Dobrý den, máme doma nerezový hrnec a všimla jsem si, že po převaření vody se na povrchu vody objevují malé bílé stopy. Když s hrncem mírně zastřesu, zůstanou na krajích hrnce takové malinké bílé částičky jako mini zrníčka. Hrnec je už mnohokrát umytý, děkuji. Nesetkal se s tím prosím někdo?
Na hrncích se to objeví většinou až po vaření již převařené vody (tedy až je koncentrace minerálů ještě vyšší). Po prvním vaření to nebývá patrné, a to ani u nás, kde je opravdu velmi zásaditá voda. Popř. to může vzniknout i tehdy, když necháte vodu téměř vyvařit (tedy dost plný hrnec vody, na který zapomenete a sundáte ho z plotny, až když je skoro prázdný).
lenka*
Dobrý den, já jsem převařovala vodu přímo z kohoutku, která před tím převařená nebyla, nechala v bodě varu 1 minutu. Nedokážu si pořád vysvětlit, proč to dělá jen ten jeden nerezový hrnec objemu 2.5l. Hrnec smaltovaný o objemu 1litr to opravdu nedělá.
Mně se to také stává jen u nerezových hrnců (teď už ani jiné nemám), nejspíš to prostě na takovém povrchů lépe ulpívá. Ale je to 100% vápník a opravdu to ničemu nevadí.
Neškodí to vůbec nikomu - je to běžná složka vody. Některý hrnec může mít trochu více poškrábané stěny a lépe se to tam chytá. Opravdu není nutné se tím trápit.
Pokud se vyskytuje i jiný minerální prvek,zjistíte rozborem vody na hygieně.Jsou přísady,které mohou být i škodlivé.Děti někdy koupání v takové vodě odnesou vyrážkou,nebo po pití i průjmy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.