Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
poradíte mi prosím nějaké recepty z hovězího srdce? Děkuji
Uvařit v papiňáku s kořením (kuličky pepř, nové koření, bokový list) do měka. Pak uvařit nějakou bílou smetanovou omáčku (koprová, křenová) a s houskovým knedlíkem je to "bašta". Část je možné nakrájet na menší kousky do vývaru ve kterém se vařilo, přidat trochu kořenové zeleniny, polévkové nudle, chvíli povařit a je dobrá i polévka.
Jasně. Hovězí jazyk taktéž. A hovězí játra pěkně na slanině podušená s vlastní omáčkou a rýží, rovněž není marné. Náš mladej (má odchovnu býčků) občas hovězí vnitřnosti doveze a tak srdce a jazyk povaříme (dobrá polévka), játra podusíme a vše v zipových pytlících zamrazíme. A pokud je potřeba, pouze se vytáhne z mrazáku. Srdíčko, nebo jazyk se na tuku a osmažené cibulce krátce prohřeje a dodělá se pouze omáčka, ohřeje se knedlík. No a játra stačí pouze ještě krátce podusit (spíše přihřát) uvařit v automatickém papiňáku rýži a během dvaceti minut je vždy jídlo hotovo.
Na slanině. Zpěnit v kastrolu nebo papińáku nadrobno nakrájený špek. Na to nakrájené srdce bez těch blan a "provázků" Posolit, popepřit, trošku opéct a pak podusit do měkka, podlévat horkou vodou nebo vývarem /možná i lžičku papriky/. Lze trošku zahustit, třeba lžicí mouky rozpuštěné ve vodě. A hotovo... No a pak k tomu rýži a kys. okurek.
Srdce jsem dělala na smetaně nebo na slanině. Dávám ale přednost srdíčkům vepřovým, hovězí je velice tuhý sval, musí se dlouho vařit a stejně je nakonec takové tuhé. Vepřová srdce jsou na to lepší. Jako příloha rýže.
Stejně tak nepoužívám vůbec hovězí játra. Jsou taková drolivá, plná žilek, tuhá, babička vždycky říkal, že jsou "trupelnatá." Z vepřových se také nechá udělat plno dobrých jídel. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.