Nejste přihlášen/a.
Ze všcho nejvíce peču: 2 hrnky mouky (někdy hladkou, někdy polohrubou) , 1 prášek do pečiva. Do mísy 2-3 vejce sešlehat s necelým hrnkem cukru + vanilkový cukr do husté pěny, pomalu dolévat, za stálého šlehání 1/2 hrnku oleje. Pak na2x přidávat mouku a 1/2 hrnku mléka. A teď záleží na tom, co s tím těstem uděláte. Do formy jako bábovka, na plech a ovoce jako bublanina, nebo na menší plech, tedy vyšší buchta a ovoce a posýpka, nebo do části těsta kakao a je mramorovaná, nebo do části mák uvařený s mlékem, nebo do části mák a do trochy kakao, dám fotku. Ořechy a namočené rozinky jen vylepší. Do posýpky skořici. Někdy na plech, někdy do formy, někdy do remosky. Někdy malý hrnek a 2 vejce, někdy větší hrnek a 3 vejce. Někdy bez ničeho a na talířku čerstvé ovoce a šlehačku. Prostě, fantazii se meze nekladou. Za málo peněz, hodně muziky.
Totéž, jen s jablky nahoře. recept
Ráda si dělám cotagge bulky a banánovou buchtu.
Bulky: 160 špaldové hl. mouky, 170 cotagge, 1 vejce, sůl, trochu pr. do peč. a semínka podle chuti. Občas přidám sekaný sušený rajčata nebo olivy.
Buchta: 1 banán, 1 vajíčko / vyšlehat zvlášť sníh /, 3 lžíce hl. mouky, 1 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce oleje, 2 lžíce mléka, trochu pr. do peč., rozinky naložený v rumu, vlašské ořechy, trochu rumu.
ŽITNÉ HOUSKY
600 g žitné mouky (pro odlehčení lze přimíchat trochu hladké špaldové)
375 ml vlažné vody + 1 droždí = kvásek
1,5 lžičky cukru, 1,5 lžičky soli
50 ml oleje
------------------------------------------
►Nechat kynout hodinu, vytvarovat, péct 230 °do zlatova
nebo
ŽITNO-JOGURTOVÉ HOUSTIČKY
Ingredience na 4 houstičky:
2 bílé milko jogurty (cca 250g)
1 lžíce olivového oleje
½ lžičky soli
1 lžička jedlé sody
150-200g žitné mouky podle lepivosti těsta (může být třeba i špaldová, nebo namíchat)
Semínka – chia, lněná
----------------------------------
►Smíchat tekuté suroviny, dále sůl, sodu a postupně přidávat mouku. Těsto musí být vláčné. Do těsta přisypat hrst chia a lněných semínek (nebo jakýchkoli jiných, které máte rádi). Pomoučenýma rukama vytvarovat houstičky/bochánky/bagetky a dán na plech na peč.papír. 180 stupňů cca 25 minut.
---------------------------------------------------------------
►Recepty jde úplně stejně dělat i jen se špaldovou moukou. I když chcete dělat žitné, doporučuji trochu odlehčit špaldovou nebo pohankovou (pokud jíte i "normální" mouku, tak trochou klasický hladký mouky).
►Oba recepty jsou z FB skupiny Jíme a hubneme s Katchabou. Když mi dáte e-mail (nebo napíšete tady na poradte do zprávy) můžu Vám poslat takovou "improvizovanou kuchařku" z receptů z této skupiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.