Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těsto na pizzu nedopečený

Od: vitecek® odpovědí: 8 změna:

Může mi bejt špatně po snězení syrovýho těsta? Nebo nedopečenýho?

Mám dojem, že jo, ale nepamatuji si to, tak se ptám ,případně proč?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

flour
hodnocení

0x

Zdravím,

viz Google, stačilo by to zadat do vyhledávání:

Nedopečený těsto = syrový (ev. blbě udělaný) vajíčka = nevolnost, blbě vám může být i z mouky.

hodnocení

jako snažil jsem se udělat pizzu na elektrický pánvi, na roštu, moc to nešlo a je to jako teplý až horký, trochu tužší, ale nedokážu .. mhm, chápu no.

asi mi přesně neodpovíte heheh, co už jo a co ještě ne.

max*
Flour, v testu na pizzu mate vajicko, opravdu?
Je tam voda, nejlepe prevarena, mouka, cukr, sul, drozdi a olivovy olej.
Vsechny indegrience muzete konzumovat zasyrova a nic by vam byt nemelo.
Drozdi v pomazance, mouka je obili.
Nikdy jste neochutnal cerstve obili na poli?
Pect musite pizzu na 250 stupnu 12 minut, pak bude vzdy ok. Z nedopeceneho testa muzete mit nadymani, leda kratka nevolnost.

byiskel
hodnocení

0x

Tož meslim, že Vám z teho bode maxemálně tak stračka na toaletě. Z véc, kdež bodete mět chodero tak salmonela, ale véca nésó nutny v těstě na pizzo, stači pulka kila móke, kvásek a mléko (nebo voda). Potřet vepracovany těsto oléem a nechat kynót.

hodnocení

0x

Podle toho, kolik toho bylo a co na té pize bylo. Děti mi chodily ujídat syrové (= nepečené) těsto když jsem třeba zadělala na buchty, linecké nebo i jiné těsto - nikdy jim nic nebylo. Ani si nestěžovaly na bolení břicha. Je fakt, že toho nesnědly velké množství, ale i tak. Myslím, že není čeho se obávat...

hodnocení

no já právě mám vždycky při snaze jíst těsto nedopečené u pizzy takovejch divnej pocit.

ale třeba linecký jsem taky kdysi jedl mámě, syrový před děláním vánočního cukroví. ale pravda je, že to mělo taky ten podivnej tón.

liska5
hodnocení

0x

Možná pálení žáhy. .

..Tak to dopečte, třeba v toustovači. Aby se to nelepilo, tak shora pečící papír.

hodnocení

0x

Jéžiššmarjá, špatně Vám být může. Nedopečené těsto snad ani nejde jíst. *co*Nedělejte to často.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]