Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vaše oblíbené pečivo

Od: amyn odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, jaké je vaše oblíbené domácí pečivo? Podílíte se o recept?

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

4x
avatar babkazov

Ze všcho nejvíce peču: 2 hrnky mouky (někdy hladkou, někdy polohrubou) , 1 prášek do pečiva. Do mísy 2-3 vejce sešlehat s necelým hrnkem cukru + vanilkový cukr do husté pěny, pomalu dolévat, za stálého šlehání 1/2 hrnku oleje. Pak na2x přidávat mouku a 1/2 hrnku mléka. *palec* A teď záleží na tom, co s tím těstem uděláte. Do formy jako bábovka, na plech a ovoce jako bublanina, nebo na menší plech, tedy vyšší buchta a ovoce a posýpka, nebo do části těsta kakao a je mramorovaná, nebo do části mák uvařený s mlékem, nebo do části mák a do trochy kakao, dám fotku. Ořechy a namočené rozinky jen vylepší. Do posýpky skořici. Někdy na plech, někdy do formy, někdy do remosky. Někdy malý hrnek a 2 vejce, někdy větší hrnek a 3 vejce. Někdy bez ničeho a na talířku čerstvé ovoce a šlehačku. Prostě, fantazii se meze nekladou. Za málo peněz, hodně muziky.


doplněno 03.02.22 17:47:

Totéž, jen s jablky nahoře. recept

Vaše oblíbené pečivo

 

hodnocení

2x
avatar quentos

Dobrý den,

kefírová buchta albert.cz/...

max2
200ml oleje, to je teda sakra tucna buchta. Osobne nepecu sladke, ale obcas dostanu dort Sacher, ten je paradni, recept zajiste najdete.
Chleba Opatovsky z Vysociny, ten bych lepe neudelal, leda az bude stat 200. Hehe
Pizza recept snad zvladnete, s temi si v posledni dobe hraji.
500grm hladke mouky, 250ml vlazne vody, 10grm drozdi, 3 lzice olivoveho oleje, spetku soli a trochu cukru. Staci 2 hodiny, ale muze to byt i 2 dny. Prilohy necham na Vas, davam drazsi.
Pak rohliky a loupaky..

Proč ten recept píšete mně?

 

hodnocení

1x
avatar bimbam

Můj tatínek vždycky říkal, že nejlepší pečivo je husí stehno. Já odpovím vážněji, ale asi také vybočím z řady (na odpovědi zatím krátké řady :)). Pro mě je to chleba. Raději s máslem, ale i suchý.

 

hodnocení

1x

Ráda si dělám cotagge bulky a banánovou buchtu.

Bulky: 160 špaldové hl. mouky, 170 cotagge, 1 vejce, sůl, trochu pr. do peč. a semínka podle chuti. Občas přidám sekaný sušený rajčata nebo olivy.

Buchta: 1 banán, 1 vajíčko / vyšlehat zvlášť sníh /, 3 lžíce hl. mouky, 1 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce oleje, 2 lžíce mléka, trochu pr. do peč., rozinky naložený v rumu, vlašské ořechy, trochu rumu.

 

hodnocení

0x

ŽITNÉ HOUSKY
600 g žitné mouky (pro odlehčení lze přimíchat trochu hladké špaldové)
375 ml vlažné vody + 1 droždí = kvásek
1,5 lžičky cukru, 1,5 lžičky soli
50 ml oleje
------------------------------------------
►Nechat kynout hodinu, vytvarovat, péct 230 °do zlatova
nebo

ŽITNO-JOGURTOVÉ HOUSTIČKY

Ingredience na 4 houstičky:
2 bílé milko jogurty (cca 250g)
1 lžíce olivového oleje
½ lžičky soli
1 lžička jedlé sody
150-200g žitné mouky podle lepivosti těsta (může být třeba i špaldová, nebo namíchat)

Semínka – chia, lněná
----------------------------------

►Smíchat tekuté suroviny, dále sůl, sodu a postupně přidávat mouku. Těsto musí být vláčné. Do těsta přisypat hrst chia a lněných semínek (nebo jakýchkoli jiných, které máte rádi). Pomoučenýma rukama vytvarovat houstičky/bochánky/bagetky a dán na plech na peč.papír. 180 stupňů cca 25 minut.
---------------------------------------------------------------
►Recepty jde úplně stejně dělat i jen se špaldovou moukou. I když chcete dělat žitné, doporučuji trochu odlehčit špaldovou nebo pohankovou (pokud jíte i "normální" mouku, tak trochou klasický hladký mouky).
►Oba recepty jsou z FB skupiny Jíme a hubneme s Katchabou. Když mi dáte e-mail (nebo napíšete tady na poradte do zprávy) můžu Vám poslat takovou "improvizovanou kuchařku" z receptů z této skupiny. :)

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]