Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příloha ke kachně

Od: rybicka® odpovědí: 23 změna:

Mám kachní stehna sous vide, taková ta předpřipravená od Polreicha,pak se ještě chvíli dopečou. Nechce se mi dělat klasický knedlík a zelí, i když je do dobré. Co by se k té kachně ještě jiného mohlo udělat? Koukala jsem na web a tam snad jen lokše...

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Udělejte chlupaté noky, jako velké halušky. Z nastrouhaných syrových brambor vymačkejte vodu, přidejte vejce, mouku / hladkou, ale i polohrubá jde/ osolte a důkladně promíchejte. Vzniklé husté těsto lžicí nabírejte a tvarujte o stěnu mísy a vkládejte do vařicí osolené vody. A zelí může být bez tepelné úpravy jako salát v misce. Do něj nasekanou cibuli a ředit oslazenou vodou.

Já mám nejraději kachnu pečenou na jablkách a k tomu rýži. Těch jablek docela dost. Půlená pokryjou dno remosky.

hodnocení

Ahoj, tak to nakonec zase skončilo skoro u klasiky, akorát místo bramborových knedlíků, které dělávám, jsem zkusila ty chlupaté, lžící, ty jsem dělala prvně a trochu jsem se bála :) Ale bylo to jedlé. Dala jsem vařené i syrové brambory. Mouku píšou u každého receptu jinou.Hladká mi přijde divná, ale máte to vyzkoušené, tak to asi jde? Dala jsem hrubou a trochu polohrubé, byly trochu tužší ale možná jsem jí dala moc? No chce to empiricky vyzkoušet :) Ke kachně jsem přihodila 2 jablka, dobrý to bylo. Zelí rakouské ze sáčku, v Lidlu mají i ve sklenici, prý taky dobré? Jinak dělám hlávkové když je nás víc,

liska5

Rybičko, Vy se neztratíte, Vy umíte experimentovat. U těch chlupáčů ta hladká je líp drží, vlastně jako halušky. Inspirovala jste mne. Já si dnes udělala kachní prsa na jablkách s bugurem. Taky dobrý! Jen sůl a kmín a ležely na čtvrtkách jablek. Někdy dělám kačenu na majoránce, hlavně dovnitř.

liska5

Opr.: s bulgurem. Mám ho raději, než rýži.

hodnocení

No lisko, děkuji za skoro poklonu :) Já moc neexperimentuju, spíš hledám nějaký recept, který funguje. Ale někdy jsou u stejného jídla uvedeny rozdílné suroviny - hlavně třeba mouka - hl? polohr? hr? a pak nevím...může to dobře dopadnout ať se použije jakákoli, podle zkušeností. Na experimenty se moc necítím :) ale ráda ochtnám. Kamarádka má syna, vyučený kuchař, nedělá to ale k plotně se postavit umí. Tak že udělá kachnu. Táta se těšil na kachničku, knedlíček, zelíčko...Synek upekl kachnu, obral z kostí, rozcupoval na vlákna a dal nějakou zeleninu, koření, rýži, no takový asi indický. Prý moc dobrý říkala kamarádka, ale tátu málem kleplo! :)

hodnocení

3x

Hmm, dal bych si ji s měkkým chlebem a dobrým pivem!*pivo*

hodnocení

3x
Nejlepší příloha v tomto případě budou bramborové noky.
K tomu kyselou okurku a je to :)

dam®
hodnocení

2x
Zdravím, to je tady hotové symposium, halušky si ke kachně moc neumím představit, ale proč né. Co takhle placky na sucho z vařených brambor, snad by to taky šlo. Babkozov, ten typ na zelí v plechu z Lídlu zkusím, ď, a dám vědět.Mmj. už jsem vás dlouho nečetl...
hodnocení

Já viděla v Lidlu červené jen ve sklenici, ale po bílém jsem nekoukala, tak to možná v plechu je. Podívám se.

25.02.22 14:07
hodnocení

1x
Gnochi.

hodnocení

1x

Vietnamci kachnu prodávají natenko nakrájenou s čím. Jedla jsem to hodně dávno, už jsem zapomněla. Ale nebylo to vůbec mastné, jako naše pečená kachna.

minsk

Hranolky, rýže.

Většinou nudle, anebo rýže. Hranolky nejsou vietnamské jídlo.

liska5

Já ji taky dostala takhle nakrájenou na půlcentimetrové plátky a s rýží. V Mostě v Luně u Číňanů.. Ale ono to nemělo ani šťávu. Jen to suché prsíčko, suchá rýže a nějaká zeleninová obloha...Pivo to spravilo.

Hm, tak to nebyli dobří kuchaři, protože tahle kachna je šťavnatá, má sos a je výborná. Teda měla by být. Ale přiznám se, že u nás jsem to teda ještě nejedla a asi už jíst nebudu, protože těžko do nějaké restaurace půjdu a vařím si sama. Podle popisu babkazov, by to mohla být "voňavá kachna". Ale to nejsou stehna, ale prsa. Tak to teda znám já.

joudic*
je to vonava krupava kachna, tusim M04 *vtip*

joudic*
hodnocení

1x
rejze jako v asii, ale zeli ze skla je hned

Zelí v plechovce z Lidlu už jste měl? To je mimořádné a také ihned.

hodnocení

0x

Co třeba šoulet? Nebo kedlubnové zelí a halušky?

Jsou moc dobrá, já už koupila další. Dělala jsem je se zelím a br. knedlíkem, mňam.

taitrlik
hodnocení

0x

vařené japka se hodí ke všemu

Co to je za jídlo, ta vařená japka? Doufám, že jste nechtěl napsat jablka. *ee*

hodnocení

Japka mě taky zarazila? zarazily? :)

Japka byl kromě jiných staročeský název pro brambory.

Viz

books.google.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]