Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Zaměřte se na stravování. Některé potraviny toto mohou zhoršovat. A zajděte si na kožní. Po vyšetření Vám řeknou, zda se jedná o aknozní pleť, nebo třeba nějaký exem, či alergii. A dají Vám na to léčivo.
Ani o Vánocích nebylo víc sladkostí? Ty to zhoršují. Kór kombinace cukr, tuk, bílá mouka. Nevhodné jsou i taveňáky ,plísňové sýry, levné uzeniny, zelenina v octě, pro někoho citrusy a tropické ovoce a vše, co má Éčka/ barviva, konzervanty.../.
Sklony k akné mají lidé s nedostatkem Fe, což jsou často takoví, co žijíí hlavně na mléčných výrobcích. Nejvíc železa je v melase. To je takový pendrekový sirup / lžíci denně/. Pro nedostek Fe mluví i suchá pokožka, únavnost a bledost..
Pak Zn - v dýňových a sluneč. semínkách, na záněty kůže ber B komplex- né déle jak měsíc, zatěžuje játra. Dobrý je i E vitamin nalačno a Si / křemík v přesličkovém čaji/.
Pak jíst hodně zeleniny, ryby, luštěniny, ořechy, cerálie. Mezi jídly pít vodu se lžicí jablečného octa.
Na tu bradu nesahat, nemačkat, aby sis tam nepřidal nějakého bacila a nevypěstoval si rozlézavý ekzém.
Čím mazat, poradí v lékárně. Pleť by měla dýchat. Chodit ven do přírody, zejména na sluníčko.
Jinak nesahat, nemačkat!
Napsala jsem toho hodně, aby bylo jasné, že je dobré přenastavit stravu. Ta nemusí být přímou příčinou, ale nevhodným složením časem nachystá vhodný terén k množení plísní, kvasinek, bakterií v těle.
.Imunita sídlí hlavně ve střevě. Střevní mikroflora se " rozhodí" nevhodnou stravou, a střevo pak nepřijímá dostatečně to potřebné, a propouští do krve to škodlivé. Kůže je obrazem vnitřního prostředí. Střevu prospívají: kyselé zelí /nevařit/, kroupy, kefír..Saláty listové, cereálie... nebo i probiotika z lékárny.
Tím jablečným octem je dobré vyrážku potírat.
Samozrejme určite dermatológ, to bez debaty, ale ja by som tipla aj na možnú seboreu, alebo podobné kožné ochorenie - u mňa podobný výsev "mojej" seboroickej dermatitídy práve od novembra do cca februára minulý rok, vyzeral úplne rovnako, ešte aj na rovnakom mieste. Mne pomohla gáfrová masť s ichtamolom - síce mierne nepríjemne zapácha (ale nie tak, aby to cítili ľudia navôkol), zato však veľmi dobre hojí a ukľudňuje - je bez receptu. Treba ale nejaký čas počkať, kým začne fungovať - za deň či dva to nebude.
Určite ale nič nevytláčať, nešahať na to rukou, udržovať v čistote, v noci to nechať dýchať.
Vypadá to jako lišej. Podívejte se na internet co na to radí. Je toho tam hodně a bude nejlepší, když sama pohledáte a budete porovnávat s tím, jak se to projevuje u Vás. Ale jsou tam docela dobré a dostupné léky, které by Vám mohly alespoň trochu ulevit do doby, než se dostanete k lékaři. Hledejte "Lišej na obličeji".
Před časem mě velmi trápilo přesně to, co máte na obličeji. Zkušená kožní lékařka mě předepsala mast s dehtem, během několika dní se vyrážka vysušila, vyloupala a mám klid. Zeptejte se na tuto mast, až se dostanete na kožní.
Tak s touto mastí vyrobenou na předpis, co docela hodně smrdí, mám osobně velmi dobré zkušenosti také. Já ji teda měla předepsanou na opravdu těžkou alergii po vosím žihadle. Pomohla, ale je to mast černá a musela jsem mít celou nohu zabalenou. Ale opravdu to pomohlo do několika dní. Jenom si to nedovedu představit používat na obličeji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.