Na poslední chvíli těžko. V supermarketech typu Albert mají většinou sušené jenom nějaké exotické houby jako shitake, ale hříbky jsem tam neviděla. Možná v nějakém specializovaném obchodě, kde se prodává koření a byliny, by mohli mít i sušené hřiby. Případně si kupte v obchodě čerstvé žampiony a nasušte si je v troubě.
To nejde nahradit žampionama? Já je dávám pod maso i do bramboračky, když nejsou jiné houby. A ještě přidám houbové koření... Jen hlívu ne, ta nemá chuť.
max*
A z ceho vseho je to houbove koreni? Ja si udelal susene lisky obecne jako koreni, ale to mam rozdrcene na prach. Ted mam jako darek par baleni lisek. Jeste mam houbu chaga, ale tam teprve zvazuji, zda ji zkusim naprimo po dosuseni nebo do nejakeho nalevu, ocet nebo vodka.
Na Štědrý den si zajdu na hlívu. Nevím ale, zda najdu. Máme tady vykuka, který přijde a ořeže všechno domrtě. Kdoví, jestli to pak neprodává, práskaný je na to dost. A tak je to sázka, buď najdu - nebo ne. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.