Nejste přihlášen/a.
Dostala jsem uzené stehno (nevím, jakého zvířete), a přijedou mi v sobotu vnoučata. Poradíte, jak ho mám upravit? Špenát nepapají.
Stehno povařit (klidně v celku) pak rozebrat na kousky
K němu křenovou omáčku + houskový knedlík.
Nebo zapékané těstoviny
Dík, ale zapomněla jsem podotknout, že snacha má bezlepkovou dietu. Takže knedlíky, no možná, ale jí bych už musela řešit jinou přílohu. Takže bych raději něco s erteplema
Uff, nějako jsem se nadvakrát podivil : Dostala jsem uzené stehno (nevím, jakého zvířete) - z kapra asi nebude ... a fakt jenom jedno? Přijede snacha, vnoučata ... To budou hotový lukulský hody !
Syn jednou vyhrál uzenou vepřovou kýtu. To bude ono. Podělil nás i sousedy a ještě mu hodně zbylo.
Uvařit v papiňáku, chleba, hořčici, nebo s bramborovou kaší, nebo naporcované po varu ještě opéct a k tomu knedlík a zelí, případně s křenovou omáčkou a houskovým knedlíkem.
To bude to pravé! Bramborovou kaší nic nezkazím. Udělám k tomu dušenou mrkev, kterou stejně nakonec dostanou slepice. --- Jen jsem netušila, že je tak velký rozdíl mezi stehnem a kýtou! Jinak děkuji všem.
Tak tu mrkev strouhanou s citronem a medem nebo s kousky ananasu.
Dušená se k bramborové kaši ani nehodí. Dvě kašovité konzistence. Ostatně tam sedne víc okurek.
Jak děláte tu dušenou mrkev, že končí u slepic? Moji mrkev vnuci milují. Jen cukr, máslo, mouku a sůl, .
Liško, asi bych souhlasila, ale nedávno jsem byla u mladé, vařila líčka na víně a brkaši. Vždycky s brkaší. A hovězí po burgunsku také.
Úplně normálně nastrouhám na jemno mrkev, na másle ji podusím do měkka, trochu osolím, nesladím. A jím ji jenom já a kamarádky slepice.
A proč tu mrkev strouháte najemno? To se moc nedivím, že pak papají slepičky. Zkuste ji někdy nakrájet na plátky a postupovat dál podle svého receptu, bude hotová za chvíli a nebude z ní kaše. Nebo na tom másle osmažte nakrájenou cibulku, přidejte trochu kmínu, nechte rozvonět, přidejte tu nakrájenou mrkev, trošku podlejte, osolte a duste pod pokličkou, je za chvilku a je to moc dobré. Já teda přidávám i různé domácí koření, ale to nemusí být.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.