Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nehubnu?

Od: andym odpovědí: 25 změna:
Dobry den, je mi 14 a snazim se zhubnout. Vzdycky jsem jedla docela zdrave, ale poslednich par mesicu pred Vanoci jsem jedla dost cukrovi i sladkosti a byla hodne u babicky...takze velke porce mastneho jidla. Chtela bych to ted trosku zhodit, ale nejde to. Od zacatku ledna jim hodne zdrave... Ke snidani jogurt s müsli, ovesnou kasi,zdrave livance nebo chleba s cottage, ke svacine vetsinou housku s vajickem/syrem/sunkou a maslem k tomu ovoce, k obed mam ve skole, odpoledne jim vetsinou jen nejake ovoce nebo jogurt a k veceri treba tortillu (kureci,salat,cottage)/rajcata s mozzarellou a pecivem/ testovinovy salat nebo maso s bramborem
Sladkosti a sladke pecivo jim jen obcas, chipsy a sladke napoje vubec. Co delam spatne?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

2x

Ještě doplň jaký máš pitný režim, kolik čeho za den vypiješ a jak jsi na tom s pohybem. Dále váhu a výšku. Pak se bude lépe radit.

Jistě si přibírala delší dobu a nyní za měsíc chceš vše shodit? Tak to nefunguje. V jídelníčku mi zcela chybí zelenina.

andym
hodnocení

To jsem zapomnela dopsat, zeleniny jim hodne, mam ji ke kazdemu jidlu
id

A tvoje váha + výška + pohyb?

id
hodnocení

2x

Také je možné, že slečna @andym ve 14ti letech váží 40 kg a cítí se být tlustá. Takové úvahy mají pubertální děvčata. Z tohoto důvodu asi zatajuje svou váhu a výšku. Takže zde radit nebudu, abych holce ještě neublížila.

hodnocení

0x
Pečivo, těstoviny s mírou,nemělo by se toho jíst při hubnutí moc. Mussli se tváří zdravě,ale zdravé není,je nabité cukry. Zbytek mi přijde o.k. Navíc jsi ve vývinu,takže pokud nejsi dle lékařky obézní,je nesmysl držet dietu.

hodnocení

0x

=) polovina úspěchu je možná strava, druhá polovina je pohyb. O tom tu nic nepíšeš. Takže třeba bude problém zde.

Pokud chceš hubnout, není to o tom nejíst, což děláš správně. raději častěji a menší porce než jednou za 4 hodiny nějakou svačinu. Ono záleží i na tom, jaký máš organismus, jak rychle spaluješ, jaký máš příjem vs výdaj apod.

Zkus to proložit i nějakým kardio cvíčením, nebo zkus nějakou powerjógu apod, jestli tě nebaví vyloženě posilování. :);)

hodnocení

0x

No já teda nevím a divím se, že si toho doposud nikdo nevšiml. Od začátku ledna jíte hodně zdravě? *sok* Ovesná kaše, lívance, chleba, housky, tortilly, pečivo,těstoviny, brambory, chipsy, občas sladké pečivo...Tak jestli v tom budete pokračovat, tak nepočítejte s tím že zhubnete. Ledaže tohle všechno vynecháte budete jíst opravdu jen tu zeleninu, jogurt bez müsli, lívance žádné a tak dál. Maso jíst klidně můžete, ale ne tučné. A ty brambory také můžete, ale ne večer, určitě ne s nějakou omáčkou, anebo jinou masovou mastnou přílohou. Večer prostě ani brambory, ani těstoviny, ani jiné moučné jídlo a ani rýži. To můžete k obědu.

andym
Chipsy jsem psala, ze nejim. Livance si delam z ovesnych vlocek, bananu a vejce, na ne si davam cekankovy sirup a jogurt. Tortilly a housky se snazim jist spis celozrnne. Zkusim teda vecer nejist prilohy, snad to pomuze

Ano, máte pravdu s těma smaženýma bramůrkama. Ale ty lívance prostě nejezte. Vločky, banán, čekankový sirup, to všechno je velmi kalorické a to to ještě smažíte na tuku. Jen ten jogurt je z toho všeho dobrý. Tortilly a housky vůbec žádné, celozrnné nebo ne, to je jenom takový trik na lidi, aby to kupovali, že když je to celozrnné, tak je to zdravé. Není a tloustne se po tom, pokud to neomezíte. Pečivo ano, ale pouze ráno a s rozmyslem. Zamyslete se sama, podle Vás přece jíte od ledna zdravě, ale nedaří se Vám zhubnout. Proč asi? Zkuste to jak Vám radím.

hodnocení

0x
Kolega zde píše "polovina úspěchu je strava, druhá pohyb". Já bych to ještě upravil. V určitých případech (téměř extrémních) je celý úspěch pohyb, a jíst můžete co chcete.

pššššššt... přece nepřestane slečna ve 14ti kouřit, nesedět u sociálních sítí apod.*smich*

asd1
hodnocení

0x

Jídlo OK.. Teď ještě zvednout zadek a hejbat se - kolik hodin jsi za poslední týden strávila pohybem s tepovkou 100 - 150? Jestli míň jak 10 tak se nediv že se hubnutí nekoná.

hodnocení

0x
Ahoj, záleží na váze a výšce. Jídelníček vypadá celkem v pohodě. Také záleží na množství jídla, není kase jako kaše... Také bych přidala sport, klidně i zumbu nebo aerobic, záleží co by tě bavilo.

liska5
hodnocení

0x

Musíš nejdřív napsat výšku a váhu. Nebo, jaký máš BMI? Podle dětských tabulek. Třeba nadváhu nemáš, jen jsi nezpevněná. Na to jsou cvičení, sport.. ..Jinak houska, máslo, kaše, lívance, těstoviny to jsou nadbytečné kalorie! Snad jen tu ovesnou kaši bych si občas dovolila, kdybych chtěla hubnout.Housky a těstoviny jsou vyloženě prázdné kalorie. Ty nemají ani minerály ani vitamíny.

Já bych teda tu ovesnou kaši vynechala. Tady je tabulka co obsahuje 100g ovesných vloček a to se k tomu teda musí připočítat ještě další ingredience, protože jinak by se to nedalo jíst a ze 100 gramů ta kaše určitě nebude. Takže do té mazlavé a kaloriocky vydatné hmoty ještě nějaké cukry, ořechy, sušené ovoce a tak dál. I kdyby ty cukry byly formou nějakých těch módních sirupů, ale ty jsou přece také sladké a nakonec je z toho kalorická bomba. To, co je obsaženo v té ovesné kaši a je zdraví prospěšné, se dá jíst jiným způsobem. Já teda hubnout nemusím, ale jednou jsem si tu kaši ze zvědavosti udělala a celý den mi z toho bylo těžko. A to jsem to nesnědla všechno, protože mi ta hutná hmota nechutnala.

andym
47kg a 156cm, a co je tedy dobre snidat?

fram
hodnocení

0x

Začni výpočtem BMI. BMI = (hmotnost (kg))/(tělesná výška (m))2 " Tloustnutí"způsobují mj. i (pod)zimní měsíce, z důvodů genetického vývoje se v zimě tuk kvůli chladu ochotněji ukládá.

kalkulacka.org/...

BMI S grafem, nahrubo: wikiskripta.eu/...

Hádám, že podle BMI moc nevybočíš z normy?;) Kdyžtak jez normálně a přidej pohyb, stačí pravidelná chůze. Vezmi babičku na procházku, za to dobré cukroví.

doplněno 01.02.22 16:08:

42kg...158cm ... BMI 18.19

47kg...161cm ... BMI 17.91

Výsledkem výpočtu vychází, že při uvedené hmotnosti musíš měřit mezi 158-161 cm, jsi-li vyšší, máš výchylku na druhou stranu: podváhu. Nebo anorexii, jestli se tak nevidíš.:-D

andym
Merim 156cm, vyslo mi BMI 19,3
asd1

BMI je jen hrubě orientační - vem si svalnatou postavu a "kost a špeky" - oba budou mít stejný BMI a přitom jeden bude tučná lemra s pupkem a druhej bude mít pěknou sportovní postavu...

= důležité je i procento tuku, kondice atd.. Ideální je zajít ke sportovnímu dotorovi, pak je jasno jak na tom jsi..

fram

Lepší výpočty BMI berou v potaz věk, tvar postavy i pohlaví, odhad to je s chybou, ale akceptovatelnou. Tazatelka může baštit u babičky svíčkovou a vanilkové rohlíčky, přibrat ještě 10kg a pořát bude BMI zřejmě v normě.

hodnocení

0x

Nikde nespominate sport a pohyb vseobecne. Na moj vkus tiez vela sacharidov, sice to skusate oklamat roznymi nahradami, ale kaloricku hodnotu to ma znacnu.

Dufam teda, ze nechudnete na nezmyselne hodnoty a nespejete k anorexii. Kolko cm a kg ste mali pred sviatkami a kolko mate teraz?

andym
Driv jsem mela kolem 42kg, ted mam 47
andym
Krome telocviku ve skole nesportuji, ale kazdy den chodim na prochazky...ujdu tak 7km denne
asd1

To je OK = hubnout je blbost. Pokud to teda neni typ postavy "žádný svaly jen kost a špek"...

Víc všestrannýho pohybu neni na škodu, pak je velkově postava pevnější a i líp vypadá.. Procházky OK, nějaký cvičení by se k tomu hodilo, i zátěž na vyšších tepovkách (běh apod.)

joudic*
hodnocení

0x
ono to taky nekdy dlouho trva nez telo zacne spolupracovat, klidne i ten mesic

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]