Ovesnou kasi ji ke snidani kazdy den vsechny foodblogerky...davaji si do nich proteinovy prasek, mandlove mleko, orechova masla... Ale jsou opravdu tak zdrave? Ja si ji obcas rada dam, ale kazdy den bych sladkou snidani mit nemohla, navic me treba ani tolik nezasyti jako vejce, sunka s pecivem a zeleninou
Nevím na kolik či jak je zdravá! Ale (chtěl jsem napsat, že je, páč jsem ji nikdy neviděl u lékaře) říká se nic nemá přehánět nebo jinší varianta všho s mírou.A také že všeho moc škodí. Takže za mne každý den? Ne pak už jistě zdravá není-chce to pestrou stravu a střídat různé pokrmy!
Ovesná kaše ma vlákninu,což je zdravé. Je pravdou,že ovesná kaše je teď velmi propagovanou a moderní stravou.Před pár lety jsem snidala jen ovesnou kaši a nebo vločky v různých podobách. Bez problémů. Teď pro jistotu nesnídám vůbec...Ale za mě- nic se nemá přehánět. Ovšem pokud člověku chutná jíst kaši každý den, nechť si dává.
Zdravější než rohlík se šunkou nejspíš bude a třeba při potížích s trávením je rozdíl mezi pečivem a kaší značný. Já ji tedy snídám možná 2x-3x týdně a také jsem míval pocit, že bych té kaše musel sežrat tak tři porce + ovoce k tomu, abych neměl během hodiny znovu hlad. Pak jsem začal kaši kombinovat s Manou a je to o něco lepší.
Já ovesné vločky snídám každý den už snad přes 20 let. Drcené vločky ráno přeliju vařící vodou z konvice a nějak ochutím(jogurt med, ovoce). Naprosto mi taková snídaně vyhovuje, celkem na dlouho mě zasytí, je to rychlé, levné a hlavně mi to chutná. Určitě bych se vyhnul různým kupovaným směsím kde ty vločky jsou spékané na oleji. Jinak v pravidelné konzumaci problém nevidím, někdo také snídá pravidelně chleba.
runner2
Já jsem spíše uvažoval nad tím, zda je častá konzumace zdravá z hlediska toho kde a za jakých podmínek se oves pěstuje. Přeci jen jeho hlavním významem je jako krmivo pro hospodářská zvířata, kde můžou být normy jiné než třeba pro pšenici.
Zdravím. Ovesná kaše je jistě zdravá. Ale proč do ní cpát proteinové prášky, mandlová mléka a ořechová másla, a to každý den? V tom případě jsou skutečně daleko zdravější vejce (uvádí se, že krom vitamínu C obsahují všechny, pro člověka prospěšné, vitamíny a minerály) a zelenina. Ida
Nevím. Ale vím, že každý jsme jiný. Je potřeba si najít to, co se mému tělu a mému trávení líbí. Každý máme trávení vystavěno kapičku jinak. Někomu vyhovuje zelenina a spousta balastu a někdo má trávení masožravce a zeleninu špatně tráví. Je fajn, že máme možnost vyzkoušet mnoho věcí, porovnat se zkušenostmi někoho jiného a pak jíst a žít podle toho, co se líbí našemu tělu. Stále se někde dočítáme a slyšíme, co je zdravé a co ne. Je zajímavé, že ti i ti se dožívají stejného věku. I asketové i věčně zdrogovaní, nočním životm a hospodami žijící VIP.
Jestli chceš radu, pak takovou, nikdy, v ničem nechoď do extremu. Poslouchej svoje tělo a žij jak nejlépe umíš. Ty jsi ty a influencer je placený za to, aby davy ovlivňovat. Žij svůj život a ne jejich.
ne, je to obycejna obilovina, nijak zvlast se nelisici od ostatnich, to ze ma dost vlakniny nevyvazi to, ze se po ovsu kyne uplne stejne jako po bilem rohliku, ale diety toho jsou plne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.