Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prvni navsteva gynekologa

Od: anezka* odpovědí: 13 změna:
Dobry den, je mi 15 a pristi tyden me ceka prvni navsteva gynekolozky. Mam docela strach, nevim, jak bude vysetreni probihat. Menstruaci jeste nemam. Budou mi brat krev? Da mi nejakou injekci s hormony nebo mi da antikoncepci (na vyvolani menstruace)? Nevyznam se v tom, poradte mi prosim

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jp
hodnocení

3x

Já jsem byla na gyndě poprvé v 27letech a o nic jsem nepřišla.

liska5

Dneska se dělá tzv. 15 letá prohlídka. A kde je nějaká, byť mírná nejistota, tak vás pošlou k odbornému.

Neteři je 17 a na gyndě ještě nebyla. Co mi říkala, tak ani žádná její spolužačka.

liska5

Já ve 13, protože mi po dvou letech menses přestaly.

mate59
hodnocení

2x

Nic se nestresuj, žádné injekce s hormony na vyvolání menstruace ti nedá.Ani krev ti nebude brát, jen tě prohlídne,něco se poptá..Nezpůsobí žádnou bolest.

anezka*
hodnocení

Jakoze prohlidka jenom ultrazvukem? A na co se pta, jestli se muzu zeptat?
mate59

Zeptá se,jestli si panna,jestli máš nějaký problém,bolesti,výtoky,poučí tě a podle toho se odvíjí vyšetření.

pb®
Jestli v 15 ještě nemenstruje, tak bych na to nebraní krve moc nesázela. Tedy ano, v ordinaci lékař krev většinou nebere, ale odešle do odběrového centra. A dáte ruku do ohně za to, že neodejde s žádankou na odběry?

liska5
hodnocení

2x

Nejdřív si bude plnit do karty údaje, bude se vyptávat. Tak vzpomeň na závažné nemoci a operace, které jsi prodělala a kdy. Měla bys taky znát svoji váhu a výšku. Asi jsi hubená, nebo moc sportuješ, že menses ještě nejsou.

A nebo Ti chybi železo v krvi, málo krvinek, chudokrevnost. To poví krevní obraz. Klídek, existují i dětští gynekologové a mají mladší pacientky, než Ty. Mně, když po několika letech díky sportu přestaly menses, tak mi dali na tři měsíce hormonální tabletky a musela jsem zdravě jíst a přibrat. A zase to naskočilo...

anezka*
hodnocení

Dobre, dekuji za vysvetleni. Muzu se jeste zeptat, zda se mnou do ordinace pujdou rodice?
lk
Máš právo na oboje, jednak aby tam s tebou byl zákonný zástupce, ale i jednak aby byla zachována intimita... Je to na tobě, neboj se ozvat, když by tě někdo do něčeho tlačil. Záleží, co je tobě příjemné, pokud tam chceš mít mamku nebo ne...
liska5

Byla jsem ve 13. Mamka stála v ordinaci u dveří, za mými zády. Ale nebylo třeba, doktor jí stejně vše vysvětlil

vedle u sestřičky, kde mi dali recept na prášky. Jo, a nosím si s sebou malou letní sukničku, abych do ordinace nevstoupila holá, jako plaváček. To se i líp sedí na židli, když vypisují kartu. Aj bílé ponožky si beru. Mne tam všechno studí.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Já bych ještě doplnila, že se budeš v kabince či za paravánem svlékat od pasu dolů, tak je vhodné přijít v nějakém dlouhém svetru nebo košili dosahující až pod zadek, abys od kabinky nemusela jít (leckdy) přes celou ordinaci s holým (nejen) zadkem. Vhodná je i volnější sukně, která se těsně před vyšetřením lehce nadzvedne. Já bych si do ordinace rodiče nebrala, a když už, tak jen mamku. A ničeho se neboj, prošly jsme si tím všechny. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]