Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,může my dát někdo recept na přírodní šampon z čeho ho yrobit a jak.Děkuji
No, nevím, nevím. Když sečtu náklady na suroviny, které nikdo neprodá po lžičkách, dojdu k tak velkému číslu, že se mi opaltí koupit v lékárně drahý a chemiky prověřený a vyzkoušený šampon.
Firmy, které toto vyrábějí, mají chemiky, dlouholeté zkušenosti a odzkoušené, bohužel, většinou na zvířatech. Vědí, co která ingredience obnáší a co způsobuje. Vědí, proč do toho výrobku patří. Možná, že by to chtělo nakouknout do drahého vlasového studia a poptat se, co používají oni. Určitě ne Fa a březové šampony s kopřivou. Ikdyž nic proti nim. Ale třeba v kombinaci s něčím to už tak bezva není a doma nad hrncem toto nevíte. Kolik je v dnešní době cílených antibiotik? Určených speciálně na něco, specializovaných.
Tak takhle to může být i s ingrediencemi do vyrobeného nebo koupeného šamponu.
mě to teda moc drahé nepříjde, největší problém je sehnat tekuté glycerinové mýdlo, tuhé koupíte všude a stojí pár korunek. Bylinky natrháte na louce nebo koupíte v obchodě, taky žádná pálka.
Chemické šampony nepoužívám od doby kdy vím, co všechno do nich chemici nastrkají jen abyste měli pocit, že máte hebčí a lesklejší vlasy nebo jich máte víc. Počínaje sodium-laurenth-sulfate přes všechny polymery, silikony, metylparabeny, triklosany a podobně, které působí většinou jen jako atraktanty, které "zvlhčují" vlasy, přitom je spíše ničí (asi jako každá chemikálie) a narušují jejich strukturu. Navíc se většinou jedná o látky karcinogenní, i když v tak malém množství zase přece nééé. No jo, myjete si vlasy ob den? Chemikům je to úplně šumák, firma potřebuje svoje výrobky prodat, normy škodlivých látek sice nepřekačuje ale za nějaký ten rok života jich na sebe naplácáme dost a dost. Navíc se s odpadovou vodou dostává spousta chemikálií do přírody a to i přes čističky, které nejsou schopny odstranit všechny škodliviny. Navíc mi přijde, že sehnat kvalitní šampon je problém i v lékárně, cena vůbec nerozhoduje. Měla jsem opravdu drahé šampóny, které stály za prd, kdybych si umyla vlasy obyčejným mýdlem, tak udělám líp. Na druhou stranu třeba šampony Alverde z dm stojí míň, než elsééév a loreááály s usměvavými herečkami na reklamách, nejsou sice úplně bio a eko (nemají označení BHID jako většina Alverde kosmetiky), ale obsahují daleko míň škodlivých látek, žádné silikony, polymery a sulfáty. Je třeba se nad tím zamyslet...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.