Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesnesitelná bolest při menstruaci

Od: melody odpovědí: 11 změna:
Ahoj milé rádkyně, Obracím se na vás s problémem který trápí spoustu mladých slečen. Je mi 23 let a pravidelné měsíčky mám od svých 14 let, v tomto věku jsem začala aktivně/závodně sportovat a i řešit jídelníček.vse se zdálo být v pořádku, cyklus pravidelný, menstruace pohodová a i jsem v jejím průběhu měla víc energie a sil. Od svých 16 do 17 let jsem brala HA(poté nezadana, tak jsem vysadila a tak to zůstalo do dnes). Zhruba rok se cyklus dával po návalu hormonů do pořádku a poté tři roky bez problémů, bez větší bolesti. Nyní, poslední rok, mám bolesti tak extrémní, že nejsem schopna chodit, mluvit, jen ležím, pláču a rvu, jak kdyby jsem měla úplně hystericky záchvat bolesti, kolikrát mám chuť si způsobit větší bolest jen aby tu menstruační něco prebilo. jediné co mi na chvíli ulevi je sprcha ale nemohu se v ní přeci válet dvě hodiny po dobu bolestí. Jakmile si nestihnu včas vzít algifen, tak dvě hodiny takto umiram(omdlevam, zvracím, nejsem schopna otevřít ani oči). Léky si většinou vezmu pozdě, až s první bolestí, protože dřív to nepoznám... Gynekologicky vše v pořádku, krevní testy taktéž, jim zdravě, sportuji, beru doplňky stravy (hořčík, vápník, pupalku)
Moc vás slečny a dámy prosím, poraďte mi co pomáhá Vám, už jsem nešťastná, zoufalá, nedá se fungovat, musím chodit do práce, tohle mi opravdu značně komplikuje život
Babske rady, ženské fyzio, cokoli...
Děkuji, zoufalá Mel :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x
Endometrióza tohle umí a není při běžném vyšetřtření vidět, na to se musí invazivně laparoskopicky kouknout do břicha. Za bolestivou menstruaci taky můžou nepoměry v pánvi. Křivá pánev od sezení s nohou přes nohu, stoji na jedné noze s druhou povolenou. Přetížené či povolené pánevní dno, to všechno můžete mít i když cvičíte a gynekologa nějaké svaly pánevního dna a fascie nezajímají, toho zajímá vagína, děloha, vaječníky, ne stav vašeho levator ani. Já bych asi než takhle trpět brala antikoncepci bez pauzy, pila nějaké ženské bylinky a cvičila, ale jinak, pod vedením fyzioterapeuta či lektora, kteří jsou na pánevní dno zaměření, možná i cviky od Mojžíšové nejsou od věci. Po těhotenství už takové problémy nejsou, růstem dělohy se potrhají nějaké receptory na děloze, které mohou za nadměrné menstruační bolesti. Ženy před porodem mají bolestivější menstruaci, po porodu zase ovulaci. Někde jsem četla, že by bolest mohlo zmírnit užívání zinku.

cggzdtz
hodnocení

0x

Kamarádka k tomu ještě měla průjem (ale ze záchoda většinou padala, protože omdlévala) a migrénu (jako opravdovou migrénu, ne bolest hlavy). Nevím o tom, že by jí něco pomohlo, kolikrát prý už zvažovala, že si i zavolá záchranku. Z práce jí pravidelně vozili domů, protože skončila někde ležící na zemi neschopná se zvednout. Jsem vás asi nepotěšila. :)

Ale někdy pomůže HA, nebo pak min. na 9 měsíců pomáhá těhotenství. *ee*

melody
hodnocení

Soucitim s kamarádkou, jsem to samé.. Sanitku jsem také zvazovala tolikrát :(
Dekuju Vám

minsk
hodnocení

0x

Pomohlo těhotenství a porod dítěte.

melody
hodnocení

Ano, to se říká :) to však není v následujících letech plánované
minsk

Vím, tato rada je hraniční.

jaj*
hodnocení

0x
Mě pomohlo cvičení jako široký dřepy a výpady na stranu. Pomohlo mi to od bolesti a ještě od jednoho problému.

hodnocení

0x

Já preventivně piju čaj Teekanne ("žaludek a střeva") už pár dní napřed. Také mám el. výhřevnou podušku, kterou si rovněž už pár dní předem dávám před spaním na břicho. Nemívám tak extrémní bolesti, spíš mi první den může být tak nějak všelijak (pokud tomu nepředejdu výše uvedenými způsoby). Ale v dospívání jsem občas měla i strašné křeče a právě tento čaj mi vždycky rychle pomohl.

liska5
hodnocení

0x

A gynekolog to neřeší? Dysmenorea je diagnóza. Múže doprovázet zánět. Tam je třeba koukat i na charakter krvácení. Není dobré, když jsou tam kusy sraženin. První bych brala triádu Mg+Ca+Zn /je v jedné formuli/, a zapíjela ho mlékem. Nebo brát ty prvky v potravinách: tučné ryby, i makrely, sardinky, kakao, melasa, dýňová semena, mák, ořechy, banány... Ten pupalkový olej jste dobře zvolila...Prý se mají jíst jablka a švestky. Pak bych pila čaj z kontryhelu a heřmánku, v lékárně budou mít směsi na bolestivé menses - mochna, máta, meduňka, kozlík, měsíček, fenykl... Nepoužívala bych tampóny, nýbrž vložky, a podbřišek nahřívala.

Vzdálená žláza, která by na problém mohla působit je slinivka, jelikož má vliv na všechny sliznice v těle, i na tu děložní.

Zkuste kapky Gynex. Brát tři týdny, čtvrtý vynechat a zas pokračovat. Dodržet návod a před a po půl hodiny nejíst ani si nečistit zuby, a celkově víc pít. Pokud je to dlouhodobá záležitost, tak zpočátku nižší dávkování. Třeba 2x denně 3 kapky. Zajímavé je, že má vliv i na dráhu slinivky.

Teplé koupele i oblečení, nohy do horké vody na 15 min, nezvedat těžké, nepít alkohol, omezit cukr a kafe.

Tlakové body: na spodní hraně zápěstí na malíkové straně, pod každým prsem na žebru, v okolí pupku na více stran do 5 cm, uprostřed stydké kosti, v tříslech a pod vnitřním kotníkem směrem k patě. Ten poslední je nejpoužívanější. V uvedených místech si vyhmatat nejbolestivější plošku a masírovat ji.

Jak zde píší, spraví se to po prvním dítěti.

it

Maria Treben: řebříček, kontryhel, svízel, třezalka

K tomu dodávám anděliku, pomohla jedné známé.

tabletka*
hodnocení

0x

Babské rady? Já mám jedinou radu - navštivte odborného lékaře. Od toho tu jsou. Sice moc nevěřím, že jste každý měsíc z práce dva tři dny doma, to už by vás nejspíš vyrazili, ale oukej, možné je všechno. Žijete v 21.století v dosahu civilizace, když jste na internetu, tak toho využijte, takhle sis škodíte. Bylinky jsou fajn, ale vy si zahráváte i s budoucností, se svou plodností. Takže ne, gynekologicky to zcela jistě není v pořádku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]