Nejste přihlášen/a.
Můj byl s majonézou vyrobenou v lahůdkách, "na objednávku", zřejmě bez konzervantů - a bylo to znát.. Polobramborový: 1/2 uvařené brambory, druhá polovina šunka od kosti, vajíčka natvdo, sterilovaná zelenina, 1/2 cibule...každý rok trochu jinak. Pepř a provensálské byliny.
Já jsem letos měla 2 saláty. U každé dcery ze stejných surovu a přesto každý jiný, ale úžasné byly oba. Nikdy jsme do salátu nedávali vejce a šunku, protože už tak je salát hodně vydatný a těžko stravitelný. Moje maminka druhý den do něho vyklopila kozervu fazolí a do trochy, pro tátu, nakrájela kyselou rybu. Včera večer jsem poslední trochu nandala na veku a uděla si obložené chlebíčky. Až mi otrne, budu litovat, že jsem salátu a ryby, nesnědla více. Byla jsem s jídlem opatrná, nějak jsem nebyla při chuti a zhubla jsem 1 kg. Jsem dobrá!
Přes rok, občas, si udělám čočkový. Místo brambor uvařenou čočku.
Salát mi připadá letos mimořádně vydařený, chválila celá rodina, tak asi jo. Je to bramborama, měli jsme pěkné salátové, vypadaly opravdu výstavně, dobré brambory jsou základ.
Člověku se během života mění chutě. Kdysi jsem jako dítě milovala rajskou, pak svíčkovou a dneska mě nejvíc potěší dobrý bramborový salát a řízek. Ochutnala jsem v řadě restaurací a obvykle byla spokojená.
Říká se, že co rodin v Česku, tolik receptů na salát. Někdo přidává nakrájený tvrdý sýr, jiný zavináče nadrobno, nebo červenou řepu. A další věci. A každá hospodyňka říká, že ten její je prostě nejlepší.
Dávám vařená vajíčka, vařený celer, petržel a mrkev, steril. okurku. Dřív jsem strouhala nahrubo, dneska raději úhledně nakrájím. Steril. hrášek. Asi půl oloupaného nahrubo nastrouhaného navinulého jablka, dodá salátu svěžest, lehkost a dobrou chuť. Dál na kostičky měkký salám, cibuli /kterou pro jistotu předem spařím/. Aby nekvasila. Brambory den předem uvařené ve slupce. Pak lžíci plnotučné hořčice, sůl, pepř a cukr dle chuti, nadrobno nasekanou petrželku. Nakonec spojit s majonézou, poslední dobou do ní přidávám pro odlehčení trochu bílého jogurtu. Zakápnout worcestrem. Byly doby, kdy jsem salát dokyselila citrónem nebo kapkou octa. To už dneska nedělám. Ty chutě se opravdu mění.
Myslím si, že každá kuchařka má ten svůj opravdu ten nejlepší. Jaga.
Děti, manžel a maminka pochválili a snědli, takže asi taky dobrý.
1/2 brambory a druhá půlka mrkev, celer, petržel, sterilovaný hrášek a kyselé okurky - těch dost, i troška láku nalít do brambor a nechat uležet. Druhý den smíchat s majonézou, ředěnou půl napůl zakysanou smetanou. Jen sůl, jinak nic. Vajca, uzenina, cibule ne.
Tak u vás by mi chutnalo, dělám stejně .
Jen jsem letos měla nějaký fuj brambory. Na pohled pěkný, ale chuť jakási hořká. No, nebyl moc dobrej i když jsem se hodně snažila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.