Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Havlův guláš - zkušenosti s vařením

Od: elemir odpovědí: 10 změna:

Zdravím, chci se zeptat jestli někdo znáte variaci guláše zmíněného typu. Rád bych ho na boží hod hostům uvařil avšak budu v tom úplný nováček, proto se rád zeptám jestli někdo z vás nemáte nějaké zkušenosti s tímto receptem?

Děkuji, za každou vaší radu.

Ingredience:

1

kg hovězí kližka

250

g uzený bůček

1

klobása (Třeba ostravská)

1

kg cibule

červené víno

1

balení šlehačka

1

ks chlebová kůrka

1

ks brambory Menší

1

lžička hladká mouka

mrkev Větší

celer Trochu

petržel Trochu

paprika - sladká

pálivá paprika

pepř drcený

jalovec

majoránka

citronová kůra Nastrouhaná

1

lžička kečup - jemný

1

lžíce rybízový kompot

slunečnicový olej

sůl

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

7x
klobasu ani uzeny bucek bych tam nedaval, klobasa znici klizku chuti uzeniny a uzeny bucek svou silnou uzenou nakyslou chuti a zabije to slehacka, ktera se k pravemu gulasi hodi jako terc na chut.. ale takto to bude chutnat jak to zni.. polosvickovy gulas s uzenym masem a klobasou v mliku, rizle chuti hoveziho masa

Takovou tlepačku jsem v životě neviděla. Ať je Havlova nebo ne. Těch ingrediencí, to nemá s gulášem nic společnýho.

sirokko

@boba Přesně tak, už podle těch ingrediencí se mi zvedá kufr. Připomíná mi to pomeje, které jsme vylejvali do konví na vojně, které se pak odvážely prasatům na statek. Ale zřejmě jsem nepochopil autorovo kuchařské komponování stejně, jako to literární.

makk

Přidávám se k názorům nade mnou. Uzenina z toho udělá klasickej hnusnej buřtguláš. Škoda toho masa.

hodnocení

4x

Nevím, proč raději neudělat poctivý a dobrý hovězí guláš. Těch ingrediencí tam máte, jako když pejsek s kočičkou dělali dort. Stačila by polovina.

Proč dávat do guláše uzený bůček a klobásu? To snad nanejvýš do zelňačky a ještě by stačilo jen jedno. Na co ta šlehačka? Jsme národ tlusťochů a není, nakonec, divu, když splácáme do jednoho hrnce takové kalorické bomby.

Z koření jen sůl, pepř, sladkou i pálivou papriku. Nezapomenout na správně osmaženou cibulku a dát jí dost, někde píší, že by jí mělo být stejně, jako masa. Další důležitou věcí je mít den předem připravený silný vývar z hovězích kostí, odmaštěný. Sebelepší guláš zalévat jen vodou, to je velký prohřešek. Vývar tomu dá chuť a vůni. Čím víc ingrediencí do toho naplácáte, tím víc se ztratí ta správná chuť masa.

Zeleninu bych nedávala, neděláte svíčkovou. Ani jalovec, ten přidávám, když peču zvěřinu. A k čemu rybízový kompot? Do svíčkové přidávám, ale je to rybízová domácí zavařenina, která se pak v omáčce rozleží. V guláši to nechápu.

Udělejte si hrnec pořádného hovězího guláše a jděte si ho sníst někam na lavičku Václava Havla. Případně na letiště. Tím vínem to zapíjejte. Tak budete mít po ruce dobrý guláš i toho Havla. Dobrou chuť. :-D Jaga.

doplněno 25.12.21 08:10:

Ještě mě napadlo - opravdu to musí být Havlův guláš? Vždyť HAVEL i HOVĚZÍ, obojí začíná na H. Tak to bude vlastně v pořádku, ne? ;)

spu
hodnocení

3x

Víte, ani tak nezáleží na receptu, ale na kuchaři.

sirokko
24.12.21 20:22
hodnocení

3x

*haha**haha**haha**haha**haha**haha**haha**haha*

To mi nedělejte, málem jsem umřela.

hodnocení

2x

Dobrý den. Zřejmě máte ny mysli burgundský guláš dle prezidenta Havla. Inkredience tomu odpovídají. Dělal jsem ho 2x, ale už je to dost dlouho. Výsledek byl ale skvělý- chutnal všem. Ta šlehačka se dává nakonec- ušlehaná a do vychladlého guláše.

hodnocení

2x
Recep naprostá hrůza.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]