Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Svíčková moc pepře co teď?

Od: maky® odpovědí: 13 změna:
avatar maky

Prosba pro všechny, kdo vaříte. To se mi ještě nestalo, dala jsem moc pepře do svíčkové. Povařila jsem tam plátky syrové brambory, po zahuštění jsem přidala kus másla, trochu jsem to ještě naředila. Máte na to ještě nějakou radu? Mám to na tři dny pro tři osoby a ted se to ještě do zítřka rozleží.*zed*

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

8x
Znám jednu babskou radu. Vezměte dvě jablka, nakrájejte je na větší kousky a v přepepřeném jídle krátce povařte. Ostrost se tak zmírní.Potom dejte vědět, mělo by to pomoci.
spu

Ještě vám tam chybí hrst vlčí srsti a roh jednorožce... Pokud je přepepřeno,nenaděláte nic. Uvařte znovu

hodnocení

Díky, znám to s bramborou, ale ta nasákne hlavně sůl, tak zkusím ještě jablko.

hodnocení

Oznamuji, že jablka pomohla, všem chutnalo, wamp díky. *palec2*

@maky Mám velikou radost *ua*
Tohle nám kdysi radila babička a to byla echt kuchařka. Děkuji jí tam nahoru *modla*

hodnocení

wamp, tak to byla moc šikovná babička, až se mi zase něco nepovede, vím, kam se obrátit.*tanec*

Klidně se obraťte, velmi ráda poradím :)

Mmch., babička naučila skvěle vařit i mou maminku a tety.
Všude samé pikantní a skvělé dobroty *mnam*
Na tom jsem vyrostla a předávám zase další generaci.

 

hodnocení

3x
avatar totak
Asi bych to naředil, udělal druhou menší várku třeba s masovými koulemi z mletého a přebytky zamrazil. Furt je to lepší řešení než to vyhodit.

 

hodnocení

1x
avatar bohumil

Namíchat nový bešamel, trochu naředit smetanou a vmíchat. A uvést jako vlastní produkt - "specielní pepřová omáčka dle vlastního receptu". Bude to sice na šest dní, nebo pro šest osob, ale mohlo by to projít. :)

 

svickova
hodnocení

1x

Poradím, mohu?

Do svíčkové nedávám vůbec ŽÁDNÝ mletý pepř. Přesto je tam pepř cítit. Jak?

Do pytlíčku z obvazoviny zabalím: asi 6 celých pepřů, 4 celá nová koření, 4 celé jalovce. Sáček zavážu a nechám dusit v pekáči s masem a přidám navíc asi 3 bobkové listy a krapet tymiánu.

Když je omáčka hotová, vyndám sáček s kořením, vyndám bobkové listy. Omáčku rozmixuju a přecedím přes husté síto. Takže se zbavím i toho tymiánu, případně ostatních nechtěných součástí. Omáčka je následně hladká, chutná jemně po zečlenině a po koření , ale veškeré koření je pryč. Tímto způsobem nelze omáčku překořenit, chutě se jenom vyvaří.

Množství kuliček můžete upravit libovolně podle své chuti. Ale raději méně.

hodnocení

Děkuji za radu. Také nedávám do svíčkové pepř mletý a dávám koření i to samé množství co popisujete, pak zeleninu společně s kořením proženu na robotu pasírovacím nástavcem. Tech celých pepřů bylo bohužel víc jak šest, tak tím se to stalo. Proč jsem dalal tolik kuliček pepře, sama nechápu. Ale děkujji.:)

 

kenav
hodnocení

0x

Já dojde k tomu že je něco prepepřeno?

Roztrhne se pytlík s pepřem :-D.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]