Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cévy x sauna

Od: lucie122 odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, včera jsme byli po delší době v sauně a toto se mi po saunování objevilo na koleni. Se žílami se aktivně neléčím. Mám pouze metličkové žíly a doktorem v IKEMu mi bylo řečeno, že se jedná pouze o kosmetickou vadu. Máte s tímto prosím někdo zkušenost? Nechci hned běžet k doktorovi. Děkuji a přeji krásný den! :))
Cévy x sauna
Cévy x sauna #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

To je problém vlásečnic v kůži. Horko s nimi zacvičí, roztáhnou se, ale nemají tu pružnost se vrátit zpět. Za pár dní to zmizí. Jen je třeba počítat s tím, že máš k tomu dispozice. U Tebe se ještě neprojevily, ale rodiče, prarodiče zřejmě mají nějakou tu žilní nedostatečnost a ta se většinou dědí. To jsou zpočátku metličky, pak i větší křečové žíly, někdy oteklé kotníky... Pro takové lidi je sauna nevhodná. Nedoporučují se horké koupele, termální bazény, túry v horkém počasí.

Abys předešel zhoršení, jez jídla z pohanky, která obsahuje rutin. Dají se koupit kapky - Žilní směs,co mají více bylin na cévní stěny. Dobré je mazání s obsahem kaštanu - jírovec maďal. Lymfomasáže a určitě pohyb, lehce sportovat.

Kromě horka vadí dlouhé stání, ale i dlouhé sezení, kde neproudí v nohou krev a lymfa. Taky vadí zvedání těžkách břemen a příliš dlouhé túry.

lucie122
hodnocení

Moc dekuji! :) po kapkách se pozeptám a kaštanovou mast v létě používám právě na oteklé nohy (sedavé zaměstnání + horko). Hezký den :)
liska5

Z dotazu nebyl jasný věk. Měla jsem zato, že jste nějaká studentka nebo student. Pokud vyděláváte, tak doporučím lepší, ale docela drahé. Kapky Korolen přesně podle pokynů v letáku, jen počet kapek raději nižší, kvůli odléčovací reakci a mazání Ruticelit - vyplatí se velké profesionál balení. Též na otoky kotníků. Obojí od Energy, obolí ideálně užívat současně. Když to rozpočítáte na malé tubičky, tak je to drahé, jako jiné masti. Pak E vitamin 100mg nalačno dlouhodobě. A hlavně ten pohyb, cvičení s nohama výš, a střídání teplá - studená při koupání, ať to v těch nohách proudí, když v práci sedíte.

lucie122
hodnocení

Ještě jednou moc děkuji! Už jsem si hledala vše na internetu a objednám kapky i mast na benu lekarne :) . Jinak věk tedy 30 let :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]