Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tvrdé housky

Od: antonio odpovědí: 3 změna:
Dobry den, predevcirem vecer jsem delal housky podle receptu pana Cuketky. Vcera rano uz ale byly docela tvrde, kde jsem udelal chybu?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

No, proces tvrdnutí pečiva by mohla vyřešit xantanová guma přidaná hned na začátku do mouky. Přečtěte si zde: vitalcountry.cz/...

V dolní části je pak celý popis xant. gumy a jejího použití

makk
hodnocení

0x

Nikde, to je normální. Housky koupené v obchodu jsou úmyslně nedopečené, nebo vlhčené, aby vydržely déle měkké. Normální bílé pečivo se má spotřebovat v den, kdy bylo upečeno.

hodnocení

0x

A kde jste je do druhého dne měl? Jen tak, nebo jste je dal třeba do nějakého plastového pytlíku? Pokud jste je nechal v nějakém košíčku na stole a ani jste je nezakryl, tak holt ztvrdly. Tohle pečivo nevydrží a i kdybyste je dal do pytlíku, tak by sice tvrdé asi nebyly, ale moc dobré také ne. Schválně jsem se teď podívala na ten recept, a i v něm autor píše, že housky se mají spotřebovat rychle, tím je myšleno tentýž den. Pokud byste je chtěl uchovat, tak prý jedině zmrazit. Ale podle mne už stejně pak nebudou jako čerstvé. Takže podle mne bylo tou chybou to, že jste je nesnědl hned. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]