Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vařit kuřecí vývar pod pokličkou?

Od: dominickaaa odpovědí: 12 změna:

Je lepší vařit kuřecí vývar z opečených kostí pod pokličkou nebo ne a co je lepší? Děkuji za odpověď

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

5x
avatar majo78

Pod pokličkou na mírném ohni hlavne pomalu táhnout a dlouho

 

hodnocení

4x
avatar libor007
My vaříme pod pokličkou. Několik hodin táhneme...

 

zirfka
hodnocení

3x

Na veškeré vaření používám pokličky kvůli úspoře energie. Pouze na kuřecí vývar nikdy. Pokud ho přikryjete, chytí takovou divnou pachuť, vím to od mnoha hospodyněk, proto nepřikrývat, uvidíte ten rozdíl.

max*
Ryzi neprikryvat. Viz arsen.

 

hodnocení

3x

Kuřecí vývar není moc dobrý, lepší je slepičí (obecně na vývar je lepší maso ze staršího zvířete, ne z mláďat). Vývar by měl jen zlehka pobublávat (tedy teplota určině pod 100°C) a takhle táhnout několik hodin. Já jsem si pro tento účel pořídila pomalý hrnec :)

 

hodnocení

3x
Silný a dobrý vývar nikdy neuděláte z kuřecích kostí!
Když pořádný, tak z hovězích, vepřových nebo z morkových.
Pod pokličkou dlouze táhnout cca 5 a více hodin na mírném plameni.
Přidat celou cibuli, bobkový list a nové koření.
Sbírat průběžně pěnu shora.
Po uvaření ještě zcedit přes síto.

 

makk
hodnocení

1x

Pod pokličou, pomalu, dlouho (klidně 4-6 hod). Bez pokličky se může zdát, že vám vývar připadá silnější, ale to je tím, že vyvaříte mnohem víc vody. Stejného efektu dosáhnete, když ho budete vařit rovnou v menším množství vody a bude to energeticky úspornější. Vývar nikdy nevařte v papiňáku.

 

dominickaaa
hodnocení

Tak se kluci dohodněte. :(

 

hodnocení

0x
avatar louisa1

Pod pokličkou. Vývar je pak silnější a chutnější. :)

 

hodnocení

0x
avatar babajaga

Kuřecí vývar je obvykle jako vodička, pokud tedy nebylo kuře obézní. Protože vývar se udělá vyvařením z masa, ale hlavně z toho tuku, který je v drůbeži, obvykle u zadku.

Pokud sníte pečené kuře a obrané kosti budete vařit, nikdy z toho nic nebude, než uvařená voda. Tyto kosti házíme do koše.

Nejlepší polévka je ze staré slepice. Má obvykle hodně toho žluťoučkého sádla, zvláště, když je domácí. Ale i v obchodě koupíte slepici. Nechat vařit dlouho na mírném plameni zavřenou v tlakovém hrnci, krátce před koncem vaření přidat zeleninu, dodělat, dochutit. Polévka je mastná a krásně žlutá. K tomu nejsem líná si udělat domácí nudle. A je to velká dobrota. Jaga.

Masa z jedné slepice je do polévky mnoho. Proto zbytek můžete využít třeba na paprikovou omáčku, do sekané, či jako hašé. A je plno dalších způsobů využití.

valexis
22.12.21 14:43

brr,fuj!

@valexis - sdělte mi, prosím, co je na slepičí polévce "brr-fuj." Podle Vaší reakce jste zřejmě nikdy poctivou slepičí polévku nejedl. A musím konstatovat, že jste o hodně přišel. Jaga.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]