu osmazene velke nebo i malinke krevety s kapari na olivovem oleji a vinnem octu, koreni pepr. Ke konci smazeni pridam k oleji smetanu, muzete doplnit lzickou medu po zchlazeni na 45 stupnu. Jeste doplnek hrasek pri vareni ryze a mrkev pri smazeni krevet a mate to komplet. Hehe

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]