Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čepice s kožešinovou bambulí - údržba

Od: bimbam® odpovědí: 7 změna:

Pěkně zdravím! Koupila jsem si čepici s kožešinovou bambulí. Poměrně levnou, ve vietnamské prodejně. Po čase bude potřeba ji přeprat. Přestože je levná, nechtěla bych bambuli hned prvním praním zničit. Odpárat to půjde, ale jak bych ji pak znovu přišívala, zatím nevím. Vyčetla jsem na internetu, že tyto čepice se opatrně perou i s umělou kožešinkovou bambulí. Je to tak?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Zdravím *slunce* Mám také některé obyčejné čepice s kožešinkovou bambulí. Tmavé Peru v ruce, světlé (kvůli make-upu) v pračce. Vždy s bambulkami. Kdybych se je při svém šicím umu pokusila odpárat,tak už by nebylo co přišít zpátky *smich*

hodnocení

6x

Když se Vám ta bambule podaří odpárat, tak si kupte takovou velkou patentku, jednu část přišijte na čepici a druhou na bambuli a pak stačí před praním jenom bambuli odepnout. Já to tak mám u bambule z pravé kožešiny, kterou teda opravdu prát nemohu. ;)

Ještě k tomu dodám, že když použijete patentkový systém, tak můžete tu bambuli připínat i na jiného kulicha. ;) Posílám foto, jak to vypadá. Je to opravdu snadné, to přišijete za pár minut a zvládne to i hodně nešikovný člověk.

Čepice s kožešinovou bambulí - údržba
Čepice s kožešinovou bambulí - údržba #2
hodnocení

Suzy, děkuji za názornou ukázku. Šít umím, to by problém nebyl. Zatím mám před prvním praním čas na rozmyšlení, jestli budu velmi opatrně to celé přepírat, nebo párat.

Bimbam, zkuste tu bambuli odpárat a přišít tam tu patentku. Ona totiž i ta umělá kožešina vodou trpí a už nebude tak načepýřená, jako když je nová. A asi také bude záležet na kvalitě té kožešiny, ale píšete, že moc drahá nebyla, tak nevím jestli vydrží nějaké praní. Fakt je to záležist pár korun za patentku a trocha času. Odpárat to určitě půjde, oni to nijak s tou prací při šití nepřehání, bude tam pár stehů. ;) A pak můžete hodit čepici do pračky a nemusíte se s tím crcat v ruce a pak rozčesávat chlupy na bambuli.

hodnocení

3x

Čepice s umělou kožešinkou se vyprat dá - v ruce, šampónem, sušit bambulí nahoru, aby dřív vyschla a po usušení rozčesat. Svetry s takovým límcem peru běžně v pračce obrácené naruby.

popo
hodnocení

2x

Naruby v pračce v sáčku na jemné prádlo program vlna 15 min. Stejným způsobem prochází očista flashového oblečení bez úhony.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]