Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bramborový salát - jak se letos povedl?

Od: farm odpovědí: 12 změna:

Můj byl s majonézou vyrobenou v lahůdkách, "na objednávku", zřejmě bez konzervantů - a bylo to znát.. Polobramborový: 1/2 uvařené brambory, druhá polovina šunka od kosti, vajíčka natvdo, sterilovaná zelenina, 1/2 cibule...každý rok trochu jinak. Pepř a provensálské byliny.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já jsem letos měla 2 saláty. U každé dcery ze stejných surovu a přesto každý jiný, ale úžasné byly oba. Nikdy jsme do salátu nedávali vejce a šunku, protože už tak je salát hodně vydatný a těžko stravitelný. Moje maminka druhý den do něho vyklopila kozervu fazolí a do trochy, pro tátu, nakrájela kyselou rybu. *mnam*Včera večer jsem poslední trochu nandala na veku a uděla si obložené chlebíčky. Až mi otrne, budu litovat, že jsem salátu a ryby, nesnědla více. Byla jsem s jídlem opatrná, nějak jsem nebyla při chuti a zhubla jsem 1 kg. Jsem dobrá! *ua*

doplněno 29.12.21 08:14:

Přes rok, občas, si udělám čočkový. Místo brambor uvařenou čočku.

hodnocení

2x

Salát mi připadá letos mimořádně vydařený, chválila celá rodina, tak asi jo. Je to bramborama, měli jsme pěkné salátové, vypadaly opravdu výstavně, dobré brambory jsou základ. *tanec*

hodnocení

2x

Člověku se během života mění chutě. Kdysi jsem jako dítě milovala rajskou, pak svíčkovou a dneska mě nejvíc potěší dobrý bramborový salát a řízek. Ochutnala jsem v řadě restaurací a obvykle byla spokojená.

Říká se, že co rodin v Česku, tolik receptů na salát. Někdo přidává nakrájený tvrdý sýr, jiný zavináče nadrobno, nebo červenou řepu. A další věci. A každá hospodyňka říká, že ten její je prostě nejlepší.:)

Dávám vařená vajíčka, vařený celer, petržel a mrkev, steril. okurku. Dřív jsem strouhala nahrubo, dneska raději úhledně nakrájím. Steril. hrášek. Asi půl oloupaného nahrubo nastrouhaného navinulého jablka, dodá salátu svěžest, lehkost a dobrou chuť. Dál na kostičky měkký salám, cibuli /kterou pro jistotu předem spařím/. Aby nekvasila. Brambory den předem uvařené ve slupce. Pak lžíci plnotučné hořčice, sůl, pepř a cukr dle chuti, nadrobno nasekanou petrželku. Nakonec spojit s majonézou, poslední dobou do ní přidávám pro odlehčení trochu bílého jogurtu. Zakápnout worcestrem. Byly doby, kdy jsem salát dokyselila citrónem nebo kapkou octa. To už dneska nedělám. Ty chutě se opravdu mění.

Myslím si, že každá kuchařka má ten svůj opravdu ten nejlepší. *palec*Jaga.

hodnocení

1x

Děti, manžel a maminka pochválili a snědli, takže asi taky dobrý.

1/2 brambory a druhá půlka mrkev, celer, petržel, sterilovaný hrášek a kyselé okurky - těch dost, i troška láku nalít do brambor a nechat uležet. Druhý den smíchat s majonézou, ředěnou půl napůl zakysanou smetanou. Jen sůl, jinak nic. Vajca, uzenina, cibule ne.

Tak u vás by mi chutnalo, dělám stejně ;) .

Jen jsem letos měla nějaký fuj brambory. Na pohled pěkný, ale chuť jakási hořká. No, nebyl moc dobrej i když jsem se hodně snažila.

liska5
hodnocení

1x

Vejce a šunku taky ne.

Experimentuju a vymýšlím. Vítězná varianta obsahuje:

Nakrájený vařený celer, jablko, sterilov.moje červená řepa, najemno pórek, kysaná smetana, případně trochu majonézy. Lze vmíchat nakrájené kousky pečeného kuřete. Nebo přidat brambory.

hodnocení

0x

Zkuste přidat jablko ..

Na to jablíčko budu pamatovat, když budu dělat salát přes rok. Vyzkouším. *palec*

Oloupat, vydlábnout ohryzek, nakrájet na kostičky. Nebudete litovat. Ohryzek z půlek jablka dlabu tímhle (je to původně na něco jiného)

Bramborový salát - jak se letos povedl?
Radši na to jablko zapomeňte,jednou jsem ho tam dal asalát putoval do záchodu,nikdy více.
tabletka*

pavlos, kolik lidí, tolik chutí. Tak nebuďte tak kategorický, jiný by třeba zvracel nad salátem s celerem nebo hráškem.

farm
hodnocení

Na salátu se asi nedá nic zkazit, ale dá se hodně modifikovat a pak je lepší nebo... To jablko je retro recept, tuším prvorepublikové lahůdkářství Paukert z Jungmanova náměstí, a k tomu patří mj. sleď (a bez cibule). Vyzkoušeno, nic moc, možná špatný sleď, taková drť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]