Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může uvedení receptů zvýšit návštěvnost článků?

Od: matiseli® odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
zabývám se amatérsky psaním článků pro výdělek (na různé weby). Napadlo mě, jakou úspěšnost by mohl mít článek o výživě, který popisuje konkrétní recepty? Jednalo by se o překlad receptů z různých zahraničních serverů. To bych zkombinoval s různými užitečnými informacemi o použitých surovinách (zdravotní i praktické hledisko). Podle mě by se to mohlo více líbit než článek zabývající se čistě tím popisem, anebo "čistý" recept. Co si o této kombinaci myslíte? Je podle vás lepší nápad se jen zabývat těmi surovinami a pak případně jen "letmo zmínit, že z daných surovin se dělá dobré kuře? (Omlouvám se za hloupý příklad.)
Děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Na mě by to nefungovalo, ale každý jsme jiný a těžko říci jak by to fungovalo na ostatní.

hodnocení

3x

Myslím, že to není nic objevného, naopak to znám jako běžnou praxi. Doma mám několik kuchařských knih, kde jsou nejdříve uvedeny základní informace o koření nebo ovoci a zelenině. Autoři vyjmenovali nějakých pět až deset vitamínů a minerálů, které to obsahuje, a pak pět až deset nemocí, které to zmírňuje i léčí. A protože je to kuchařka, tak je tam samozřejmě celá řada receptů. Od jednoduchých po složité.

Znám to i z webů, kde to bývá pojato bombastičtěji. Bez celeru, kurkumy, zázvoru... se téměř nedá přežít. A opět pár receptů. Proto bych se té kombinaci nebránila, naopak. Jen se pozastavuji nad úmyslem brát recepty ze zahraničních serverů. Tam může být problém v přepočtech měrných jednotek i v nejednoznačném překladu čehokoliv. Sama jsem jako mladá hospodyňka hloupě koukala na recept s pouhým slovem "mouka". Ale která? Měla jsem doma hladkou, polohrubou, hrubou...

makk
hodnocení

2x

Jestli jde o sledovanost webu, tak tam dejte jen recept, nazvěte to "Zdravé kuře" a klidně v tom může být glutaman sodný. Lidem staří říct "tohle je zdravé", čím složitější vysvětlování, tím hůř.

hodnocení

2x

Určitě by to bylo lepší.

liska5
hodnocení

2x

Když si kupuji knihu o výživě a třetinu tvoří recepty, tak ji neberu. O recepty moc nestojím. Zajímají mne suroviny, plodiny, jejich původ, co obsahují prospěšného, jak se zpracovávají, s čím se kombinují..Ale recepty bych šetřila. Třeba pro inspiraci ke každé plodině max. 3 recepty.

Na tohle jsou knihy- kuchařky nebo příslušné weby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]