Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak otevrit sklenici

Od: anff odpovědí: 15 změna:
Jak otevrit tuto zavarenou sklenici?
Jak otevrit sklenici

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

16x
Nožem,šroubovákem,desetníkem...
Na prasáka loktem...

hodnocení

7x

Prodávají se na to i různé otvíráky, nejjednodušší a nejlevněší (i nejskladnější) je tento

kuchynskepotreby.cz/...

ovšem to víčke je od pohledu už tak zvalchované, že je stejně na vyhození, takže jej můžete klidně propíchnout, čímž se dovnitř dostane vzduch a půjde to snáze otevřít - prakticky stejnou službu jako ten otvírák Vám totiž poskytne třeba tupá strana příborového nože - zasunete do škvíry mezi rantlem sklenice a víčkem a stačí lehce zapáčit

hodnocení

5x
Třeba loktem.

hodnocení

5x

Já na fotce vidím prasklinu na skleněné části pod víčkem. To znamená, že víčko už dávno netěsní. Obsah sklenice může být špatný.

Když budeš jakkoliv sklenici otvírat, tak si vem kožené pracovní rukavice. Pokud se sklenice při otvírání roztříští, tak ať si moc nepořežeš ruce.

Já sklenice otvírám tupou stranou nerezového příborového nože. Postupně víčko nazvedávám po obvodu, až se na celém obvodu trošku zvětší a jde sundat.

U takto prasklé sklenice bych zkusil víčko zvedat co nejdále od praskliny.

nbfc
hodnocení

3x
Nožem pod okraj víčka, udělá to pufff a pak už to půjde snadno.

hodnocení

2x

Jako ostatní, loktem promáčknout střed, mincí, otvírákem, plochým příborovým nožem, atd. Jak otvíráte ostatní?

cecil
hodnocení

2x

Mincí, nebo lžičkou postupně páčit víčko, až odskočí. Pro lepší pocit víčko propíchnout kvůli té prasklině. Tudíž loktem raději také ne.

------

Šroubovací - Můžete nejdříve zkusit vzít na víčko tenčí, mokrou utěrku a zabrat. Víčko tak neprokluzuje, než když se pokoušíte holou rukou.

Zapeklitá víčka pobouchejte postupně kolem dokola /asi na třech místech/ na okraji pevného stolu, kuchyňské linky, nebo nějaké jiné hrany.

Je to zajímavé, ale vždycky to funguje.

Poslední možnost je víčko propíchnout ostrým nožem, to se pak dostanete do všech. Když si uvědomíte, že za celý rok se Vám dostanou do rukou desítky dalších víček, tak není důvod je šetřit.

sametka
hodnocení

1x

Já mám starou tenkou čajovou lžičku a tu to jde nejlíp.

liska5

*palec* Já taky tak. Jednu lžičku na to mám. Tou nadloubnu tu mezeru a pustím pod víčko vzduch.

hodnocení

0x

Chtěla jsem právě položit stejný dotaz, ale na sklenici šroubovací. Všchny finty co znám zklamaly. Dostala jsem 5 flašek s okurkama a nemohu se dostat ani do jedné. Speciální otvírák teď už bohužel nikde neseženu. Poradíte prosím, díky.

31.12.21 18:56

Chlapem.

liska5

Na šroubovací prodávaj takovou páčku, kterou víčko nadzvednete a pak se dá odšroubovat. Dříve jsem to nadzvedala taky koncem lžičky.

Já to dělám příborovým nožem.

Já dlaní uhodím do dna a buďto pak jde otevřít,pokud nejde pak příborákem trošku vypáčit víčko,aby do zavařovačky dosta vzduch a vyrovnal tlak a pak již to jde. Nejdeli ani takto, tak na prasáka probobnu víčko nožem a musí to jít!

nov

Použiji tento otvírák na konzervy, zaháknu pod víčko, vzduch unikne a je to. kuchynskepotreby.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]