Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké jste dělali cukroví?

Od: id odpovědí: 16 změna:
Jaké máte tento rok cukroví? Já dělala jako vždy jen pár druhů, doma nám to stačí. Tak mě zajímá, co vy-klidně přidejte i fotky, ráda se podívám
Jaké jste dělali cukroví?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Sice trosku pozde, ale pridavam sve cukrovi. Jeste jsem delala vanocku, ktera se mne rozjela, a bilkovy chlebicek, to je vubec moje nejoblibenejsi dobrota.

Jaké jste dělali cukroví? #2
Jaké jste dělali cukroví? #3
29.12.21 11:00

*palec*krásné

hodnocení

7x

Letošní cukroví už byla jedna velká katastrofa, protože přes svoje vlastní potíže jsem měla na starosti 82letou maminku, která se domnívala, že PŘECE jako každý rok budeme péct. Opravdu to nešlo a to, co mám letos v krabici, nestojí za pohled.

Dám sem ale fotky z minulých let, cukroví jsme mívaly hezké a dobré a připravovaly jsme kolem 13 druhů. Fotky jsou z různých let, některé druhy se tradičně opakují.

Jaké jste dělali cukroví? #4
Jaké jste dělali cukroví? #5
Jaké jste dělali cukroví? #6

pekariamateri
hodnocení

6x

Dobrý den.

U nás asi takto.

Jaké jste dělali cukroví? #7
Jaké jste dělali cukroví? #8

Mmmmm...ty pařížské rohlíčky polité čokoládou v 1. krabici - to ne úplná boží pochoutka. Těm bych neodolala, ani kdyby vedle mě stála moje paní diabetoložka a hrozila prstíkem. ;) Jaga.

Ty pařížské rohlíčky - to měla být pochvala pro inžinýrku. Popletla jsem to a omlouvám se. Skočilo mi to prostě níž. Jaga.

hodnocení

3x

Já diabetik, manžel silná obezita. Cukroví jsem dělala, ale spíš jen proto, že ho dělal každý a aby na vánočním stole něco bylo. Dělala jsem jen 5 druhů a z toho 2 druhy jen v polovičních dávkách. Navíc mám tu nevýhodu, že nemohu cukroví ovonět kapkou rumu. Jinak se mi povedlo. Nic jsem nepřipálila, cukroví bylo drobné, hezké na pohled.

Dělala jsem tedy: kokosky, pracky, vanilk. rohlíčky, linecké s višňovou marmeládou a kočičí očka. Klasika. Určitě to bude stačit, nic se nemá přehánět. Lepší, než to pak půl roku převalovat v mrazáku. Ale komu chutná a může, ať si dá i za mě, nikomu to nezazlívám. Jaga.

Jo a upekla jsem 2 vánočky, pro velký úspěch budu zítra opakovat. :)

sarusinek*

Dobrý večer,

já se přidám do party s dotazem.

Vzpomínám na vánoční cukroví u kamarádky.

Říkali tomu sádlové balónky a bylo to děsně dobré.

Neměl by někdo recept?

@sarusinek Nebylo to tohle?

spu
26.12.21 06:53
hodnocení

3x

Žádné.

hodnocení

3x

Děvčata, máte to krásný. U nás letos nic. Ale včera jsem upekla Kuglerův dort z Pešti, dneska čekám děti:)

hodnocení

2x
Přeji pěkný večer. My jsme dělávali mnoho druhů. Posledních pár let jsme to s maminkou omezili, ale stejně si nemůžeme nechat ujít tu kouzelnou atmošku,kterou u toho máme. Takže letos jen linecké, kokosové, pudinkové do strojku (z toho vylezlo hned pět druhů cukroví),sádlovky, vosí hnízda, perníčky klasické, perníčky bavorské glazované, citrónové crinkles, pracny, išelské dorticky, ořechy, košíčky, trubičky, rohlíčky. Snad jsem na nic nezapomněla,krabice s cukrovím nemám u sebe *smich*

Taky mám v mysli tu pohodu, pekly jsme s maminkou společně asi 25 let každý rok. Vždycky jsme zavzpomínaly, nalily si štamprli portského, zazpívaly si i poplakaly. Bývalo to skvělé. Ale dnes mám 60+ a maminka 80+ a bohužel po té prvné vlně covidu, kdy jsme v panice pozavírali seniory doma a všechno jim nosili, se hodně zhoršila - úplně ztratila krátkodobou paměť a omezila se jí značně schopnost pohybu. Takže vykrájíme a upečeme kolečka z lineckého a ona neví, co s nimi, ačkoli jsme o tom teď spolu mluvily... Neví, jestli dala do těsta vajíčko nebo ne... Samozřejmě jsem všechno dělala už sama, ale ještě chodím do práce, takže maminka měla v týdnu jako vždycky slepovat, polévat a zdobit... a to se prostě vůbec nepovedlo. Chtěla jsem cukroví objednat a koupit, ale ona měla silné řeči, nakoupila si suroviny jako každý rok, a já jsem neodhadla, že z většiny neví, co mluví. Je to jako když přijde sociálka na šetření, jestli je seniorka nemohoucí, a ona se chlubí, že si sama barví vlasy a že tu bábovku upekla taky sama... Ono všechno jednou skončí. Přeji Vám, abyste si toho užívala ještě dlouho.

Uvědomuji si velmi dobře, že mě toto čeká. Má maminka je ještě mladá holka (65), ale bohužel už pár let nemocná a nemoc se stále zhoršuje. Po prodělaném covidu se také zhoršila,ale zdravotně- mysl naštěstí ve stavu,jako předtím.Nedokážu si ani představit,jak Vám je, sama se tohohle moc bojím. Děkuji Vám za milé přání, snažím se užívat si její přítomnosti a společných chvil,jak jen nejvíc to jde. Vám přeji mnoho sil *slunce*
Už jen zbytky *smich*
Jaké jste dělali cukroví? #9

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]