Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vaha se zvysila, ale obleceni mám volné

Od: eleonora* odpovědí: 7 změna:

Dva mesice se snazim hubnout mam dole zatim 5 kilo,vazim se jednou tydne.Pred hubnutim zadna aktivita,Ted jsem zacala chodit,vzdy kdyz mam volno v praci coz jsou 3 dny v tydnu tak chodim 7 km rychlou chuzi.Vaha pomalu klesala.Ted jsem mela tyden dovolene takze jsem to vyuzila a chodila jsem kazdy den.Vcera jsem si zkousela kalhoty co me,uz dlouho nebyli a jaka radost,kalhoty me jsou a jeste volne.Tak jsem se tesila na dnesni vazeni.Bohuzel jsem zklamana vaha ukazala o kilo vice nez pred tydnem.Uz nevim co pro to mam vic udelat,aby vaha vice klesla.Poradte prosim

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Je to jednoduché zřejmě jste nějaké špeky spálila a místo toho nabrala svalstvo!

asd1
hodnocení

5x

Stačí vydržet. Začla jsi se hýbat = rostou svaly, tuk ubývá ale svaly jsou těžší. Svaly neporostou furt, takže potom už přibývat nebudou, ale tuk bude mizet pořád - pokud bude příjem pořád menší než výdej. Až budeš trénovanější, můžeš přidat na zátěži a půjde to rychleji, budeš moct víc jíst atd.

Když k chůzi přidáš hůlky, tak je výdej energie o dost větší a posílíš i horní půlku těla... Ideál na hubnutí jsou běžky a polodenní až celodenní výlety, k tomu aspoň jednou týdně plavání všechny styly ca hodinu/ naplavat 2 km (až se trochu rozplaveš..)

hodnocení

2x
Není dobré snažit se co nejrychleji zhubnout, čím rychleji zhodíte tím větší šance že příjde jojoefekt.
Váš dobrý pocit s méně namáhavějším pohybem a volnější oblečení je důležitějším údajem než číslo na váze.

makk
hodnocení

2x

Svaly váží víc než tuk. Začala jste se hývat, ubývá vám tuk a přibývá svalů. Je to celkem normální, že když se začnete hýbat, vypadáte líp, ale váhu máte stejnou nebo i větší.

joudic*
hodnocení

0x
vahu mate mrknout kazdy den, aby clovek videl trend, vaha ma smysl hlavne, kdyz nic nedelate, pokud se k tomu vyrazne hybete, vaha uz neni presny ukazatel uspechu.
A nejvic dela strava, muzete litat venku jak chcete, ale kdyz si na obed date rizek, byt malinky, a kasi apod "normalni ceske jidla", tak chuzi to spise jen vykompenzujete a trosku zhubnete, ikdyz by to slo mnohem lepe s jidlem s velkym objemem ale malo kalorii.
Jinak jojo efekt nenastane i pri krutejsim hubnuti 7-8kg/mesic, ale navrat zpet musi trvat 1-2 mesice. Kdyz pak kazdy prasacky den vyrovnate 2-3 lehcimi, uz si vahu udrzite naporad.
Nejhorsi je dat 1 prasacky den napr bucek a gril atd, a dalsi den si rict, tak dneska jeste pizza s double syrem, a pak zase klidek.. to uz je pozde a mate 1-2kg zpatky

Pokud chci vidět trend, nemá smysl se denně vážit. Naopak při týdenním vážení je úbytek znatelný a případné drobné kolísání hmotnosti v závislosti na tom, jak jsem se momentálně najedl, napil nebo vyprázdnil, bude řádově menší a neovlivní tak příliš měření.

jabraka*
hodnocení

0x

Nakazil jsem se COVID 19.Pobyt v nemocnici znamenal,že jsem ztratil 8 kg.To jídlo bylo zcela nepodobné stravě doma.Váha se mi zatím drží.Nepřejídám se,ani stravu neomezuji.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]