Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, trpím velice často vaginál. infekcí, mykoza atd..začala jsem používat jako preveci Phermalac Vaginal od firmy Rogier a problémy pomalu ustávají. Má někdo z vás také zkušenosti s výrobkem Phermalac Vaginal?
Stejný letitý problém. na hygienu používám zásadne Laktacyd, intimní partyje mažu krémem klotrimazol-volně prodejným tak 2x do roka vaginální čípky gyno pevaryl.rada mého gynekologa-co nejčastěj chodit alespoň doma bez kalhotek, ač se mi to v 50ti letech nezdálo tak je to super a doporučuji.Tento problém má spousta žen a rozhodně to není zanedbanou hygienou, říká můj lékař, já už se trochu styděla co jsem to za špindíru.Pozor, některé kvasinky jsou ty hodné tak ať je nevyhubíte také.
To opravdu není špatný přípravek. Ještě může hodně pomoct, pokud na to často trpíte, užívat pravidelně nějaký Lactobacillus acidophilus a Bifidobacterium (nebo také opravdu živé jogurty) - na podporu zdravé střevní mikroflory - tím se totiž zabrání množení kvasinek v organismu, které pak způsobují ty nepříjemné mykózy. A další prevencí je při praní spodního prádla přidávat do poslední máchací lázně lžíci octa - ten také spolehlivě kvasinky likviduje, nemají - potvory - rády kyselé prostředí. No a jasně - nepoužívat na mytí intimních partií mýdlo - mění právě kyselé prostředí na zásadité a kvasinky se pak množí jedna báseň.
Mohla byste mi prosím vysvětlit, jaký vliv má jedení výše zmíněných bakterií na výskyt vaginální mykózy? Ani při nejbujnější fantazii si to neumím představit ... Bakterie, které sním, se dostanou maximálně do sliznice střeva (pokud tedy nebereme v potaz septický stav při střevních infekcích) a nemohou v žádném případě ovlivnit mikroflóru ve vagině ...
Kvasinky potvůrky se množí právě v těch střevech, kde se předtím z nějakého důvodu porušila rovnováha (např. když antibiotika vybijou se škodlivými i ty užitečné bakterie). No a nevím přesně jakým mechanismem, ale kvasinky se dokážou z těch střev proboxovat i jinam do organismu a kde je pro ně příznivé prostředí, začnou se tam vesele množit a škodit - často právě v pochvě, když se změní kyselé prostředí na zásadité, což kvasinkám vyhovuje.
Takže pojídání těch Lactobacilů a Bifidů není samo o sobě léčbou, ale preventivním, podpůrným prostředkem.
Musím Vaše tvrzení uvést na pravou míru, protože není pravdivé. Mikroflóra střeva a mikroflóra vaginy spolu vůbec nesouvisí - co se vzájemných vztahů týče. Jak tedy vzniká vaginální mykóza? Normální mikroflóra ve vagině vypadá tak, že jsou tam kvasinky a bakterie, které se vzájemně drží v rovnováze. Např. pokud jíte antibiotika, tak ta působí většinou i na ty bakterie ve vagině. Bakterie tedy ubydou a kvasinky se dostanou do "nadvlády". Způsobují tak kvasinkový zánět, resp. vaginální mykózu. Bakterie ani kvasinky ve střevě s tím nemají vůbec nic společného. Určitě neputují uvnitř těla ze střeva do vaginy, jak si to představujete. Žádné kvasinky ani bakterie. Tudíž ani Lactobacily a Bifidobakterie. Když je budete jíst, ve formě jogurtů nebo nápojů, nebude to určitě ovlivňovat mikroflóru vagíny. Jediné, co ovlivní, je mikroflóra střeva.
Přesně tak, ještě se doporučuje nosit prodyšné oblečení, nejlépe bavlněné spodní prádlo i kalhoty, často "větrat" , například v noci spát v noční košili bez kalhotek, nepoužívat slipové vložky a zvláště pak parfemované, ačkoliv bývají označeny jako prodyšné, je to většinou igelit, jak taky jinak nepropustit tekutinu. Není na škodu omezit alespoň na čas sladké, nejen čokolády, ale i ovoce, džusy apod. Pokud se kandidoza vrací, je třeba přeléčit i partnera, nemusí mít žádné příznaky, přesto může být přenašečem.
Citace z doktorka.cz:
Candida albicans je parazitická kvasinka, která osídluje střeva (10-15% střevní mikroflóry), pohlavní ústrojí, ústa, jícen a krk. Tato kvasinka žije za normálních podmínek v rovnováze s ostatními bakteriemi (např. acidophilus a bifidobakterie) a kvasinkami v lidském organismu.
Za určitých podmínek se však množí, oslabuje imunitní systém a způsobuje infekci známou jako kandidóza. Mikroorganismus může cestovat krevním oběhem do mnoha tělních orgánů.
Aby léčba byla úspěšná, musí být komplexní a zahrnovat následující léčebné postupy:
1. protikvasinkové přípravky a léky
2. protikvasinková dieta
3. obnova přirozené střevní mikroflóry tzv. probiotiky
4. posílení imunitního systému
5. posílení jater
6. doplňující opatření
Tyto přístupy musí vždy probíhat současně!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.