Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Hovězí srdce

Od: vareni odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

poradíte mi prosím nějaké recepty z hovězího srdce? Děkuji

 

 

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar bohumil

Uvařit v papiňáku s kořením (kuličky pepř, nové koření, bokový list) do měka. Pak uvařit nějakou bílou smetanovou omáčku (koprová, křenová) a s houskovým knedlíkem je to "bašta". Část je možné nakrájet na menší kousky do vývaru ve kterém se vařilo, přidat trochu kořenové zeleniny, polévkové nudle, chvíli povařit a je dobrá i polévka.

Takto maminka vařila Hovězí jazyk.
Pěkně s Křenovou omáčkou a houskový knedlíčkem.
Mňááám, dobrota veliká *mnam*

Jasně. Hovězí jazyk taktéž. A hovězí játra pěkně na slanině podušená s vlastní omáčkou a rýží, rovněž není marné. Náš mladej (má odchovnu býčků) občas hovězí vnitřnosti doveze a tak srdce a jazyk povaříme (dobrá polévka), játra podusíme a vše v zipových pytlících zamrazíme. A pokud je potřeba, pouze se vytáhne z mrazáku. Srdíčko, nebo jazyk se na tuku a osmažené cibulce krátce prohřeje a dodělá se pouze omáčka, ohřeje se knedlík. No a játra stačí pouze ještě krátce podusit (spíše přihřát) uvařit v automatickém papiňáku rýži a během dvaceti minut je vždy jídlo hotovo.

 

000
21.01.22 02:11
hodnocení

2x

 

hodnocení

1x
Zdravím.
Srdce jsem nikdy nevařila jako hlavní chod.
Pouze drůbeží srdíčka do polévky.
Našla jsem že zvědavosti recept.
Je to na smetaně jako Svíčková.
toprecepty.cz/...

 

kepler*
hodnocení

0x

Nenáročná klasika: milujivareni.cz/...

 

hodnocení

0x

Dej dusit nakrájené do papiňáku, pak se dá zasmetanovat nebo jen tak na přírodně, jak je chuť. S rýží nebo knedlíkem, je to dobré jídlo, jen trvá trochu déle, srdce se musí vařit v tlakáči, aby bylo měkké.

 

hodnocení

0x

Na cibulku se slaninou , zasmahnout a zavřít do papiňáku. Koření jaké máte rádi. Vařit dost dlouho, hovězí srdce je tuhé, radši vařím vepřové. Pak jen zahustit trošku a s rýží. Ňamky ňam.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Klidně jako guláš, ale hodně dlouho v papiňáku. A pak s rýží. Když bys to zalila smetanou, tak s knedlíkem výborné jídlo.

 

hodnocení

0x

Mám ho ráda jen vařené, osolené, opepřené s hrubou hořčicí a měkkým chlebem.

 

hodnocení

0x
Nakrájím na 4 kusy, hodím psovi a ten jen mlaská. Rychle hotové a strávník spokojený.
kenav
Tohle je asi nejlepší recept

*zed*A pak si zajít na oběd za dvě stovky do restaurece. I tak možno. *smich*

 

liska5
hodnocení

0x

Na slanině. Zpěnit v kastrolu nebo papińáku nadrobno nakrájený špek. Na to nakrájené srdce bez těch blan a "provázků" Posolit, popepřit, trošku opéct a pak podusit do měkka, podlévat horkou vodou nebo vývarem /možná i lžičku papriky/. Lze trošku zahustit, třeba lžicí mouky rozpuštěné ve vodě. A hotovo... No a pak k tomu rýži a kys. okurek.

 

 

hodnocení

0x
avatar babajaga

Srdce jsem dělala na smetaně nebo na slanině. Dávám ale přednost srdíčkům vepřovým, hovězí je velice tuhý sval, musí se dlouho vařit a stejně je nakonec takové tuhé. Vepřová srdce jsou na to lepší. Jako příloha rýže.

Stejně tak nepoužívám vůbec hovězí játra. Jsou taková drolivá, plná žilek, tuhá, babička vždycky říkal, že jsou "trupelnatá." Z vepřových se také nechá udělat plno dobrých jídel. Jaga.

 

kenav
hodnocení

0x
Z hovezich vnitřnosti akorát držky ostatní za moc nestoji
liska5

Ale třeba hovězí játra jsou chutnější, jak vepřová. Ta mají takovou zrnitou strukturu a zdají se lehce nahořklá.

Naopak srdce, a zejména ledvinky, jsou podstatně lepší vepřové..

kenav
Třeba když chytneš játra z pětileté krávy tak to je něco!

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]