Nejste přihlášen/a.
Roky jsem pekla z Hery, ale ted už několik let používám jen máslo. Žádný zásadní rozdíl nepozoruje nikdo z rodiny.
Zdravím,zrovna včera jsem pekla linecké z másla,domácího žloutku,VANILKOVÉHO cukru a kůry z biocitronu. Vůně a chut neskutečná. Myslím,že jednou do roka si to můžeme dovolit, nešidit recepty náhražkami. Pokud toho nepečete 20 kilo,upečte si raději z másla.Je lepší mít kilo vynikajícího cukroví,než pět průměrného.
Kupte si máslo a heru. Jednu dávku udělejte z másla a druhou z té Hery. Sám uvidíte, co je v těch těstech za rozdíl. Možná, že to poznáte už při pouhém zpracovávání toho těsta. Kdybych teda mohla poradit rovnou, tak bych určitě volila to máslo, ale já ten rozdíl znám. Ale pokud byste opravdu chtěl poznat ten rozdíl Vy, tak vyzkoušejte udělat obojí. To Vás nezabije, protože můžete udělat třeba poloviční dávku jak jednoho, tak druhého.
A k tomu, že někdo nepozná buchty kupované v supermarketu, od buchet domácích dodám, že to snad možné není. Ledaže by ti dotyční lidé nikdy domácí pečivo nejedli, nebo byli tak ničemní, že jim přišlo to kupované lepší než to, co si dokázali sami doma upeldat. A tomu bych docela věřila. Vánočka, mazance a všechno podobné pečivo koupené v supermarketech, je stejné chuti a konzistence. Liší se pouze tvarem. Můj bývalý manžel rád vařil a i pekl, ale kynutá těsta neuměl, tak si tohle kupoval a spokojil se s tím. Jednou jsem to u něj ochutnala a divila se mu, jak to může jíst. Navíc to bylo snad hned druhý den takové tvrdé a suché, ale tenkrát mi řekl, že on to líp neumí a že se s tím nebude patlat. A citrony "bio" se kupují proto, že u nich není chemicky ošetřená kůra, kterou do některých domácích těst potřebujeme. Jestli použijeme jenom šťávu, tak je to fuk, jestli je citron "bio", nebo ne. Co se týče rozdílu mezi vanilinovým cukrem a cukrem vanilkovým, tak to se ve vůni snad ani nepozná, ten vanilinový může dokonce voňet víc, než vanilkový, ale je to chemie. Nejlepší je koupit pravé lusky, a s předstihem si udělat vanilkový a voňavý cukr doma. Já ho mám v zásobě celý rok. V dnešní době už se pravé vanilkové lusky dost používají a tak když mi zbydou i ty, odkud jsem vybrala vnitřek, tak ty lusky přihodím do té dózy s cukrem a dosypávám cukr podle potřeby. Je to takové cukrové perpetuum mobile.
Dobrý den, pozná se to už kvůli tomu, že Hera má jen 72% tuku, zatímco máslo má 82% tuku. Docela určitě kvůli tomu pečené věci z Hery nejsou tak křehké.
Pokud máte někdo cukroví z hetry tvrdé tak něco děláte špatně. Já dělám cukroví z hery a tvrdé nikdy není a někdy je až příliš křehké.
Já tu Heru z cukroví cítím. Vždy jsem pekla jenom z másla. Jsou lidi, kteří z ní dělají i krémy a to je úplně fuj.
Letos nepeču, tak ty starosti nemám.
Mamka dělávala vždy z Hery a ano, nebývalo to příliš poznat. Z másla je sice cukroví jemnější, ale ani z Hery rozhodně nebylo špatné. Ovšem od té doby, co se Hera začala dělat převážně z palmového oleje, cukroví už z ní dobré není. Především (oproti máslovému cukroví) rychle tvrdne.
A tvrdne proto, že v té Heře je plno "vody", a chybí opravdový tuk. Možná před 25 lety byla Hera dobrá, ale dneska je to hnus.
Já sem naposledy něměla máslo, dala sem do těsta olej a špatně se to zpracovávalo. Do lineckého se preferuje HERA.
Do lineckého těsta se preferuje máslo, ne Hera. A olej už vůbec ne. V případě, že doma není máslo, tak snad by bylo lepší sádlo. Ale osobně jsem to nezkoušela, jelikož se před pečením zásobím potřebnými surovinami. Ale olej bych nedala nikdy.
Dělají se sádlovky, vynikající, ale chce to doma vyškvařené sádo.
Cukroví s olejem je tak leda pro kachní žaludkypardon.
nejlepší je nedat na všelijaké rady (včetně mé) a zkoušet experimentovat. O tom to je. Určitě bych heru nezavrhoval. Je to poměrně neutrální rostlinný tuk, což někde může být výhoda. Obecně máme hlavně máslo, sádlo, nebo "heru". Zkuste co bude lepší. Máslo dává příjemnou chuť a vláčnost. Hera nenucenou lehkost. Sádlo je prostě osobité, ale často nenahraditelné. Je fakt, že někdy bych se receptu držel. Třeba sádlové koláčky bych z másla nebo hery rozhodně nedělal...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.