Nejste přihlášen/a.
Je lepší vařit kuřecí vývar z opečených kostí pod pokličkou nebo ne a co je lepší? Děkuji za odpověď
Kuřecí vývar je obvykle jako vodička, pokud tedy nebylo kuře obézní. Protože vývar se udělá vyvařením z masa, ale hlavně z toho tuku, který je v drůbeži, obvykle u zadku.
Pokud sníte pečené kuře a obrané kosti budete vařit, nikdy z toho nic nebude, než uvařená voda. Tyto kosti házíme do koše.
Nejlepší polévka je ze staré slepice. Má obvykle hodně toho žluťoučkého sádla, zvláště, když je domácí. Ale i v obchodě koupíte slepici. Nechat vařit dlouho na mírném plameni zavřenou v tlakovém hrnci, krátce před koncem vaření přidat zeleninu, dodělat, dochutit. Polévka je mastná a krásně žlutá. K tomu nejsem líná si udělat domácí nudle. A je to velká dobrota. Jaga.
Masa z jedné slepice je do polévky mnoho. Proto zbytek můžete využít třeba na paprikovou omáčku, do sekané, či jako hašé. A je plno dalších způsobů využití.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.