Zdravím kolegy rádce,kuchaře a kuchařky. Mám dotaz co byste "ukuchtili z hovězího - "irská" falešná svíčková? Dcera by nejraději svíčkovou, moje by spíše taky nějakou "omajdu", ale já spíše něco, nwn jak nazvat -specialitu.
Z tak krásného masa bych udělala biftek, pěkně vysoký, uvnitř víc než růžový. Po "starých časech" mi není smutno, ale s láskou vzpomínám na takový biftek v restauraci Myslivna, v Karviné. Biftek jako sen, hranolky, obloha, sázené vejce-bez něho bych se klidně obešla a tatarka se objednávala zvlášť. 18Kčs. Anebo tatarák. Ten já také můžu v každou denní i noční dobu.
Tak jsem udělal dle Vaší "nápovědy". Včera nakrájel, okořenil ososlil a dnes na pánev, ale bez hranolků, jen brambory na měsíčky a do trouby, s oblohou a napůl domácí tatarkou.Při úpravě ještě zbylo kousíček masíčka, tak jen tak na chuť bude ještě tataráček.
max2
Spravna volba ten biftek. A opecene brambory tez. Osobne delam z vypeku takovou rychlejsi omacku, at nemam stejk uplne suchy, az odstavim maso, zaliji panvicku smetanou, dopeprim a necham to jen prohrat s trochou horcice. Jeste jsem opomnel, ke konci smazeni prihodim nejake kapari, omacka ma pak lepsi smrnc. Mam rad hodne peprene, po zchladnuti pridavam med. Je to takova rychla vec, neni toho mnoho, kdo chce si da, jiny voli treba tu tatarku.
Co si představujete pod pojmem specialita? V dnešní době je specialita, když někdo umí špičkový guláš, svíčkovou, hovězí na houbách, rajská či koprová omáčka. Nebo též španělské ptáčky. To všechno jsou dobroty, které vařily naše maminky a babičky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.