Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdravé vafle

Od: unky odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, neznáte nějaký recept na zdravé vafle bez proteinu? A jak udělat, aby se mi ve vaflovači nepřilepily? Koupit olej ve spreji nebo vymazat mašlovačkou?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Těsto na wafle je jako těsto na palačinky jen se tam vmíchá sníh z bílků a další ingredince podle vás. Třeba ořechy apd. Protein tam rozhodně být nemusí. Třetinu mouky nahraďte mletými ovesnými vločkami a můžete mít pocit, že je to zdravější. :) Olej ve spreji je dobrý, pokud potřebujete snížit jeho spotřebu.

liska5

Nerozumím. Protein je bílkovina. Píšete, že tam být nemusí, ale máte tam sníh z bílků, což je ryzí protein.

A ten u zdravého jídla není na škodu.

unky
To ano, ale ten protein jsem myslela jako ten práškový (sójový, hrachový, syrovátkový...)

hodnocení

0x

Místo klasické mouky lze použít ořechové nebo třeba dýňovou či luštětininovou.

hodnocení

0x

Dělám podle
ceskatelevize.cz/...

a máslo obsažené už v těstě mi spolehlivě zabrání přilepení vafle.
Je tedy pravda, že mám vaflovač nový, který má ještě v pořádku nepřilnavou vrstvu na plotýnkách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]