Nejste přihlášen/a.
Může se zabitý kapr i s vnitřnostmi nechat do druhého dne v lednici?
Uříznout hlavu a vyvrhnout je lepší, než nechat ležet. To je hned. Třeba na novinách, které pak vyhodíte.
Šupiny lze odstranit dodatečně. Ona nejen žluč je hořká /s tou opatrně, nervat/, hořká je i krev v tom malém tmavém trojúhelníkovém srdci hned za hlavou. To tmavé v proužku odsud pod páteří vyšktábnout /krev/, omýt.
V lednici se klidně může nechat. Ale je lepší si dát tu práci teď, vykuchat a oškrábat ho. Nařezat na porce a nasolit. Zítra špičkou jazyka okoštovat, jak to se slaností je a ještě jednou, ale méně, posolit. Vnitřnosti a hlavu do hrnce se zeleninou a také do lednice. \Zítra už bude pohoda a ne binec z prskajících šupin a krve z vnitřnosti. Nebudete muset uklízet kuchyň.
A pozor na žluč, je mezi játry, zelený váček.
neriskoval bych - hlavně vyrvat žluč... ale vyčistit za hodinu komplet není problém - teď jsem to dělal
taky to děláme - naložené maso je jemnější, i malé kůstky - a hlavně to vytáhne smrad z bahenní ryby
Kapra do mléka jsme nikdy nedávali, ale poslední asi 2 roky to dělám. Chuť ryby je pak taková jemnější.
Jinak do mléka nakládám /vždy přes noc/ vepřové ledvinky a býčí žlázy. Obojí se zbaví takové příchutě, která by někomu nemusela být příjemná. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.