Nejste přihlášen/a.
tak není za co se stydět, jedná se o zcela běžné pomůcky, které používá většina žen pokud se stydíte, tak vyzkoušet samoobsluhu se samooblužnými pokladnami, tam se vyhnete komunikaci s prodavači... ale ve skutečnosti nějaké vložky ve vašem košíčku nikoho z prodavačů nepřekvapí a na pokladně je odpípnou stejně, jako jakékoli jiné zboží. nebo poproste mámu, ať vám je při dalším nákupu koupí.
Ahoj. Vůbec se nemusíš stydět. Je to zboží jako každé jiné. Ale zkus požádat nějakou méně stydlivější kamarádku, aby šla s Tebou hygienické potřeby nakoupit. Třeba jen jednou, dvakrát a pak už to dokážeš sama. Lépe by se Ti toto možná kupovalo společně s jiným zbožím. Pak bys to mohla vnímat jako normální nákup bez toho, aby ses zaměřovala na jednotlivé věci v košíku. Trénuj, stydlivost časem třeba přejde.
Ahoj, Týno.
Věkově jsem na tom podobně, ale menses jsem dostala už v 11 letech. Mamka se mnou o tom mluvila už asi tak rok předtím, a tak jsem se nestyděla jí to říct. Bavíme se o tom otevřeně jako máma s dcerou, žena se ženou. Mrzí mě, že to tak nemáš i ty. Ale není se zač stydět! Měsíčky během dospívání dostane každá zdravá žena. Zkrátka si pomůcky kup, opakuj si, že je to normální věc a nic na tom není. Prodavačky obsahy košíků nijak nekomentují a navíc jsi (doslova) pod rouškou anonymity. Přeji hodně štěstí
Když nefunguje maminka, aspoň Ti vysvětlím. Každá zdravá dívka by měla mít pravidelné menses. To jsou latinsky - měsíčky. To proto, že zpravidla přicházejí ve stejném intervalu, jako měsíční úplněk- 28 dní. V pubertě 11-14 začínají pod vlivem hormonů dozrávat ve vaječníku vajíčka. Holčička se rodí už určitým počtem vajíček ve vaječníku. Ta postupně dozrávají a v období zvaném ovulace opouštějí vaječník. To je zhruba 9.-14. den cyklu. Cyklus se počítá od 1. dne menses. To místo po opuštění mikroskopického vajíčka se zaplní a vytvoří zluté tělísko, které spustí hormony, které vytvoří prokrvenou vrstvičku v dutině dělohy, kam by se mělo vajíčko oplozené ve vejcovodu /cestou z vaječníku do dělohy/ zavrtat a zapustit klky. Pokud nedojde k oplození, vajíčko zanikne a po nějaké době čekání se nachystaná prokrvená vrstvička odloučí a s krvácením odejde. To jsou menses. Ty mají ženy pravidelně, krom několika těhotenství až do menopauzy, čili přechodu, kdy jsou poslední menses. To je individuální, zhruba od 40 do 55 let věku,. Žena by měla chodit pravidelně na gynekologické kontroly. Pokud tam půjdeš, tak si obleč hodně dlouhé triko nebo sukni nebo , nebo si sukýnku vezmi s sebou, abys z kabinky do ordinace nevstoupila jak plaváček. První údaj, co bude gynekolog potřebovat bude, v kolika letech jsi začala mít menses a kdy proběhly ty poslední - 1.den. na to si veď kalendář.
Koupit vložky je zcela normální. Taky jsou normálně vystavené.
Pokud nemáš potíže /nepravidelné menses, výtok, bolesti/, tak není kam spěchat. Možná u 15 leté prohlídky na vás budou apelovat. A pokud jsi panna, tak se o tom zmiň, vyšetří Tě jinak. Ostatně existuje i dětská gynekologie. Já tam byla ve třinácti, že mi menses přestaly. Byla za tím moje hubenost a hlavně sportovní vytíženost. Když ne maminka, babička nebo teta neporadí?
Pokud nemáš potíže /nepravidelné menses, výtok, bolesti/, tak není kam spěchat. Možná u 15 leté prohlídky na vás budou apelovat kvůli očkování proti rakovině děložního čípku, kterou má na svědomí jistý virus... A pokud jsi panna, tak se o tom zmiň, vyšetří Tě jinak. Ostatně existuje i dětská gynekologie. Já tam byla ve třinácti, že mi menses přestaly. Byla za tím moje hubenost a hlavně sportovní vytíženost. Když ne maminka, babička nebo teta neporadí?
Možná u 15 leté prohlídky na vás budou apelovat kvůli očkování proti rakovině děložního čípku, kterou má na svědomí jistý virus...
Sorry, nějak se to zopakovalo. Nejde mi to vymazat.
Obyč. mýdlo raději ne. Kup si intim gel. Dělá se jich spousta a jsou i pro mladý holky. Já měla nejraději růžový Chilly na citlivou pokožku. Chilly Intima Del/...
No a co týká gyndy, tak v tvým věku není kam spíchat. Až začneš pohlavně žít, tak by to bylo ideální. Já šla poprvé až skoro ve 22 letech a doktorka to vůbec neřešila.
Vložky jsem kupovala zásadně neparfemovaný, protože čím míň chemie, tím líp. A stud vůbec neřeš, beztak máš teď roušku a až ji mít nebudeš, tak to nikdy nikdo řešit nebude. Dělám v obchodě a nikdy jsem se nad takovým nákupem nepozastavila.
Pišeš, že menstruaci máš už dva roky a za ty dva roky si už přece musela koupit hodně balíčků vložek. Moc je potřebuješ a nedokážeš je koupit. Kupuje ti je tedy kamarádka? Běž tedy s ní do obchodu a uvidíš, že se vůbec nic neděje, když je dáte do vozíku. U pokladny jsou dospělé ženy, které vložky potřebují kupují jako ty a které ani nepostřehnou co zrovna ty kupuješ a hlavně je jim to jedno.
Nevím jak v ostatních věcech, ale v tomto ohledu je jako ke svému dítěti, zejména pak k dívce, tvoje máma nezodpovědná. To je vrchol odkazovat tě na internet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.