Dobrý den, chtěla bych se zeptat, od začátku října 2021 dokonce února 2022 budu dělat práci na DPČ, ale potřebovala bych skončit, protože jsem v 30.tt a už se na to necítím, víc jak 10.000,- jsem si na dpč vydělala, tak by mě zajímalo, z čeho se mi bude Vyměřovat ta podpora, ještě před tehotenstvim jsem pracovala na plný úvazek od 1.2.2020-30.6.2021 a po této práci od 1.7.-1.9.2021na plný úvazek v jiné práci, pak jsem nastoupila na to dpc. Tak mě zajímá, jestli se mk podpora bude platit z te předešlé práce na plný úvazek nebo z teto práce na dpc, protože tady jsem placená na hodinu 160,- hrubého a záleží kolik hodin v měsíci udělám, většinou dělám těch 84h nebo 98h měsíčně. Děkuji předem za odpověď
Podpora se počítá vždy z posledního zaměstnání. U DPČ je rozhodným příjmem pro odvod pojistného 3.500 Kč a pokud se nejedná o zaměstnání malého rozsahu, odvádí se pojistné z každé koruny. O 10.000 jde u DPP.
První dva měsíce náleží 65 % předchozího průměrného měsíčního čistého výdělku, další dva měsíce je to 50 % a zbývající dobu 45 %. Délka pobírání podpory v nezaměstnanosti je závislá na věku žadatele, patrně vám nebylo ještě 50 let, dostanete tedy podporu na pět měsíců.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.