Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat jestli někdo znáte variaci guláše zmíněného typu. Rád bych ho na boží hod hostům uvařil avšak budu v tom úplný nováček, proto se rád zeptám jestli někdo z vás nemáte nějaké zkušenosti s tímto receptem?
Děkuji, za každou vaší radu.
Ingredience:
1
kg hovězí kližka
250
g uzený bůček
1
klobása (Třeba ostravská)
1
kg cibule
červené víno
1
balení šlehačka
1
ks chlebová kůrka
1
ks brambory Menší
1
lžička hladká mouka
mrkev Větší
celer Trochu
petržel Trochu
paprika - sladká
pálivá paprika
pepř drcený
jalovec
majoránka
citronová kůra Nastrouhaná
1
lžička kečup - jemný
1
lžíce rybízový kompot
slunečnicový olej
sůl
Takovou tlepačku jsem v životě neviděla. Ať je Havlova nebo ne. Těch ingrediencí, to nemá s gulášem nic společnýho.
@boba Přesně tak, už podle těch ingrediencí se mi zvedá kufr. Připomíná mi to pomeje, které jsme vylejvali do konví na vojně, které se pak odvážely prasatům na statek. Ale zřejmě jsem nepochopil autorovo kuchařské komponování stejně, jako to literární.
Nevím, proč raději neudělat poctivý a dobrý hovězí guláš. Těch ingrediencí tam máte, jako když pejsek s kočičkou dělali dort. Stačila by polovina.
Proč dávat do guláše uzený bůček a klobásu? To snad nanejvýš do zelňačky a ještě by stačilo jen jedno. Na co ta šlehačka? Jsme národ tlusťochů a není, nakonec, divu, když splácáme do jednoho hrnce takové kalorické bomby.
Z koření jen sůl, pepř, sladkou i pálivou papriku. Nezapomenout na správně osmaženou cibulku a dát jí dost, někde píší, že by jí mělo být stejně, jako masa. Další důležitou věcí je mít den předem připravený silný vývar z hovězích kostí, odmaštěný. Sebelepší guláš zalévat jen vodou, to je velký prohřešek. Vývar tomu dá chuť a vůni. Čím víc ingrediencí do toho naplácáte, tím víc se ztratí ta správná chuť masa.
Zeleninu bych nedávala, neděláte svíčkovou. Ani jalovec, ten přidávám, když peču zvěřinu. A k čemu rybízový kompot? Do svíčkové přidávám, ale je to rybízová domácí zavařenina, která se pak v omáčce rozleží. V guláši to nechápu.
Udělejte si hrnec pořádného hovězího guláše a jděte si ho sníst někam na lavičku Václava Havla. Případně na letiště. Tím vínem to zapíjejte. Tak budete mít po ruce dobrý guláš i toho Havla. Dobrou chuť. Jaga.
Ještě mě napadlo - opravdu to musí být Havlův guláš? Vždyť HAVEL i HOVĚZÍ, obojí začíná na H. Tak to bude vlastně v pořádku, ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.