Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat jaká je šance,že soud zakáže styk s otcem mé dcery. Soudem mám v péči dítě já,po dohodě mezi sebou ji má dvakrát do měsíce na víkend.(není dáno soudem) Dcerka k němu chodit nechce, chová se agresivně ke své současné přítelkyni i před naší dcerou , nadává ji ,hádá se a dcerka tam prostě nechce. Se současnou přítelkyní má dítě Když se dozvěděl ,že je těhotné ,kopal do ní aby potratila. To vše mi řekla osobně. Není divu , že ji tam dávat nechci a i ona sama k němu nechce. Jeho současná přítelkyně má problém,že ji miluje,ikdyz se k ní chová velice agresivně,jako tehdy ke mě,proto jsem od něj také odešla. Prosím ,nevím jak se chovat,když na ni právo má a já nejsem ten typ matky ,co by dítěti bránilo se stýkat s otcem. Jen když jsem jednou řekla,že k němu stejně nechodí ráda,kvůli svému chování,že se nemá cenu divit... a že ji ani nemá a dá jí stejně k babičce na hlídání..ať se nediví,že u něj nechce být...tak vyhrožoval,že to dá k soudu a že nebude posílat plnou částku alimentů. Upřímně o peníze mi nejde,ty ať si dá na ty své dluhy ,mě jde o dcerku a její vliv na psychické zdraví. Děkuji mockrát.
Proberte to se sociální pracovnicí na OSPOD. Pokud jste rozvedeni, mají o Vás / o dcerce/ založený spis. Každý případ je jiný. A takovou změnu by měl dělat soud.
petrav
Nene, svoji jsme nebyli. Jsme od sebe 4 roky a taky 4 roky mám malou v péči. Dcerce je 5 let. Kdyby mi to mála vše neřekla a hlavně to nepotvrdila jeho současná přítelkyně,tak to ani nevím. Vím ,že byl agresivní,ale to ,že to bude dělat před dítětem a zároveň se přes zprávy chovat jako by byl nejlepší tatínek na světě...
Pokud byva svedkem nejakych agresivnich estrad a neni na to zvykla, tak ji to urcite psychicky rozhodi. Ja neznam detajly, nemůžu soudit, ale podle popisu bych mel strach poslat dite do takoveho prostredi. Nezavidim vam.
Píšete, že ji tam dáváte dobrovolně na základě vaší dohody, nikoliv na základě soudního rozhodnutí, tudíž ji tam dávat nemusíte. Tak proč ji tam nutíte, když nemusíte a když ona k němu chodit nechce? Proč jí tím tedy ubližujete, co to jste za mámu? On na ni právo nemá, vy ji máte v péči. Nebo nevíte co píšete. Jeho přítelkyně ať není blbka a nenechá do sebe kopat a odejde od něho. A jestli má ráda vaši dceru, může za ní chodit k vám. Myslím, že řešení jsou jednoduchá!
@petrav - jaká je šance,že soud zakáže styk s otcem mé dcery Pro začátek bych chtěla upozorniít, že dcera není výhradně vaše, ale vás obou jako rodičů a oba máte stejná práva i povinnosti, dokud nebude soudem určeno jinak.
Nicméně pokud nemáte soudně stvrzenou dohodu o styku, můžete mu kontakt s dcerkou omezit, tj. umožnit např. u vás doma, na kratší dobu atd. Jestli se mu to nebude líbit, ať si o určení styku zažádá soud sám - ovšem v tom případě budete potřebovat "neprůstřelné" důkazy o jeho chování, abyste uspěla. Ta přítelkyně by byla ochotna svědčit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.