Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit děr po náušnicích?

Od: ann* odpovědí: 26 změna:
Zdravím, jako malé mi rodiče nechali propíchnout uši na náušnice. Teď jsem teenager a dírky nechci. Neví někdo, jak se jich účinně, navždy a bez nutnosti zákroku zbavit? Hledala jsem na netu i v angličtině a všude radí chirurgický zákrok nebo omývání si dírek mýdlem, což dělám a nepomáhá to. Náušnice jsem naposledy měla před měsíci. Předtím jsem je neměla více než půl roku. Dírky se přesto nechtějí uzavřír. Má někdo nějaké tipy? Předem děkuji.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x
Ahoj.
NE, dírky samy nezarostou.
Buď ráda, že je máš.
Až projdeš pubertou, dojdeš k názoru, že náušnice jsou krásné.
Je to šperk, který by měl zdobit každou ženu :)
Obávám se, že právě tady bude ten problém, že tazatelka se minimálně nyní jako žena příliš "neidentifikuje". Chcez zřejmě vypadat co nejméně jako žena.
majat

Bohužel nezarostou. Ale za co být ráda? Já jsem náušnice přestala nosit cca ve věku jako tazatalka a k názoru, že jsou krásné, jsem tedy zatím nedošla, je mi už pár let po 30... A rozhodně nesouhlasím s tím, že by měly zdobit každou ženu. Ať zdobí ty, co o to stojí. Jediné, k čemu je fajn dojít, že i když se to zmrzačení uší už nikdy nespraví, tak jsou důležitější věci - tedy za předpokladu, že jsou aspoň nastřelené správně a nezpůsobují třeba migrény.

hodnocení

8x

Ti rodiče! To je banda! Vždycky se dá na ně svézt nějaký komplex, pocit méněcennosti soustředěný do takové blbostě, jako jsou dírky v uších. Máš nějakou podobu, nějak mluvíš, máš mimiku, máš všelijaké projevy gesty, nějak voníš, nějak se chováš. Ale to všechno se nepočítá? Jen je potřeba se soustředit na milimetrové dírky v uších? Nebuď blázen! *alene*

pb®
hodnocení

2x
Nevěřte jim, nezarostou. Pokud jsou zhojené, nemají k tomu důvod. Nenosila jsem náušnice víc jak 10 let a dírky nezarostly. Stáhly se, ale nezarostly. Teď zas náušnice nosím. Jediná šance, jak by mohly zarůst, je kůži v místě zase poškodit, aby přirostla k sobě. Ale i tak bude viditelná jizva.
jm
To je jako s Panenskou blánou. Když ji necháte dostatečně dlouho na pokoji...
Nesouhlasím. Přestala jsem je nosit ve 12 a ve 20 mi dalo dost velky problem to propichnout znovu a jedno u ho na pichle na krivo a tezko he nandavam

jm
hodnocení

1x

stačí počkat 20-50 let - ono to "zaroste"

...nebo počkat, až zase přijdou náušnice do módy. To těch 20 let určitě trvat nebude;).

@magdon Ony nejsou náušnice v módě?
Že to není vidět, spíše naopak :-D

wamp - No já nevím *nevi*, ale nedávno jsem viděl v televizi pořad, kde se manželé div neporvali kvůli tomu, že otec 3 leté dcery nechtěl matce dovolit, aby jí nechala píchnout uši. Že prý nějakým průzkumem zjistil, že dnešní mládež už náušnice nosit nechce.

Já proti náušnicím nic nemám, dokonce od svých 45 let taky jednu nosím ;).

jm

Naposledy jsem měla náušnice před padesáti léty a teprve teď mám dírky v uších zarostlé a nejsou vidět.

jm
Boba- děkuji za potvrzení termínu.
21.01.22 09:21

jm

*palec*

@magdon Pokud je jenom jedna, tak to by šlo.
Jeden můj vzdálený příbuzný nosí dvě.
Vypadá jako idiot *smich*

Wamp, ještě jsem neviděla chlapa s náušnicem, který by tak nevypadal*smich*já bych ho ani nepustila domů.

arfm
hodnocení

1x

Dírky se dají chirurgicky bezbolestně zašít esthe-laser.cz/... (Ale nedostali by mně tam ani heverem.) Doporučuji udržovací tečky pro horší časy kimgold.sk/... až tvář nebude zdobit mládí.

tabletka*

Běžné dírky po jemných náušnicích se zašít nedají a předpokládám, že tazatelce rodiče nedali do uší tunely.

liska5
hodnocení

1x

Dotaz bych chápala, kdyby to byly ty obří vytahané díry v lalůčku od té hovadiny, co vypadá jako jojo.

Ale maličká direčka je taková malichernost, že ji řeší jen někdo, kdo neví, co jsou skutečné starosti a nemoci.

makk
hodnocení

0x

Dírky zarostou, ale bude to stejně vidět.

hodnocení

0x

Tak mě napadlo, jestli nemáte něco takového *zmateny*. V tom případě bych Vaši snahu o odstranění děr naprosto chápal. *smich*

Jak se zbavit děr po náušnicích?
liska5

No, to jsem právě myslela v odpovědi před Vámi. Říkám tomu jójo.*alene*

Já bych nedala ani na to koukat, natož nosit. Brrr!

Jednou něco takového přede mnou sedělo v autobuse a bylo mi z toho špatně.*ee*

liska5

A přitom se na to dá leccos zavěsit na háček, nebo posadit kanárka...

joudic*
to je honici obruc pro jeho lgbt pritele, kdyz ma zrovna svoje dny (chilli fazole)

joudic*
hodnocení

0x
koupit kvalitni vrtak do zeleza, tipnu 1 a projet obe diry, tim se vysoustruzi kuze pryc a zhoji se to do sebe, a misto direk tam budete mit opak, vystouple jizvy *vtip*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]