Nejste přihlášen/a.
Myslím, že to není nic objevného, naopak to znám jako běžnou praxi. Doma mám několik kuchařských knih, kde jsou nejdříve uvedeny základní informace o koření nebo ovoci a zelenině. Autoři vyjmenovali nějakých pět až deset vitamínů a minerálů, které to obsahuje, a pak pět až deset nemocí, které to zmírňuje i léčí. A protože je to kuchařka, tak je tam samozřejmě celá řada receptů. Od jednoduchých po složité.
Znám to i z webů, kde to bývá pojato bombastičtěji. Bez celeru, kurkumy, zázvoru... se téměř nedá přežít. A opět pár receptů. Proto bych se té kombinaci nebránila, naopak. Jen se pozastavuji nad úmyslem brát recepty ze zahraničních serverů. Tam může být problém v přepočtech měrných jednotek i v nejednoznačném překladu čehokoliv. Sama jsem jako mladá hospodyňka hloupě koukala na recept s pouhým slovem "mouka". Ale která? Měla jsem doma hladkou, polohrubou, hrubou...
Když si kupuji knihu o výživě a třetinu tvoří recepty, tak ji neberu. O recepty moc nestojím. Zajímají mne suroviny, plodiny, jejich původ, co obsahují prospěšného, jak se zpracovávají, s čím se kombinují..Ale recepty bych šetřila. Třeba pro inspiraci ke každé plodině max. 3 recepty.
Na tohle jsou knihy- kuchařky nebo příslušné weby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.