Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to plnotučný řecký jogurt?

Od: elisamp odpovědí: 6 změna:

Můžete mi prosím specifikovat, co znamená tento termín? Předpokládám, že se jedná o řecký jogurt z plnotučného mléka. Je to mu tak? V takovém případě mě ale dost mate, jak je možné, že některé ŘJ z plnotuč. ml. mají více kalorií než jiné. Vždyť plnotučné mléko má vždy 3,5 % tuku, ne? Takže když by ten jogurt byl z plnot. ml., tak bych předpokládal, že každý ŘJ z pl. ml. bude mít stejný obsah tuku... Přitom ten se může i dost lišit, jak jsem se koukal na netu.

Ale abych neodbýhal příliš... Zajímá mě: je plnotučný ŘJ to samé jako ŘJ z plnotuč. ml.? Pokud ne, jaký je prosím rozdíl?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Když půjdeš v Řecku do krámu tak zjistíš že jogurt který má miň než 10% tuku kupují jen turisti. Z toho vychází ponaučení, že pravý řecký jogurt je v podstatě spíš naše zakysaná smetana než to mléko zahuštěné škrobem kterému se u nás říká jogurt.

minsk
hodnocení

1x

Pravý Řecký obsahuje mléko, smetanu a kultury. Vyrábí se z dvojnásobného množství mléka. Má tedy i více bílkovin.

Tuk navíc dělá právě ta smetana.

.

elisamp
hodnocení

Děkuji za odpověď. Takže u nás to je ale předpokládám tak, že jako plnotučný řecký jogurt může být označen jakýkoli výrobek, kde bylo alespoň ve větší míře použito plnotučné mléko. Je tomu tak? Děkuji za odpověď.

minsk

vitalia.cz/...

Ne, to není správné.

Buďto dodrží firma technologický postup a má požehnání, anebo ho napodobí a potom je to alternativa - jogurt řeckého typu.

Nakonec tam je toho mléka ještě víc - 3 litry na 1 lir jogurtu. Odstraňuje se syrovátka.

riva
hodnocení

0x

Pokud to není chráněný název, tak prakticky cokoliv.

liska5
hodnocení

0x

Řecký jogurt z LIDLu má zn. Česká potravina, označení Klasa. Hustý jogurt jen z mléka.

M - milko, www.hustyjogurt.cz, garantuje Pavel Vybíral.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]