Nejste přihlášen/a.
Bramborový salát teď míváme bez majonézy i jogurtu, jen více láku z okurek. Čekal jsem, že to bude jak ze školní jídelny, ale zdaleka nebyl tak kyselý. Za mě je to super.
Rybu upečte bez tuku zcela, jen podmazat.
Já budu mít dietní večeři, ne proto, že by to bylo nutné, ale budu sama a tak si udělám kousek lososa na másle s pár bramborama a holandskou omáčkou podle Miloše Formana.
Do salátu jogurt samozřejmě jde, ale není to dobrý. Aspoň mně to nechutná.
Do salátu dávám půl napůl majonézu a zakysanou smetanu. Salát je krásně vláčný, takový hebký, a nepřijdu o nezastupitelnou chuť majonézy. Kdybych salát neodlehčila, upozornil by mě můj žlučník, že takhle ne.
Jogurt mi tam chuťově dost vadí.
Já to právě jednou zkoušela s jogurtem, naštěstí ne celé množství. Jo, zakysaná smetana s majonézou, to musí být dobrý.
Polévku bych při dietě nejedla vůbec. V práci jedna kolegyně razila heslo, že ženy nad 40 let by neměly jíst polévky vůbec. Prý se jim jen usazují v nežádoucích partiích.
Salát s jogurtem lze, ale je to opravdu jen chabá náhražka. Když už, tak napůl s majonézou. Nebo si uvařte jenom brambory. To musí být salát? Smažená jídla, to jsou kalorie jako hrom. Tedy za mě spíš rybu pogrilovat, olejem jenom slabě potřít. Bez té napité strouhanky navíc.
Paní dietoložka se chytala stropu, když jsem jí líčila, jak jsem manželovi s dietou připravovala ovar. Měl na něj chuť, tak jsem mu uvařila úplně libovou kýtu. Bylo to jako dříví - suché a tuhé. Ale byl spokojený, měl "ovar." Všechno se nechá udělat, záleží ale na tom, jak to pak bude chutnat. Většinou to ale není nic moc. Protože každé jídlo potřebuje to své. Jaga.
Tak bych udělal dietní topinamburový vánoční salát místo bramborového. Ochotil bych ho tykví hokaido nebo oblíbeným patizonem. Místo jogurtu bych dal tofunézu varilamysicka.cz/...
Místo kapra opečeného pstruha na grilu.
Jestli máte žlučníkovou dietu, tak bych kapra udělala jen tak přírodně na pánvi se zeleninou.
Moc tomu dotazu nerozumím. Pokud jedna osoba v rodině drží dietu (jakoukoliv) nemusí to přece postihnout stravování všech ostatních. Pokud snad Vy sama držíte ditetu, abyste netloustla, tak nerozumím tomu cukroví. I když je raw, přece jen jsou tam jistě ořechy, vločky... To vše je sice velmi zdravé, ale pěkně se po tom kyne. Nevymýšlejte salát s jogurtem. Pro sebe si uvařte brambory a ani je nemastěte, rodině udělejte slavnostní salát v plné parádě. Rybu pro sebe podušenu na másle a podlitou vodou, pro rodinu normální smažené kousky. Polévku pro rodinu normální rybí, sama ji nejezte.
Já jednou v životě také držela jakousi dietu. Ale nikdo z rodiny to tehdy ani nevěděl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.