Nejste přihlášen/a.
Mám kachní stehna sous vide, taková ta předpřipravená od Polreicha,pak se ještě chvíli dopečou. Nechce se mi dělat klasický knedlík a zelí, i když je do dobré. Co by se k té kachně ještě jiného mohlo udělat? Koukala jsem na web a tam snad jen lokše...
Udělejte chlupaté noky, jako velké halušky. Z nastrouhaných syrových brambor vymačkejte vodu, přidejte vejce, mouku / hladkou, ale i polohrubá jde/ osolte a důkladně promíchejte. Vzniklé husté těsto lžicí nabírejte a tvarujte o stěnu mísy a vkládejte do vařicí osolené vody. A zelí může být bez tepelné úpravy jako salát v misce. Do něj nasekanou cibuli a ředit oslazenou vodou.
Já mám nejraději kachnu pečenou na jablkách a k tomu rýži. Těch jablek docela dost. Půlená pokryjou dno remosky.
Ahoj, tak to nakonec zase skončilo skoro u klasiky, akorát místo bramborových knedlíků, které dělávám, jsem zkusila ty chlupaté, lžící, ty jsem dělala prvně a trochu jsem se bála Ale bylo to jedlé. Dala jsem vařené i syrové brambory. Mouku píšou u každého receptu jinou.Hladká mi přijde divná, ale máte to vyzkoušené, tak to asi jde? Dala jsem hrubou a trochu polohrubé, byly trochu tužší ale možná jsem jí dala moc? No chce to empiricky vyzkoušet
Ke kachně jsem přihodila 2 jablka, dobrý to bylo. Zelí rakouské ze sáčku, v Lidlu mají i ve sklenici, prý taky dobré? Jinak dělám hlávkové když je nás víc,
Rybičko, Vy se neztratíte, Vy umíte experimentovat. U těch chlupáčů ta hladká je líp drží, vlastně jako halušky. Inspirovala jste mne. Já si dnes udělala kachní prsa na jablkách s bugurem. Taky dobrý! Jen sůl a kmín a ležely na čtvrtkách jablek. Někdy dělám kačenu na majoránce, hlavně dovnitř.
No lisko, děkuji za skoro poklonu Já moc neexperimentuju, spíš hledám nějaký recept, který funguje. Ale někdy jsou u stejného jídla uvedeny rozdílné suroviny - hlavně třeba mouka - hl? polohr? hr? a pak nevím...může to dobře dopadnout ať se použije jakákoli, podle zkušeností. Na experimenty se moc necítím
ale ráda ochtnám. Kamarádka má syna, vyučený kuchař, nedělá to ale k plotně se postavit umí. Tak že udělá kachnu. Táta se těšil na kachničku, knedlíček, zelíčko...Synek upekl kachnu, obral z kostí, rozcupoval na vlákna a dal nějakou zeleninu, koření, rýži, no takový asi indický. Prý moc dobrý říkala kamarádka, ale tátu málem kleplo!
Vietnamci kachnu prodávají natenko nakrájenou s čím. Jedla jsem to hodně dávno, už jsem zapomněla. Ale nebylo to vůbec mastné, jako naše pečená kachna.
Já ji taky dostala takhle nakrájenou na půlcentimetrové plátky a s rýží. V Mostě v Luně u Číňanů.. Ale ono to nemělo ani šťávu. Jen to suché prsíčko, suchá rýže a nějaká zeleninová obloha...Pivo to spravilo.
Hm, tak to nebyli dobří kuchaři, protože tahle kachna je šťavnatá, má sos a je výborná. Teda měla by být. Ale přiznám se, že u nás jsem to teda ještě nejedla a asi už jíst nebudu, protože těžko do nějaké restaurace půjdu a vařím si sama. Podle popisu babkazov, by to mohla být "voňavá kachna". Ale to nejsou stehna, ale prsa. Tak to teda znám já.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.