Lze použít do bezlepkového těsta (cca 1-2 g gumy na 1 kg suchých surovin - nutno ozkoušet poměry v receptech) jako surovinu, která ho drží pohromadě (náhrada lepku). Obecně k zahuštění, když nechcete používat mouku. Některým lidem ale vadí na trávení, tak to musíte ozkoušet. K zahuštění nebo jako částečnou náhradu lepku lze použít též ovesné vločky rozmixované na jemno. Já třeba klasickou mouku už přes rok vůbec nekupuji (jen na Vánoce do cukroví ), jinak špaldovou celozrnnou a míchám právě kvůli zlepšení vlastností těsta s pohankovou nebo s rozmixovanými vločkami.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.