Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , děláte někdo banánovou marmeládu? Mám opravdu velký přebytek banánů a po těch všech banánových bábovkách a jiných receptech mě nic jiného nenapadá
Původní a pravá marmeláda se skutečně vyráběla pouze z citrusů. Časem se to rozšířilo i na ostatní druhy ovoce.
Banány by mě na marmeládu neoslovily. Jsou hodně sladké a takové mdlé, nedokáží jídlo chuťově ozvláštnit. To už bych raději volila višňovou nebo rybízovou marmeládu, jsou navinulé a s cukrovím, palačinkami atd. se lépe doplní.
Proč je nakupujete tak, že máte velký přebytek? Je to zbytečné. Doma je asi ve skleníku nepěstujete při dnešních cenách energií. Koupím si pokaždé menší trs - zhruba 5 kusů a když se dojídají, teprve přikoupím další.
Vzpomínám - leden 1962. Sanitka mě, vystrašeného prvňáčka, dovezla do nemocnice na infekci. Spála. Návštěvy zakázány. Přesto mi rodiče po sestře poslali 2 banány. Bylo ohromně těžké je někde sehnat. Ani jsem je nedokázala sníst, jen jsem je s dojetím hladila, pozorovala a těšila se s nimi. Až když se sestra zlobila, že mi shnijí, pustila jsem se do nich. To bylo blaho. V té době skoro nedostupné.
Tak je baštěte jen tak. Dobrý je i mixovaný mléčný koktejl.Když jej zakápnete citrónem, stane se svěžejším, chutnějším. Jaga.
Kolik je to VELKÝ přebytek? Pokud to dá v oloupaném stavu víc jak deset kilogramů, tak to naložte a po zkvašení vypálit, prá je to vinikající pálenka.Kolegy takto v minulosti zužitkovával ovoce ,které ve skladu zelovocu by vyhodili a takto to za pár šupů kupovala a pálil palenky. Kiwy, banány a jahody , z toho prý byla nejlepší pálenka.O jiném ovoci s výímkou tuzemského nemluvil!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.