Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrozně se stydím koupit vložky/tampony

Od: kiki1 odpovědí: 23 změna:
Hezký čtvrtek všem,
Můžu prosím poprosit o radu jak se nestydět koupit vložky/tampony?
Moc si je potřebuju koupit ale nedokážu to.
Je mi 14 a půl.
Bohužel máma mi to nekupuje a tajila jsem před mámou 2 roky menstruaci,ale pak se to dověděla protože jsem protekla a viděla skvrnu na posteli. Poté mi dala jen přečíst článek a nic víc,vůbec se o tom nebavíme.Tata s námi nebydlí,rodiče jsou rozvedeny.
Děkuji.Kristýna

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

tak není za co se stydět, jedná se o zcela běžné pomůcky, které používá většina žen :) pokud se stydíte, tak vyzkoušet samoobsluhu se samooblužnými pokladnami, tam se vyhnete komunikaci s prodavači... ale ve skutečnosti nějaké vložky ve vašem košíčku nikoho z prodavačů nepřekvapí a na pokladně je odpípnou stejně, jako jakékoli jiné zboží. nebo poproste mámu, ať vám je při dalším nákupu koupí.

hodnocení

6x

Tak se vůbec nestyď, je to zcela normální potřeba stejně jako třeba toaletní papír, který se jistě koupit nestydíš.

hodnocení

6x
Věc běžné denní potřeby. Já občas kupuju tyhle věci manželce taky a není za co se stydět. S máti nahoď téma, řekni jak to máš a že bys byla ráda, kdyby ti při nákupu do začátku pomáhala.

asd1
hodnocení

4x

A koupit rohlíky nebo zubní pastu se stydíš taky? Je to stejný, vybereš, dáš do košíku a u pokladny zaplatíš. Nikoho to nezajímá, to že všichni okolo čumí je jen tvoje představa, příp. čumí proč jsi rudá jak indián a nechápou důvod *smich*

hodnocení

4x

Ahoj. Vůbec se nemusíš stydět. Je to zboží jako každé jiné. Ale zkus požádat nějakou méně stydlivější kamarádku, aby šla s Tebou hygienické potřeby nakoupit. Třeba jen jednou, dvakrát a pak už to dokážeš sama. Lépe by se Ti toto možná kupovalo společně s jiným zbožím. Pak bys to mohla vnímat jako normální nákup bez toho, aby ses zaměřovala na jednotlivé věci v košíku. Trénuj, stydlivost časem třeba přejde.

tomaso
hodnocení

4x
Jdi na samoobslužnou pokladnu...

necorandom
hodnocení

3x

Ahoj, Týno.

Věkově jsem na tom podobně, ale menses jsem dostala už v 11 letech. Mamka se mnou o tom mluvila už asi tak rok předtím, a tak jsem se nestyděla jí to říct. Bavíme se o tom otevřeně jako máma s dcerou, žena se ženou. Mrzí mě, že to tak nemáš i ty. Ale není se zač stydět! Měsíčky během dospívání dostane každá zdravá žena. Zkrátka si pomůcky kup, opakuj si, že je to normální věc a nic na tom není. Prodavačky obsahy košíků nijak nekomentují a navíc jsi (doslova) pod rouškou anonymity. Přeji hodně štěstí :)

jp
hodnocení

3x

V téhle době navíc máš roušku na obličeji, budeš anonymní, neboj se nikdo to neřeší, každý má své starosti.

liska5
hodnocení

3x

Když nefunguje maminka, aspoň Ti vysvětlím. Každá zdravá dívka by měla mít pravidelné menses. To jsou latinsky - měsíčky. To proto, že zpravidla přicházejí ve stejném intervalu, jako měsíční úplněk- 28 dní. V pubertě 11-14 začínají pod vlivem hormonů dozrávat ve vaječníku vajíčka. Holčička se rodí už určitým počtem vajíček ve vaječníku. Ta postupně dozrávají a v období zvaném ovulace opouštějí vaječník. To je zhruba 9.-14. den cyklu. Cyklus se počítá od 1. dne menses. To místo po opuštění mikroskopického vajíčka se zaplní a vytvoří zluté tělísko, které spustí hormony, které vytvoří prokrvenou vrstvičku v dutině dělohy, kam by se mělo vajíčko oplozené ve vejcovodu /cestou z vaječníku do dělohy/ zavrtat a zapustit klky. Pokud nedojde k oplození, vajíčko zanikne a po nějaké době čekání se nachystaná prokrvená vrstvička odloučí a s krvácením odejde. To jsou menses. Ty mají ženy pravidelně, krom několika těhotenství až do menopauzy, čili přechodu, kdy jsou poslední menses. To je individuální, zhruba od 40 do 55 let věku,. Žena by měla chodit pravidelně na gynekologické kontroly. Pokud tam půjdeš, tak si obleč hodně dlouhé triko nebo sukni nebo , nebo si sukýnku vezmi s sebou, abys z kabinky do ordinace nevstoupila jak plaváček. První údaj, co bude gynekolog potřebovat bude, v kolika letech jsi začala mít menses a kdy proběhly ty poslední - 1.den. na to si veď kalendář.

Koupit vložky je zcela normální. Taky jsou normálně vystavené.

doplněno 29.01.22 15:16:

Pokud nemáš potíže /nepravidelné menses, výtok, bolesti/, tak není kam spěchat. Možná u 15 leté prohlídky na vás budou apelovat. A pokud jsi panna, tak se o tom zmiň, vyšetří Tě jinak. Ostatně existuje i dětská gynekologie. Já tam byla ve třinácti, že mi menses přestaly. Byla za tím moje hubenost a hlavně sportovní vytíženost. Když ne maminka, babička nebo teta neporadí?

doplněno 29.01.22 15:18:

Pokud nemáš potíže /nepravidelné menses, výtok, bolesti/, tak není kam spěchat. Možná u 15 leté prohlídky na vás budou apelovat kvůli očkování proti rakovině děložního čípku, kterou má na svědomí jistý virus... A pokud jsi panna, tak se o tom zmiň, vyšetří Tě jinak. Ostatně existuje i dětská gynekologie. Já tam byla ve třinácti, že mi menses přestaly. Byla za tím moje hubenost a hlavně sportovní vytíženost. Když ne maminka, babička nebo teta neporadí?

doplněno 29.01.22 15:19:

Možná u 15 leté prohlídky na vás budou apelovat kvůli očkování proti rakovině děložního čípku, kterou má na svědomí jistý virus...

doplněno 29.01.22 15:20:

Sorry, nějak se to zopakovalo. Nejde mi to vymazat.

kiki1
hodnocení

Děkuju moc za vysvětlení,dozvěděla jsem se spousty informací a na tu gynekologii se chodí kdy? Jak se tam objednám? A jak tam půjdu s rodiči,bez? Nechci tam chodit s mamkou. Jak se mám mýt tam "dole" stačí mýdlo? Nebo jsem slyšela o nějakém mycím gelu? Ale nevím jak to vypadá a kolik to stojí a kde to koupit. Budu moc ráda za doplnění znalostí. Opravdu děkuji moc,vážím si toho.

Prosímtě a proč se na tohle nezeptáš té mamky?

kiki1
hodnocení

Nechce se o tom se mnou bavit,nevím proč :(. Vždycky mi na internetu dá přečíst nějakej článek a to je vše :(. Nevím asi se o tom se mnou nechce bavit,proto se ptám tady a moc si toho vážím těch odpovědí.

Obyč. mýdlo raději ne. Kup si intim gel. Dělá se jich spousta a jsou i pro mladý holky. Já měla nejraději růžový Chilly na citlivou pokožku. Chilly Intima Del/...

No a co týká gyndy, tak v tvým věku není kam spíchat. Až začneš pohlavně žít, tak by to bylo ideální. Já šla poprvé až skoro ve 22 letech a doktorka to vůbec neřešila.

Vložky jsem kupovala zásadně neparfemovaný, protože čím míň chemie, tím líp. A stud vůbec neřeš, beztak máš teď roušku a až ji mít nebudeš, tak to nikdy nikdo řešit nebude. Dělám v obchodě a nikdy jsem se nad takovým nákupem nepozastavila.

tak
hodnocení

2x

Pišeš, že menstruaci máš už dva roky a za ty dva roky si už přece musela koupit hodně balíčků vložek. Moc je potřebuješ a nedokážeš je koupit. Kupuje ti je tedy kamarádka? Běž tedy s ní do obchodu a uvidíš, že se vůbec nic neděje, když je dáte do vozíku. U pokladny jsou dospělé ženy, které vložky potřebují kupují jako ty a které ani nepostřehnou co zrovna ty kupuješ a hlavně je jim to jedno.

hodnocení

2x

Kristýnko, na pokladně je prodavačce i prodavači úplně fuk, co položíš na pult. Takže rada jak se nestydět zní - nebuď trubka a prostě se nestyď. A s mámou bys o tom také ještě mohla dát řeč. Základem dobrého vztahu s rodiči a později i s partnerem je KOMUNIKACE.

sejserj
hodnocení

0x

Každá žena nakupuje vložky, všechny páry nakupují kondomy, je to normální součást nákupu. Toaleťák se taky nikdo nestydí kupovat, a to si jím vytíráme zadek.

joudic*
hodnocení

0x
a proc, nereknu lubrikacni gel atd, ale tampony jsou na stejne urovni jako hajzlak, a tak stejne je to kazdemu sumak, pip pip a odchazite.. a te prodavacce to uz nemuze byt vic fuk, jste jen dalsi otravny zakaznik v rade *vtip* to pochopite az budete mit v budoucnu nejakou praci s lidmi

sirokko
hodnocení

0x

Nevím jak v ostatních věcech, ale v tomto ohledu je jako ke svému dítěti, zejména pak k dívce, tvoje máma nezodpovědná. To je vrchol odkazovat tě na internet.

joudic*
to je dalsi vec, i jako otec bych rad poradil a vysvetlil byt jim,.. alespon si holt veme pouceni jine, uz mozna treba zacina chapat, proc to otec vzdal, a v budoucnu bude sve dceri lepsi matkou.

Snad jí aspoň dává nějaké peníze, aby si nakonec nemusela na vložky půjčovat od kamarádek.

synerb
hodnocení

0x
No ono je to celé nějaké divné...dva roky menstruuje a ptá se, jak koupit vložky a jak se má dole umýt? Jen jestli kiki nebude někdo, třeba hoch, který si u čtení těch názorů dělá dobře...

Taky mě to napadlo, nicméně dnešní rodinné vztahy bývají často opravdu katastrofální a o komunikačních dovednostech vůbec škoda mluvit. Jako člověku, který měl štěstí na krásné dětství, je mi líto dětí, co mají podobné rodiče.

hodnocení

0x

Chce to sebrat odvahu. Lidi okolo to určitě řešit nebudou. A když chceš mít klid, tak se dají dát na dno košíku. Můžeš vyrazit nakupovat s kámoškou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]