Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uzené stehno

Od: valdemar® odpovědí: 21 změna:

Dostala jsem uzené stehno (nevím, jakého zvířete), a přijedou mi v sobotu vnoučata. Poradíte, jak ho mám upravit? Špenát nepapají.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Stehna z drůbeže nevařím ve vodě. Do papiňáku trochu vody, pařák na knedlíky a stehno a cca 15 minut nechat jemně posyčet. Nevyluhuje se tak, je to chutnější. Bramborky a mísu salátu.

hodnocení

1x

Stehno povařit (klidně v celku) pak rozebrat na kousky

K němu křenovou omáčku + houskový knedlík.

doplněno 02.02.22 14:56:

Nebo zapékané těstoviny

hodnocení

Dík, ale zapomněla jsem podotknout, že snacha má bezlepkovou dietu. Takže knedlíky, no možná, ale jí bych už musela řešit jinou přílohu. Takže bych raději něco s erteplema*smich*

Z bezlepkové mouky, vařených brambor a vejce jdou udělat fajn knedlíky. :)

BZL knedlíky máte za 3 minuty v mikrovlnce.

Ale k té křenové omáčce klidně mohou ty erteple být, tím nic nezkazíte. ;) Já bych ji jedla s vařeným bramborem i bez toho masa.

hodnocení

1x

Povařit, obrat a udělat šunkofleky, nebo zapéct s bramborami a sýrem. :)

doplněno 02.02.22 15:08:

Teď mě ještě napadá, jako dítě jsem milovala knedlíky plněné uzeným masem, to by jim taky mohlo chutnat. :)

id
hodnocení

0x
Já momentálně na zítra vařím halušky se zelím a do toho dám obrané maso z uzených kostí.

hodnocení

0x
Tak vzhledem k tomu že luštěniny jsou bezlepkové a čočka s uzeným je klasika českých kuchyní asi bych vsadil na klasiku.
Otázka je, zda vnoučata čočku ocení, já ji jako dítě nesnášela... :)
hodnocení

Přesně. Mým zmlsaným vnoučatům bych si netroufla servírovat něco tak sprostého, jako jsou luštěniny*smich*

Bezlepkové dítě si musí zvykat že jestli nechce jíst furt to samé, dostane občas i něco neoblíbeného.
Já teda mám zrovna co moralizovat, hrách ani čočku taky nemusím. I hrachovou polévku mám rači z cukety.

slon
hodnocení

0x

Uff, nějako jsem se nadvakrát podivil : Dostala jsem uzené stehno (nevím, jakého zvířete) - z kapra asi nebude ... a fakt jenom jedno? Přijede snacha, vnoučata ... To budou hotový lukulský hody !

hodnocení

je to víc než půl metru dlouhý

Jedině krůta může mít tak velká stehna. U savce je to kýta.

liska5

Syn jednou vyhrál uzenou vepřovou kýtu. To bude ono. Podělil nás i sousedy a ještě mu hodně zbylo.

Uvařit v papiňáku, chleba, hořčici, nebo s bramborovou kaší, nebo naporcované po varu ještě opéct a k tomu knedlík a zelí, případně s křenovou omáčkou a houskovým knedlíkem.

hodnocení

To bude to pravé! Bramborovou kaší nic nezkazím. Udělám k tomu dušenou mrkev, kterou stejně nakonec dostanou slepice. --- Jen jsem netušila, že je tak velký rozdíl mezi stehnem a kýtou! Jinak děkuji všem.

liska5

Tak tu mrkev strouhanou s citronem a medem nebo s kousky ananasu.

Dušená se k bramborové kaši ani nehodí. Dvě kašovité konzistence. Ostatně tam sedne víc okurek.

Jak děláte tu dušenou mrkev, že končí u slepic? Moji mrkev vnuci milují. Jen cukr, máslo, mouku a sůl, .

Liško, asi bych souhlasila, ale nedávno jsem byla u mladé, vařila líčka na víně a brkaši. Vždycky s brkaší. A hovězí po burgunsku také.

hodnocení

Úplně normálně nastrouhám na jemno mrkev, na másle ji podusím do měkka, trochu osolím, nesladím. A jím ji jenom já a kamarádky slepice.

A proč tu mrkev strouháte najemno? To se moc nedivím, že pak papají slepičky. Zkuste ji někdy nakrájet na plátky a postupovat dál podle svého receptu, bude hotová za chvíli a nebude z ní kaše. ;) Nebo na tom másle osmažte nakrájenou cibulku, přidejte trochu kmínu, nechte rozvonět, přidejte tu nakrájenou mrkev, trošku podlejte, osolte a duste pod pokličkou, je za chvilku a je to moc dobré. Já teda přidávám i různé domácí koření, ale to nemusí být.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]