Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Řízky v tatarce

Od: dominickaaa odpovědí: 7 změna:

Chci naklepat vepřové řízky, naložit do tatarky s prolisovaným česnekem a druhý den obalit ve strouhance a smažit.

OTÁZKA: Dává se do té tatarky jen česnek, nebo třeba i vejce tam rozmíchat aby druhý den strouhanka do které je budu před smažením dávat lépe při smažení držela?

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

6x
avatar babajaga

Nedávám řízky do tatarky, ale do smetanového bílého jogurtu. Maso osolím, opepřím. Jogurt rozmíchám s vajíčkem, kořením /obvykle dávám grilovací/, a několika prolisovanými stroužky česneku. Do toho naložím maso a nechám přes noc v lednici. Pak obaluji ve strouhance a smažím.

Dělám i maso v majolce. Tam je ale už víc přísad, peče se v troubě, posypané nahrubo nasekanou cibulí a následně strouhaným tvrdým sýrem, udělá se krustička. Pokud máte zájem, recept pohledám, z hlavy to přesně nevím. Je to nejoblíbenější jídlo mého zetě. Jaga.

 

hodnocení

2x
avatar libor007
Zrovna jsem to před chvílí smažil. Vejce se tam dává. Jen my raději používáme místo tatarky smetanový jogurt. Jinak česnek, sůl, pepř - prostě koření dle libosti.
luky*
Dává se tam tatarka, protože obsahuje ocet který zajistí že maso zkřehne protože v něm rozloží bílkovinu. Navíc tatarská omáčka obsahuje okurky a podobné věci které dodají masu chuť. Když to naložím do bílého jogurtu tak je to o ničem.

Luky ale ten jogurt to udělá také a navíc MUSÍ být ochucen-sůl pepř, česnek...dle chuti

Ten jogurt se musí dochutit a navíc si troufám tvrdit, že má vhodnější složení, než tatarka. Použít výraz "zdravější" by u smaženého řízku bylo trošku mimo, stejně jako tvrdit, že se někam dává jedině ta či ona ingredience. Každý si může použít co chce. Jogurt bude rozhodně "lehčí", než tatarka.

 

nov
hodnocení

1x

I vejce viz recept: recepty.cz/...

 

liska5
hodnocení

0x

Já je jen přes noc osolím a potřu česnekem. Druhý den pak normálně obalím, mouka, vejce, strouhanka. Líp to drží

Jogurt se sice dost vcucne, ale mně u řízku připadá zbytečný. Ten dávám do té majdy, když se dělají napřírodno s nějakou směsí koření a sojovkou ap. .

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]