Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Banánová marmeláda - zkušenosti?

Od: mario® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den , děláte někdo banánovou marmeládu? Mám opravdu velký přebytek banánů a po těch všech banánových bábovkách a jiných receptech mě nic jiného nenapadá *nevi*

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

max*
hodnocení

5x
Banany jdou zpracovat ruzne, vyborne sladidlo misto cukru. Nejakou marmeladu zkusit muzete, nebal bych se smichat s jinym ovocem. Jinak jdou nakrajet na platky a nasusit, lepsi jako bonbony, uvidite jak to bude do deti a to treba banany nerady.
Dale zajimavy recept bananovy kecup, u nas vcelku neznama vec.
Posledni muj napad je zmrzlina, treba s vanilkou. Delal jsem ovocne s jogurtem, misto cukru banan.
max*
Ted kdyz jsem cetl napad Tabletky, me cvrnklo do nosu jeste neco.
Zbyle banany oloupejte, zabalte po trech a dejte na mrazak. Nemusite nicim dochucovat a chutna to mozna lepe nez spousta zmrzlin, az jsem byl prekvapen. Samozrejme doladit cokoladou, medem nebo orisky muzete taky, je jen na vas.

hodnocení

4x

Původní a pravá marmeláda se skutečně vyráběla pouze z citrusů. Časem se to rozšířilo i na ostatní druhy ovoce.

Banány by mě na marmeládu neoslovily. Jsou hodně sladké a takové mdlé, nedokáží jídlo chuťově ozvláštnit. To už bych raději volila višňovou nebo rybízovou marmeládu, jsou navinulé a s cukrovím, palačinkami atd. se lépe doplní.

Proč je nakupujete tak, že máte velký přebytek? Je to zbytečné. Doma je asi ve skleníku nepěstujete při dnešních cenách energií. ;) Koupím si pokaždé menší trs - zhruba 5 kusů a když se dojídají, teprve přikoupím další.

Vzpomínám - leden 1962. Sanitka mě, vystrašeného prvňáčka, dovezla do nemocnice na infekci. Spála. Návštěvy zakázány. Přesto mi rodiče po sestře poslali 2 banány. Bylo ohromně těžké je někde sehnat. Ani jsem je nedokázala sníst, jen jsem je s dojetím hladila, pozorovala a těšila se s nimi. Až když se sestra zlobila, že mi shnijí, pustila jsem se do nich. To bylo blaho. V té době skoro nedostupné.

Tak je baštěte jen tak. Dobrý je i mixovaný mléčný koktejl.Když jej zakápnete citrónem, stane se svěžejším, chutnějším. Jaga.

mayli
hodnocení

2x
Babanovou marmeladou s rebarborou uz delam nekolikatym rokem. Je fakt vyborna! Doporucuji zkusit!

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Občas dělávám na palačinky. Ale banány mají skutečně nevýraznou, sladce mdlou chuť. Je potřeba přidat hlavně citrón a umlet trochu hřebíčku + event. trochu badyánu a dochutit rumem. Pak je to na palačinkách dobré. Ida

hodnocení

0x

Dle terminologie se marmeláda dělá z citrusů (aspoň 1/5). Banán není citrus. Ale ani u nás se to taky tolik neřeší.

opicka
hodnocení

0x
Slyšel jste už o opičím másle? Vyhledejte recept a vyzkoušejte.

tabletka*
hodnocení

0x

Pozvěte pár kamarádek na smažené banány se zmrzlinou a šlehačkou. Takový předsilvestrovský mejdan se někdy vydaří lépe než Silvestr.

hodnocení

0x

Kolik je to VELKÝ přebytek? Pokud to dá v oloupaném stavu víc jak deset kilogramů, tak to naložte a po zkvašení vypálit, prá je to vinikající pálenka.Kolegy takto v minulosti zužitkovával ovoce ,které ve skladu zelovocu by vyhodili a takto to za pár šupů kupovala a pálil palenky. Kiwy, banány a jahody , z toho prý byla nejlepší pálenka.O jiném ovoci s výímkou tuzemského nemluvil!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]