Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V čem jít do Činoherního klubu?

Od: petras* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, manželka jako dárek dostala lístky do Činoherního Klubu v Praze na představení . Jelikož jsem na žádné takové podobné akci nebyl od školních let ,tak vůbec nevím co si na sebe vzít? Je mi kolem 40 . Oblek nemám .

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Rifle triko, určitě bude v tom většina,do klubu se v obleku nechodí.
petras*
hodnocení

Děkuji , má to být nějaká komédie tak snad tam ve tmavších kalhotech a neutrálním triku , nějak zapadnu.

progo

@pavlos - Činoherní klub ale není klub, kde by vystupovaly metalové kapely, ale divadlo... Oblek asi není třeba, ale košili by to chtělo.

hodnocení

3x

Právě proto, že jste nebyl v divadle od školních let, bude to pro Vás mimořádný zážitek, který nebývá často. A ten bych umocnila i pěkným oblečením. Navíc Činoherní klub není něco, co si mnoho lidí představuje pod pojmem "klubů," ale je to prostě divadlo. A do divadla patří se slušně obléknout.

Tmavé kalhoty tedy máte, to je vyřešeno. Černé boty, vyleštěné, jistě taky máte. Ale co nahoru? Tričko je blbost. Vy opravdu nemáte jedinou košili? Proč? I když je běžně třeba nenosíte, jistě se najde nějaká svatba, pohřeb, případně i ples apod., čeho se hodláte zúčastnit. Proto bych si košili koupila a hotovo. Budete ji mít na příště a určitě Vás výdaj za jednu košili nezabije. A pokud byste měl doma i sako, jiné, než kalhoty, nemyslím oblek, vezměte si ho.

Ať tam nevypadáte jako hlupák, který se neumí ustrojit. Vždyť už Voskovec a Werich tvrdili, že: JE TO PRAVDA ODVĚKÁ, ŽE ŠATY DĚLAJ ČLOVĚKA...Jaga.

Ať se Vám divadlo líbí. A po představení, když už budete pěkně oblečený, můžete paní vzít někam na skleničku a zakončit tak příjemný večer. :) V riflích a svetru chodíte jistě furt - posedět s kamarády do hospody nebo na fotbal. Proto by to chtělo tuto kulturní akci trochu oživit i vhodným oblečením.

Kolegyně...na téma umocnit zážitek pěkným oblečením...tak uvažují opravdu většinou jen ženy ;)

progo
hodnocení

2x

Zdravím, pořád se přece jenom jedná o divadlo, takže bych být vámi volila tmavé kalhoty + košili, ev. + sako.

petras*
hodnocení

Děkuji . Ty neutrální kalhoty asi najdu . Košile nenosím . Sako nevlastním . Tak snad tam normálně zapadnu .

progo

Vám je skoro 40 a neměl byste v šatníku ani jednu košili? V triku do divadla se tolerovalo max. při přestavení pro žáky ZŠ, u dospělýho chlapa to bude faux pas. Košile, nebo nějaký lepší svetr.

Nezlobte se, pane, ale svou výbavou mi připadáte jako bezdomovec. A možná i ten občas najde v popelnici obstojné sako. To máte doma jen trička a trenky? *smich*

Nevím, zda trávíte celé dny v montérkách, případně v jiném pracovním oblečení, ale myslím si, že jedno sako a jedna košile by Vám rozhodně díru do rozpočtu neudělaly. Takhle vypadáte jako vidlák a nezlobte se za to přirovnání.

Pokud jste sociálně slabý, jistě najdete vhodné sako i košili v nějakém sekáči nebo hrabárně. A nikdo nepozná, odkud to je. Nikdy nevíte, kdy to budete potřebovat. Mám také slavnostní oblečení, vytáhnu ho 1 x za rok /vzhledem ke covidu i méně často/, ale jsem připravená na jakoukoliv akci. Určitě Vám to neudělá díru do rozpočtu a budete VŽDY PŘIPRAVEN. Jaga.

tabletka*

babajago, tohle je nejspíš současný styl. Moje 40 let stará neteř nikdy v životě neměla jiné boty než styl tenisky. Na svatbu si vzala nějaké balerínky, neumí chodit ani na 5 cm podpatcích, v sukni jsem ji v životě neviděla. Žije v centru Plzně, tedy dost velkého města a chodí oblékaná jako dělnice v lese. A takových je spousta, stačí podívat se v tramvaji, jak se tam plouží všichni stejně šediví, v pytlovitých džínách, trikách a bundách, jen pár mladých holek a gayů se ráno aspoň podívá do zrcadla, oblékne a učeše. Ale bude to trend všude na světě, bohužel. Čtu švédský blog o životě tam a bylo tam zmíněno, že představy cizinců o krásných upravených blonďatých Švédkách jsou mimo, už dávno jsou to spíš bezbarvé, v pytlích navlečené buchty. Takže pán vskutku nemusí mít v šatníku nic, v čem by mohl do divadla nebo na slavnostní večeři. Tristní, no...

rajskyprotlak
hodnocení

0x

Do Činoheráku oblek určitě ne, působil byste tam jak pes v kostele. Rifle, košile, svetr. Na pohodu. Úplně stejně jako do kina.

Progo půjde ve smokingu
progo

@pavlos - vážně mě musíte urážet, když tu jenom nabádám k dodržení etikety? Jít do divadla v džínách je trapas.

Snad z toho máte radost... Vždyť ve svojí odpovědi píšu, že košile by byla v pohodě, nervu tazatele do smokingu.

Je to proto, že @pavlos neví, co to je Činoherní klub. A o tom to je...*smich*

Já byl v činoheraku víc jak padesátkrát,vy asi ani jednou,jen urážite.

tabletka*
hodnocení

0x

Pěkně oblečení lidé jsou příjemní na pohled a zlepšuje to náladu, určitý pocit slavnostnosti neškodí. I pro herce je to vyjádření respektu. V džínách můžete chodit do hospody nebo na motorkářské revue, v tričku sportovat. Nevím, proč jsou lidi tak líní, že se nepřevléknou už pomalu ani když jdou na svatbu nebo pohřeb, natož do divadla.

fram
hodnocení

0x

Oblečte se jako na večer. Do žádného divadla rifle, alespoň v hlavním městě ne, to by vám Špaček dal. Jsou volnočasové oděvy, tak ať volnočasové zústanou, určitě je pro ten večer nevyperete a to každý ví. Neutrální kalhoty ano, sako, košile. Když přiberete kravatu, nic se nestane. Čistý pěkný svetr do véčka také lze. A oholte se, žádné strniště - tedy pokud si nepěstujete muslimský plnovous.

hodnocení

0x

Nebudu radit, co si má tazatel obléct, ale nechápu některé rádoby rady některých rádců( rádkyň). Sakra tak chcete mu poradit nebo mu ukázat, jaký je vlastně buran, protože nemá v šatníku to, co Vy považujete za samozřejmost? Soudit člověka jen podle toho, jaké hadry má zrovna na sobě, je pěkná ubohost. A nějaké úsloví "Šaty dělaj člověka" na tom nic nezmění.

tabletka*

no, když jste to tak napsal, ano, je to buran, který nemá v šatníku to, co slušný člověk potřebuje. Bohužel, je to tak. Bezpochyby má almaru plnou hromad triček a mikin, takže litovat ho, že je chudý jako kostelní myš a chodí v pytli netřeba. Smiřsestim. Rada "kup si sako" je zcela legitimní a ano, oděv je součástí osobnosti už od chvíle, kdy byl Adam s Evou vyhnáni z ráje a to všude na světě včetně míst, kde žijou Křováci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]