Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak upect chleba bez kvasku

Od: elan odpovědí: 7 změna:
Dobry den, jak upect chleba bez kvasku s zitnou chlebovou moukou?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
V domácí pekárně běžně používáme sušené kvasnice ( ty s vlašťovkou),ale jestli nespěcháš a máš pár dní než se do toho pustíš, internet je plný návodů jak si kvásek vypěstovat.

id
hodnocení

0x

Peču na půl s hladkou mukou a váženými kvasnicemi.

ygsxfgxf
hodnocení

0x

Nekery chlebovy placke só bes droždi. Recept je jednodoché zmište móko s vodó. Deš předáte ovařeny jabka máte z teho hertepláke nebo lokše.

hodnocení

0x

Pokud v domácí pekárně a ze žitné mouky, tak jsou nejlepší obyčejné čerstvé kvasnice. Chleba jenom ze žitné mouky bude hodně těžký a takový hutný. Tak pozor na to, abyste pak nebyla převapená, že je chleba nedobrý. Ono je něco jiného, když ze žitné mouky pečou velké pekárny, které na to mají vybavení. V domácích podmínkách ten žitný chleba moc dobrý není. A to chleba peču celé roky a mám ho moc ráda. Ale když dostanu chuť na žitný, tak si ho koupím a stejně ho nesním. Prostě si na něm nepochutnám.Ono se všude hlásá, že žitná mouka je zdravější a tak dál, ale on bude zdravější asi hlavně proto, že není dobrý, takže ho člověk sní krajíček a má toho dost. :-D

elan
Jestli vám to nevadí, podělila byste se o svůj recept na chleba?

Už dělám asi dva roky chleba kváskový a v troubě a to Vy nechcete. Ale napíšu Vám jak jsem ho dříve dělala v pekárně. Jenomže jsem nedávala vůbec žitnou mouku a když, tak jenom asi tak 200g.

Takže napřed nalejete do pekárny 550ml vody, kávovou lžičku soli, 2 pol, lžíce olivového oleje, nasypete 500 g chlebovou pšeničnou mouku a 200 g žitné chlebové do mísy a společně prosejete a pak vsypete do pekárny na tu vodu. Navrch rozdrobíte půlku kostičky čerstvého droždí a lžičku cukru. Trochu postříkáte vodou a zahrnete zlehka do mouky. Na pekárně si vyberete si jak tmavou kůrku a zapnete program "klasik", já mám pekárnu Eta Harmony, ale tu už mám v garáži a nechce se mi tam jít hledat. Ale myslím, že to byl program "klasik". Ale stejně se musíte řídit tím, jakou máte pekárnu Vy. Necháte hníst a v třetí fázi míchání nasypete kmín, a různá semínka. Já dávám slunečnicová, sezamová, mleté lněné semínko, a někdy také mák a dvě lžíce ovesných vloček. Ale to je na Vás, a nakonec ty semínka můžete přisypat už ve druhé fázi hnětení, nic se nestane. No a necháte už pracovat pekárnu, nic víc. Chleba byl vždycky moc dobrý a vydržel týden. Nikdy jsem nekupovala hotové směsi, to je šmejd. Vždy jsem dělala z chlebové mouky.

minsk
hodnocení

0x

Můžete upéci irský chléb, do kterého přijde jedlá soda.

A jak už tady někdo píše, tak s čerstvými anebo sušenými kvasnicemi.

Já peču chléb se sušeným žitným kváskem /dr. Oetker/ a přidává se sušené droždí.

Podle návodu z půl kila mouky a vydrží mi celý týden. Míchám tedy 3 druhy mouky + semínka.

Kvásek jsem si zkoušela vypěstovat, ale kvůli nízké teplotě se nezadařilo. Možná až v létě, je potřeba vyšší teplota.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]