Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s přebytečným cukrovím

Od: ankig odpovědí: 13 změna:
Dobry den, na Vanoce jsem delala jeden druh cukrovi, co u nas nikomu moc nejel. Doted ho mam plnou krabicku. Jsou to kulicky z piskotu, kakoveho masla a orisku polite cokoladou. Myslite, ze by se treba dali zapect do nejake buchty nebo z nich udelat treba testo?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

leu
hodnocení

8x

Dejte je na mrazák a někdy později je vyndejte. Až dojíte jiné oblíbené cukroví a žádné jiné nebude, budou dobré i tyto kuličky.Jinak jako těsto asi ne, mohlo by se to zdrcnout.

hodnocení

6x

Já daroval přebytky oblíbenému bezdomovci.

u nás v baráku se běžně dávají přebytky či prošlé potraviny do tašky a pověsí se na kontejner a do hodiny zmizí. Chodí skupinky několikrát denně a vždy mají plné tašky. Ale určitě lepší než vyhodit. Ať alespon někomu poslouží.

hodnocení

4x

Dobrý den. Pokud vám cukroví nechutná, nebude vám chutnat ani v ničem jiném. Zkuste ho nabídnout někomu komu chutnat třeba bude (kolegům v práci atd.) Anebo dejte do sáčku a položte k popelnici. Někdo vám bude za něj třeba vděčný..

hodnocení

1x

My jsme letos nějak nepekli, takže bych se klidně přihlásil

liska5
hodnocení

1x

Jestli do něčeho zapéct, tak třeba do rýžového nákypu. Já takhle zpracovala čokoládové pralinky, co mi připadaly moc sladké.Tím jsem to osladila. Možná i do žemlovky s jablky. Nebo vmísit třeba do makové náplně - hmoty na koláče.

hodnocení

1x

Dá se to přidat do těsta na mufiny a když se to upeče, tak to bude dobré. Do těch mufinů se dá přidat všelico, co zbylo - od nedobré čokolády a zbytku kompotů až po různé salámy apod. do slaných mufinů.

hodnocení

1x

Jednou jsem zkoušela nové vánoční pečivo, moc se neujalo a po svátcích skončilo v mrazáku. Před Velikonocemi jsem ho vytáhla a najednou byl o něj velký zájem, nakonec toho bylo prý málo.:-D

spu
28.12.21 14:10
hodnocení

0x

Vyhodit.

max*
hodnocení

0x
A kdyz to nikdo nebude chtit, tak slepicky.
Rozhodne nevyhazovat.

hodnocení

0x
U nás těch pár zbytků háženme havranům. Stačí švihnout hrst přímo před okno, během chvilky už nějaký krouží :)
spu

Nechci vám kazit radost , ale tím ty ptáčky akorát zabíjíte. Tedy pokud to není vašim cílem.

Je to tak. Cukroví pro ptáky není vůbec vhodné. Obecně ptákům škodí solené a kořeněné potraviny a kynuté pečivo. Kynuté pečivo ptákům v žaludku nabobtná a může je zabít. Když už chcete ptáky krmit, tak pečivo, které není kynuté a nijak okořeněné. A dále různé rostlinné semena. Pokud nechcete kupovat nějaké krmné směsi, není problém v létě něco nasbírat a nasušit. Vhodné jsou semena bodláku, kokošky pastuší tobolky,dále třeba penízek rolní, jeřáb ptačí, slunečnicové semena, vlašské ořechy, buráky a podobně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]